KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Vantaa – Aluskatteen korjauksella saadaan aikaan välittömästi hyviä tuloksia

Omakotitalon, paritalon tai kesämökin aluskatetta tarvitaan koko vesikatteen elinkaaren ajan. Myös taloyhtiöt (kerrostalot ja rivitalot) ynnä muut kiinteistöt tarvitsevat aluskatteitaan, joten aluskate tulee korjata tilanteen sitä vaatiessa. Tilaa tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjaus Vantaalle meiltä, joilla on homma hanskassa. Vantaan ohella korjaamme revenneet tai reikiintyneet aluskatteet myös Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa. Jos aluskatetta ei enää sovi paikata, teemme aluskatteen osittaisen vaihdon. Siinä tapauksessa, että kyse on väärin asennetuista läpivienneistä, korjaamme aluskatteen ylösnostot. Myös aluskatteen läpivientikappaleiden vaihtaminen voi palauttaa aluskatteen tiiviyden.

Kun asialla olemme me, saavutetaan aluskatteen korjaamisella välittömästi hyviä tuloksia. Korjaamme pahvisenkin aluskatteen sellaiseksi, että sen voi luottaa toimivan kaikissa tilanteissa. Mihin aluskatetta sitten tarvitaan? Aluskatetta ei näe, ellei mene katon alle. Vaikka se on asennettu katseilta piiloon, on sen merkitys todella tärkeä. Aluskate voi vielä pelastaa tilanteen ja estää katon vesivahingon syntymisen, vaikka katto vuotaisi. Kattovuotoja voi ehkäistä asennuttamalla katon ammattilaisilla ja huoltamalla/huollattamalla sitä säännöllisesti. Kaikesta huolimatta tiilikatto, peltikatto tai huopakatto voi jonain päivänä alkaa vuotaa. Kattovuoto voi alkaa vaikkapa rajuilman seurauksena. Rajuilman aikainen kova tuuli on voinut irrottaa kattopellit, peltilistat, kattotiilet, erilaisia kattoturvatuotteita tai vaikkapa katon IV-putket. Vaurioiden takia katon alle saattaa päästä vettä. Aluskatteen tehtävä on kuljettaa vesi pois katon alta, ennen kuin katon alla olevat puurakenteet ja lämmön karkaamista estävät eristeet kastuvat. Jos eristeisiin tai puuosiin pääsisi vettä, muuttuisi katon korjaaminen heti hieman vaikeammaksi, tyyriimmäksi ja hitaammaksi.

Aluskatteet on tarkoitettu kestämään. Niitä ei varsinaisesti huolleta, ellei aluskatteen kuntotarkastusta lasketa huoltotoimenpiteeksi. Aluskatteen kunto kannattaa tarkastaa yhtä usein kuin ulkokatonkin kuntoa ja tiiviys – näin mahdollisiin paikkaustarpeisiin päästään puuttumaan, ennen kuin ne alkavat vaikuttaa kattokokonaisuuden kuntoon.

Luota meihin kaikissa aluskatteisiin liittyvissä töissä, ja yhteistyökumppaniimme kattotöiden rahoituksen suhteen. Verohallinnolta saa lisätietoa kotitalousvähennyksestä, mihin tekemämme vesi- ja aluskatteen paikkaukset oikeuttavat.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Aluskatteen osittainen uusiminen Vantaalla esimerkiksi savupiipun luota on meille tuttuakin tutumpaa

Milloin on aika asentaa aluskate? Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskatteet asennetaan vesikatteen asentamisen yhteydessä. Laadukas aluskate, minkä asentaminen on toteutettu oikeanlaisella tavalla, on pitkäikäinen. Aluskatteella on tuolloin kaikki edellytykset kestää yhtä kauan vesikaton kanssa. Joskus vesikate uusitaan vaihtamatta aluskatetta, mutta tuollaiset osittaiset kattoremontit ovat loppujen lopuksi aika harvinaisia. Tavanomaisempaa on vaihtaa vesikate ja aluskate yhtä aikaa.

