KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Vantaa – Kattohuolto ehkäisee tulevaisuudessa odottavia pulmia

Katto on helppohoitoinen ja ehjä tulevaisuudessakin, jos katon kuntoa ylläpidetään oikeaan aikaan ja oikealla tavalla tehtävillä kattohuolloilla. Tilaa omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuollot Vantaalle meiltä, niin katto on hyvissä käsissä. Taiten tekemämme kattohuollot ehkäisevät tulevaisuudessa odottavia pulmia, vaurioita ja vaaratilanteita.

Ajatellaan vaikkapa roskien poistoa katolta. Sillä on sekä välitöntä että kauaskantoista vaikutusta. Välitön vaikutus on se, että katon puhdistus Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa saa katon näyttämään paremmalta. Kun lika ja roskat ovat poissa, näkyy katon alkuperäinen väri. Kauaskantoinen vaikutus on se, että roskaton katto pääsee kuivumaan nopeasti. Jos näin ei tapahtuisi, alkaisi peltikatto oireilla ruostumalla, kun taas muut katot herkistyisivät sammaleille. Sekä ruoste että sammaleet voivat saada katon nopeasti huonoon kuntoon. Tämä huomioon ottaen on helppoa ymmärtää, miksi sammaleenpoisto katolta on mielestämme niin tärkeä kattohuolto. Jos sammaleita ja jäkäliä ei poistettaisi, voisi katto kohta olla hyvin huonossa kunnossa – se voisi esimerkiksi vuotaa useammasta kuin yhdestä kohdasta.

Painotamme myös lumenpudotuksen, jäänpudotuksen ja rännien sulatuksen (vesihöyryllä) tärkeyttä. Lumen poisto ehkäisee monet katolle syntyvät vauriot, kuten jiirivuodot tai lapetikkaiden putoamisen katolta. Samalla voidaan ehkäistä lumimassojen hallitsemattomasta putoamisesta syntyviä omaisuus- ja henkilövahinkoja. Jäänpudotuskin parantaa pihamaan turvallisuutta. Jään poisto katolta estää myös saumavuotoja, joita voi syntyä silloin, jos katon jääpaanteet patoavat taakseen sulamisvettä.

Rännien sulatus palauttaa sadevesijärjestelmän toiminnan ja estää jään ränneille aiheuttamat vahingot – myös painavien rännien putoamisen alas katolta, mikä voi olla vaarallista myös maan pinnalla liikkuvilla ihmisille.

Aina kun tilaat meiltä jonkin palahuopakaton, lukkosaumakaton, betonitiilikaton tai vaikka rivisaumatun peltikaton huollon, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Huolelliset ja kokeneet kattoammattilaisemme panevat merkille kaikki katon kunnossa tapahtuneet muutokset, joten saat tiedon niin tarpeesta vaihtaa rikki menneet kattotiilet kuin myös tarpeesta kiristää kattotikkaiden kiinnitykset. Kaikki kattotyömme lumenpoistoista alkaen ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja yhteistyökumppanimme myöntää niille mielellään sopivan rahoituksen. Rahoitusta saa tarpeeksi vaikka kattoremonttiin, mitä katon huollot ja paikkaukset lykkäävät tuonnemmaksi.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muutkin kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot, korjaamme aluskatteet, kunnostamme kattoikkunat sekä muut kattotuotteet ja tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisen tarkkaa ja pitkänlinjan osaamista meillä on huopakattojen korjauksista sekä huopakattojen remontoinnista, mutta käsiemme kautta kunnostuvat kaikki muutkin katemateriaalit viimeisen päälle tarkasti.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Katon puhdistus Vantaalla tasoittaa katon tietä

Huopakaton, tiilikaton ja peltikaton puhdistus Vantaalla tasoittaa katon tietä – vai pitäisikö sanoa katon omistajan tietä, sillä katon puhdistus auttaa pitämään katon mahdollisimman helppohoitoisena. Omakotitalon tai mökin omistaja osaa varmasti arvostaa sitä, ettei katon ylläpito vie paljoa aikaa tai rahaa.

Katon puhdistaminen pitää katon helppohoitoisena, koska roskaton katto pääsee kuivumaan nopeammin kuin katto, minkä päällä on lehtiä, neulasia ja muita epäpuhtauksia. Jos katolla olisi aimo kerros roskia ja paljon kosteutta, voisi katto ruostua tai sammaloitua. Ruoste ja sammaleet näkyvät pian omakotitalon, rivitalon, kerrostalon, kesämökin tai jonkin ulkorakennuksen katon kunnossa.

Katto kannattaa puhdistaa joka kevät ja syksy, jotta roskakerros ei ehtisi kasvaa turhan suuriin mittasuhteisiin. Samalla kuuluu puhdistaa vesikourut, joihin voi päätyä paljon roskaa kattoa harjattaessa. Päältä avoimet vesikourut keräävät muutenkin paljon roskia. Mitä enemmän vesikouruissa on roskaa, sitä helpommin ne alkavat vuotaa. Vuotavista vesikouruista ei ole kovin paljoa hyötyä. Iso osa kattovesistä päätyy juuri sinne, minne ne eivät saisi päätyä, eli ihan talon perustusten viereen. Rännien puhdistus estää myös rännien ruostumisen ja jäätymisen, joten sadevesijärjestelmä on hyvä huoltaa yhtä aikaa vesikatteen kanssa.

