KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Vantaa – Tässä kolme syytä sadevesikourujen puhdistamiselle

Sadevesijärjestelmää tarvitaan katolta valuvien vesien ohjaamiseen riittävän kauas talon läheisyydestä. Jotta sadevesijärjestelmä toimisi ongelmitta, on monen ehdon täytyttävä. Sadevesikourujen tulee olla ehjät, roskattomat ja oikein mitoitetut sekä asennetut. Talvella ne eivät saa jäätyä. Ottamalla yhteyttä tähän kattopalveluun saat rakennukseesi laadukkaat ja oikealla tavalla asennetut vesikourut (plus alastuloputket). Rännien roskattomuus, ruosteettomuus ja toimivuus myös talven mittaan varmistetaan sadevesijärjestelmien puhdistusten avulla.

Tilaa paritalon, kesämökin, omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön vesikourujen puhdistus Vantaalle meiltä, niin saat samalla rännien kuntotarkastuksen. Sen päätteeksi tiedämme, onko vesikouruissa esimerkiksi reikiä, tai pitääkö jotkin komponentit uusia. Puhdistamme vesikourut ja alastuloputket Vantaan ohella myös Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai esimerkiksi Sipoossa.

Sadevesikourujen puhdistus takaa rännien vedon. Kun kaikki roskat on saatu pois, ei mikään estä vesiä poistumasta syöksyputkiin ja niistä esimerkiksi sadevesiputkiin. Mikäli roskat saavat jäädä paikoilleen, alkavat rännit tulvia. Tulvavesi voi kastella taloa ympäröivän maaperän, ja tällä voi olla seurauksensa myös talon rakenteille. Kosteus saattaa nousta ylöspäin, kun kyseessä ovat huokoiset puurakenteet tai laastipinnat.

Toinen syy sille, miksi lehdet, neulaset ja muut roskat tulee poistaa ränneistä aina puolen vuoden välein, on rännien kunto. Mitä pidempään omakotitalon, mökin, autokatoksen tai vaikkapa rivitalon ränneissä on roskaa ja vettä, sitä enemmän ne voivat ruostua. Ruoste saa aikaan reikiä ja muita ongelmia.

Kolmas syy puolivuosittaiselle rännihuollolle löytyy pihamaan turvallisuudesta. Roskaiset rännit jäätyvät talvisin, mikä voi rikkoa rännin, mutta johtaa myös henkilö- tai omaisuusvahinkoihin. Mitä tekemistä rännien jäätymisellä on henkilö- tai omaisuusvahinkojen kanssa? Tämän asian hahmottamisessa auttaa tieto siitä, että jäätyneistä ränneistä riippuu jääpuikkoja. Jääpuikot ovat pitkiä ja teräviä, ja siksi ne voivat olla vaarallisia. Jäätynyt ränni voi tippua alas katon reunalta, ja siitä voi syntyä vielä pahempaa jälkeä kuin pelkistä jääpuikoista.

Vältä kosteus-, ruoste- ja jäätymisvauriot, ja tilaa rännien puhdistus kahdesti vuodessa meiltä. Tästäkin työstä voi hakea kotitalousvähennystä, ja yhteistyökumppanimme myöntää tällekin urakalle rahoituksen. Kanssamme asiointi on todella helppoa ja huoletonta kattourakan alusta aina hamaan loppuun saakka!

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Rännien puhdistus Vantaalla tehtävä katolta käsin, ellei avuksi hankita nosturiautoa

Emme suosittele hankkimaan (saati sitten käyttämään) maasta käsin käytettäviksi tarkoitettuja rännipuhdistimia. Tällaisten puhdistimien tarkoitus on poistaa roskatukokset omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin ränneistä ilman, että katolle pitää missään vaiheessa kiivetä. Edes nojatikkaita ei tarvita, mikä onkin hyvä asia, sillä tikkailla kurkotteleminen voi olla vaarallista tasapainon yht’äkkiä kadotessa.