Vaikka aluskatteen tulisikin kestää kymmeniä vuosia hyvässä kunnossa, voi kaikenlaista poikkeuksellista sattua. Aluskate voi revetä tai siihen saattaa syntyä reikä. Kosteus haurastuttaa omakotitalon, rivitalon ja mökin aluskatteen, joten aluskate saattaa alkaa vuotaa vaikkapa pitkään jatkuneen kattovuodon seurauksena. Ota yhteyttä meihin, niin suunnittelemme ja toteutamme aluskatteen korjauksen. Paikan päällä selviää, miten aluskatteesi kannattaa tiivistää. Parhaaksi vaihtoehdoksi voi osoittautua vaikkapa aluskatteen osittainen uusiminen jiirin – eli katon sisätaitteen – kohdalta. Aluskatteen osittainen uusiminen jiirin, savupiipun tai joidenkin muiden läpivientien kohdalta on meille tuttuakin tutumpaa. Tiedämme, mitä tehdä, ja laitamme peliin koko ammattitaitomme.

Vesikattoakaan ei pureta ja uusita, jos siihen syntyy reikä tai halkeama. Siksi on helppo ymmärtää, miksi aluskatteen osittainen uusiminen kattoikkunan kohdalta on niin hyvä juttu. On iloinen asia, ettei koko rakennetta tarvitse vaihtaa vain yhden vaurion takia, vaan vauriot voidaan korjata paikallisesti.

Aluskatteen osittainen uusiminen kattovalokuvun kohdalta etenee samaan tapaan kuin kaikki muutkin kattotyöt Vantaalla. Paikan päällä tehty kattotarkastus kertoo, mitä ammattilaistemme kannattaa tehdä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi, ja mitä kattourakka maksaa. Seuraavaksi teemme kaikki tarvittavat toimenpiteet avaimet käteen -periaatteella, aina loppusiivoukseen asti. Jokaisen kattotyön yhteydessä teemme ilmaisen kattotarkastuksen, eikä aluskatteen osittainen uusiminen kattoluukun tai viemärintuuletusputken kohdalta ole poikkeus. Katon kunnon tarkastuksen aikana kartoitamme omakotitalon, paritalon, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon muut korjaus- ja paikkaustarpeet. Jos mitään ei tarvitse tehdä, emme tarjoa mitään ylimääräistä – muussa tapauksessa laadimme hyvän tarjouksen esimerkiksi kattoreikien paikkauksesta tai huopakaton saumojen tiivistämisestä.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Vantaalla – Mitä jos tämä kattotyö unohtuu?

Aluskatteen korjaustarpeet on hyvä teettää pois alta mahdollisimman pian. Omin päin aluskatteen taitekohtia ei ehkä kannata korjata, sillä aluskatteen asianmukainen korjaus vaatii paljon tietotaitoa. Jos aluskate ei tulisi tarpeeksi hyvään kuntoon, ei siitä olisi suojaamaan kattorakenteita tarpeeksi hyvällä tavalla.

Saat tietää tarpeesta korjata aluskate jiirin (eli katon sisätaitteen) tai jonkin katon läpiviennin (kuten viemärintuuletusputken) kohdalta kattotarkastuksen jälkeen. Kattotarkastus on hyvä uusia joka kevät ja syksy. Aina kun asioit kanssamme, saat katon kuntotarkastuksen kaupan päälle, mikä on yksi monista hyvistä syistä teettää kaikki huopakattotyöt, peltikattotyöt ja tiilikattotyöt meillä. Aluskatteen kunnon tarkastus välikatolta käsin tehtynä onkin se parhain (ja samalla ainoa) tapa saada tietää tarpeesta korjata aluskate esimerkiksi savupiipun kohdalta. Aluskate ei näy talon sisälle tai talon ulkopuolelle, joten sen kunto edellyttää tarkastusluukun avaamista ja katon alle siirtymistä.

Mitä tapahtuu, jos aluskatetta ei korjata kattoikkunan kohdalta Vantaalla? Ei välttämättä mitään, jos katto ei ala vuotaa. Aluskatetta tarvitaan eniten juuri silloin, kun katto vuotaa. Aluskatetta ei kannata jättää korjaamatta kattoluukunkaan kohdalta, sillä kattovuodot alkavat usein ilman ennakkovaroitusta. Jos aluskatetta ei ole aikoinaan paikattu kattovalokuvun kohdalta tai jostain muusta huonokuntoisesta kohdasta, voi melko pienimuotoinenkin kattovuoto saada aikaan katon vesivahingon.

Jos aluskate päästään lävitseen kosteuden, ei katon korjaamiseksi enää riitä se, että aluskate korjataan viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Tässä vaiheessa katto tarvitsee jo kosteusvaurioidenkin kunnostamista. Kattorakenteet tulee kuivata tai uusia osittain. Märkien villojenkaan vaihtoa ei pidä unohtaa, koska muussa tapauksessa katon alle voi syntyä hometta. Olemme päteviä ammattilaisia myös kattovuotojen ja katon vesivahinkojen korjaamiseen, joten apu on aina lähellä. Kannattaa kuitenkin pyrkiä siihen, ettei tilanne etene näin pitkälle. Kattovuotojen ja kosteusvaurioiden ehkäisemisessä auttaa kattokokonaisuuden kunnon säännöllinen tarkastaminen.