Kevät- ja syyspuhdistuksista kannattaa pitää kiinni myös siksi, että tarjoamme samalla katon tarkastuksen. Kattotarkastukselle parhaat ajankohdat ovat juuri kevät ja syksy. Kun olemme tarkastaneet aumakattosi, harjakattosi tai esimerkiksi pulpettikattosi, kerromme sinulle sen kunnosta ja esimerkiksi paikkaustarpeista. Tarvittaessa saat tarjouksen myös lumiesteiden uusimisesta tai vaikkapa katon lisälämmöneristyksestä.

Ilmainen kattotarkastus on hyvä syy suosia kattofirmaamme, mutta totta kai myös asiantuntemuksemme ja nopea palvelumme kannustavat asioimaan kanssamme. Asiantuntemuksemme näkyy muun muassa siinä, että osaamme valita oikeat metodit katon puhdistamiseen. Tiedämme, ettei mekaaninen hankaus sovi huopakaton puhdistamiseen. Huopakatto voidaan harjata poikkeustilanteissa ja silloinkin niin sanotusti silkkihansikkain. Jokakeväinen ja -syksyinen lehtien sekä neulasten poisto katolta kannattaa hoitaa ilmapuhaltimilla.

Peltikatolta voidaan poistaa roskat joko harjaamalla tai ilmapuhaltamalla, sillä peltikaton pinnoite ei kärsi vaurioita läheskään niin helposti kuin huopakattopinnoite. Harjaus on se vaihtoehto numero yksi, kun käsittelyssä on tiilikatto. Tiilikatto voi olla joko betoni- tai savitiilikatto – sillä ei ole väliä, sillä molemmat tiilikatot voi puhdistaa reippaasti harjaamalla. Ota yhteyttä, niin tulemme hoitamaan tämänkin kerrostalon tai pientalon kattotyön.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Vantaalla jättää katon myös jäkälättömäksi

Katon puhdistus on hyvä tehdä säännöllisesti, sillä tasaisin väliajoin puhdistettu katto pysyy varmemmin puhtaana ja siistinä. Jos katto viettää pitkiä aikoja roskien ja kosteuden vallassa, voi se alkaa sammaloitua. Sammaleet, jäkälät ja muut katolle kasvavat kasvustot voivat heikentää katon kuntoa monin eri tavoin, joten mahdollisesti katolle ilmestyneet kasvustot on syytä poistaa Vantaalla.

Myös vanha katto voi kaivata sammaleentuhokäsittelyä, vaikka se olisikin harjattu usein. Kun katto ikääntyy, menettää sen suojapinnoite tehonsa. Silloin on tilattava sammaleenpoisto katolta, mutta ei mistä tai keneltä tahansa.

Sammaleiden ja jäkälien poisto katolta voi vaurioittaa kattoa vielä rajummin kuin sammaleiden poistamatta jättäminen. Etenkin huopakaton omistajan tulee olla tarkkana, voihan bitumikatto vaurioitua jo pelkän harjaamisen takia. Katon harjauksen sijaan kannattaa suosia katon ilmapuhallusta, mikä ei kuitenkaan irrota kaikkia sammalkasvuston osia (kuten ei katon harjauskaan; juuret jäävät paikoilleen, ja siksi katto sammaloituu pikavauhtia uudelleen).

Painepesuri on erittäin huono valinta katon puhdistamiseen sammaleista. Painepesuri voi johtaa katon kunnon romahtamiseen ja katon uusimiseen, joten jotain muuta on keskittävä.

Onneksi me tiedämme, miten katto tulee puhdistaa sammaleista, jäkälistä ja levistä. Levitämme katolle sammaleenpoistoainetta, mikä ei vahingoita sen enempää huopakatetta kuin rakennusta ympäröivää suomalaisluontoakaan. Sammaleenpoistoaine saa kaikki kasvustojen osat kuolemaan, joten ei-toivotuista kasvustoista päästään eroon kertaheitolla.

Tiilikaton harjaus Vantaalla on tehokas ja katolle hellävarainen huolto

Tiilikaton harjaus Vantaalla irrottaa epäpuhtaudet ja pintasammaleen turvallisella sekä hellävaraisella tavalla. Esimerkiksi painepesua ei kannata käyttää sen katon pintaa kuluttavan vaikutuksen vuoksi. Harjaksilla hoituu katon peruspuhdistus, ja sitkeimmät sammaleet nujerretaan toisinaan tekemämme sammaleentuhokäsittelyn avulla.

Roskien poisto savitiilikatolta ja betonitiilikatolta on tärkeää, koska roskat estävät kattoa kuivumasta. Kosteus houkuttelee katolle sammaleita, mitkä kastelevat kattoa vielä lisää. Lisääntynyt kosteus voi aikaistaa kattosaneerausta. Katon säännöllinen puhdistaminen auttaa tiilikattoa saavuttamaan maksimikäyttöikänsä, mikä on betonitiilikatoista puhuttaessa noin 70 vuotta. Savitiilikatot – joista on tullut jo melko harvinaisia – voivat kestää kaiken kaikkiaan sata vuotta.

Tiilikaton harjaukseen liitämme aina rännien puhdistuksen sekä ilmaisen kattotarkastuksen, mikä paljastaisi katon mahdolliset ongelmakohdat. Sen ansiosta esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto osataan tehdä jo varhaisessa vaiheessa, eikä vuotavan kattoikkunankaan tiivistäminen jää roikkumaan. Katon kunnon tarkastus kertoisi myös tiilikaton aluskatteen korjaustarpeista tai lumiesteistä, mitkä ovat vääntyneet rasitusten alla.