Maasta käsin käytettävissä puhdistustyökaluissa on kuitenkin se mutta, ettei kattohuoltaja näe, joko kaikki roskat on saatu pois. Koska hän näkee ränneistä vain niiden ala- ja ulkopuolen, jää rännien kunnollinen tarkastuskin suorittamatta.

Suosittelemme, että peltikaton, tiilikaton tai huopakaton rännit puhdistetaan aina katolta käsin. Mekin aina kiipeämme katolle, kun on aika poistaa neulaset, kävyt ja muut roskat talon vesikouruista. Jos kyseessä on oikein korkea rakennus, tuomme paikan päälle nosturiauton. Sitä on kätevä käyttää myös poistettaessa jääpuikkoja katolta.

Roskien poistoon ränneistä varustaudutaan Vantaalla myös turvavaljailla ja turvaköysillä. Otamme mukaamme katolle myös roskapussit, joihin roskat siirretään. Näin pihasi saa säilyttää siistiytensä ja viihtyisyytensä.

Kun olemme poistaneet kaikki roskat vesikouruista, tarkastamme vesikourujen, alastuloputkien ja niiden kiinnikkeiden kunnon. Tarkastamme myös katon kunnon, emmekä veloita tästä lisätyöstä yhtään mitään. Kattotarkastus käsittää muun muassa katon pinnoitteen kunnon varmistuksen. Tarkastamme myös tiilien ehjyyden, kattoläpivientien tiiviyden sekä esimerkiksi sen, ovatko lapetikkaat ja lumiesteet yhä kunnolla kiinni katossa.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus

On normaalia, että vesikourut menevät tukkoon, sillä kourut – olivatpa ne sitten puolipyöreitä tai kantikkaita – ovat päältä avonaisia. Omakotitalon, paritalon, kesämökin ja kerrostalon rännikourut keräävät roskia etenkin syksyisin, kun puut pudottavat lehtensä. Rännit kannattaakin puhdistaa loppusyksystä, kun lehtien lenteleminen on rauhoittunut. Toisen kerran vesikourut kannattaa puhdistaa keväällä, jotta vesikourut olisivat vetävässä kunnossa kesän alkaessa.

Roskat eivät yleensä kulkeudu vesikouruista alastuloputkiin. Jos näin käy, avaamme myös tukkeutuneet alastuloputket. Näin mikään ei estä sadevesijärjestelmän vetämistä ja sadevesien ohjaamista kauas pois talon kivijalan vierestä. Roskien ei kuitenkaan ole tarkoitus päätyä alastuloputkiin, joten tukkeutuneiden alastuloputkien avaus ei ole mitään jokavuotista hommaa. Hyvässä lykyssä sitä ei tarvitse tehdä kertaakaan.

Roskaiset vesikourut ja alastuloputket voivat jäätyä talvella. Jään tukkimat alastulo- eli syöksyputket sekä rännikourut avataan kuumalla vesihöyryllä. Pelkän veden (vaikkakin höyrystyneessä muodossa olevan) käyttäminen on kaikin puolin turvallista. Vesi – ei edes kuuma vesihöyry – ei vaurioita rännejä tai niiden pinnoitetta. Vesihöyrystä ei ole minkäänlaista haittaa ulkokatollekaan, ulkokaton pinnoitteesta puhumattakaan. Edes huopakatto ei pane pahakseen kuumasta vesihöyrystä, joten modernia höyrytyslaitettamme voi huolettomin mielin käyttää myös huopakaton reunalle syntyneen jään sulattamiseen. Kuumalla höyryllä saamme sulamaan myös kattokaivot Vantaalla. Kattokaivojen, vesikourujen, alastuloputkien ja jalkarännien jäätyminen kannattaa pyrkiä ehkäisemään jo ennalta, ja tässä on suureksi avuksi jokasyksyinen sadevesijärjestelmän puhdistus. Jos teemme samalla huopakaton, peltikaton tai tiilikaton puhdistuksen, kutsumme työsuoritusta katon syyshuolloksi Vantaalla.