Samalla kuin korjaamme tiilikaton tai peltikaton aluskatteen, voimme tehdä vaikka millä mitalla muita kattotöitä. Esimerkiksi aluskatteen korjaus piipun kohdalta voi täydentyä piipun pellittämisellä. Kattopeltiseppämme tietävät, miten piipunjuuri suojataan vesivuodoilta, ja miten piippu saadaan kestämään säitä ja kosteutta. Kattourakkaan voidaan yhdistää myös sadevesikourujen puhdistus tai vaikka peltikaton huoltomaalaus.

Aluskatteen paikkaus Vantaalla – Pari konstia, joilla paikkaustarpeita voidaan karsia

Aluskatteen paikkaus viemärintuuletusputken, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta kannattaa tilata meiltä. Me teemme tämänkin kattotyön ensiluokkaisella hinta-laatusuhteella. Saat nopeaa, täsmällistä ja asiantuntevaa kattopalvelua, mutta sinun ei tarvitse maksaa siitä kuin kohtuullinen korvaus. Kaiken huipuksi saat koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle samalla, kun teemme aluskatteen paikkauksen kattovalokuvun, kattoikkunan tai esimerkiksi savupiipun kohdalta.

Saatat miettiä, miten peltikaton aluskatteen paikkaustarpeita voisi estää. Ei ole kovin tavallista joutua paikkaamaan tiilikaton tai peltikaton aluskatetta, mutta tottahan sitä mieluummin välttyy erilaisilta kattokorjauksilta.

Paras tapa välttyä revenneen aluskatteen paikkaukselta Vantaalla on jättää aluskatteen asentaminen meille (tai vaihtoehtoisesti tilata meidät korjaamaan väärin asennettu aluskate). Aluskatteen asentajan kannattaa pitää kieli keskellä suuta, jotta lopputuloksesta tulee toimiva. Aluskate ei saa roikkua löysällä, mutta liiallista kiristämistäkin pitää välttää. Kultaisen keskitien löytäminen on tärkeää: tällöin mökin tai esimerkiksi omakotitalon aluskate on tarpeeksi kireällä, jotta se voisi valuttaa kaikki vuotovedet pois katolta, mutta ei kuitenkaan niin tiukalla, että se repeäisi. Asiantuntevasti asennettua aluskatetta ei kenenkään tarvitse alkaa paikata ainakaan sen takia, että jokin jiiri tai läpivienti olisi toteutettu väärin.

Jatkossa aluskatteen ehjyys kannattaa varmistaa kahdesti vuodessa, sillä vain ehjä aluskate voi suojata katon alla olevia rakenteita kattovuodoilta sekä kondenssivedeltä. Kattotarkastus, minkä aikana vieraillaan myös välikatolla, voi kertoa aluskatteelle päätyneistä roskista. Roskien ei kuulu päästä välikatolle, joten tilanteeseen kannattaa puuttua harjatiivisteiden avulla. Roskainen aluskate voisi olla pian reikäinen aluskate (roskiin sitoutuvan kosteuden takia).

Lintuverkotkin voivat estää aluskatteen paikkaustarpeet, sillä katon alle pääsevät linnut voivat – ainakin periaatteessa – nokkia aluskatetta. Lintuverkkoja tarvitaan myös eristeiden kunnon takaamiseksi. Räystäiden tuuletusaukoista katon alle pääsevät linnut, oravat ja näädät voivat tuhota yläpohjan eristeitä, joita tarvitaan lämmön karkaamisen estämiseksi. Pienet eläimet voivat repiä villoja, tehdä niihin pesiä, säilöä villoihin raatoja ja muuta ruokaa sekä kakkia estottomasti eristeiden päälle. Eristeiden päällä ei saisi olla mitään, ei edes ulosteita, joten lintuverkot kannattaa asennuttaa paikoilleen pieneläimien kulkureitin tukkimiseksi. Huonokuntoiset eristeet on uusittava, samoin höyrynsulut, jos jokin jyrsijä on päässyt niitä nakertamaan. Eristeitä voidaan tuoda paritalon, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon alle enemmän, kuin niitä alun perin oli. Tällainen kattotyö on nimetty katon lisälämmöneristykseksi.