KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Vantaa – Lumenpoiston riskit hahmotettava

Mikään kattotyö ei ole kovin turvallinen, ei ainakaan omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotus! Katolla liikkuminen on aina hieman vaarallista, saati sitten talvella, jolloin liukkaalta katolta voi pudota alas hyvin helposti. Myös tasakaton lumenpudotukseen liittyy riskejä, sillä lumenpudottaja voi horjahtaa katon reunan yli alas pudottamansa lumimassan mukana.

Kattolumityöt vaarantavat myös pihan turvallisuuden, sillä joku voi jäädä katolta pudotettavan lumen alle. Lumen seassa voi olla myös jäätä, joissain tapauksissa myös kattoturvatuotteita ja muita katon tarvikkeita.

Sekin on mahdollista, että lumenpudotus tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta johtaa katon vaurioitumiseen. Lumentyönnin voi rikkoa katon pintaa taikka sen tiivisteitä.

Varmistu siitä, että lumenpudotus korkealta katolta sujuu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, ja tilaa kattolumityöt Vantaalle meiltä. Teemme lumenpoiston myös Vantaan naapurikunnissa eli Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa.

Lumenpoistoon valmistaudutaan aina turvavaljailla. Mitä korkeampi rakennus, sitä luultavammin teemme lumenpudotuksen nosturiautolla. Nosturiautoa tai ei, suunnittelemme lumenpoiston huolellisesti. Suunnitteluvaiheessa huomioimme kaikki kattolumitöihin liittyvät riskit – niiden hahmottaminen auttaa pitämään lumenpudotuksen turvallisena. Jos on vaarana, että joku jää katolta pudotettavan lumen alle, eristämme vaarallisen alueen ja hankimme sille valvojat. Tarvittaessa järjestämme myös liikenteenohjauksen sekä lumen pois kuljettamisen.

Lumenpudottajamme tekevät hommansa kattoa rikkomatta, koska lapio tai lumentyönnin ei missään vaiheessa osu katteeseen. Jätämme katolle aina jonkin verran lunta, mikä suojaa kattoa toimien samalla lisäeristeenä. Tämä temppu auttaa välttymään niin sijoiltaan putoavilta tiililtä kuin peltikaton maalipintaan syntyviltä naarmuiltakin.

Kattolumitöistä voi hakea kotitalousvähennystä samaan tapaan kuin kaikista muistakin omakotitalon tai mökin kattohuolloista. Koska annamme lumenpoistosta selkeän ja informatiivisen laskun, on kotitalousvähennyksen hakeminen helppoa (tai jopa helpompaa) kuin heinänteko. Haettavissasi on myös rahoitus. Yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen avulla maksat niin lumenpoistot, uudet lumiesteet asennettuina kuin vaikkapa aluskatteen korjauksen savupiipun kohdalta.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta on talvisten kattotöiden ykkönen

Kattoammattilaisemme eivät vedä lonkkaa talvellakaan. Ota yhteyttä meihin, niin teemme kaikki talven aikana tarvitut kattotyöt Vantaalla, liittyivätpä ne sitten lumimassojen vähentämiseen tai vaikkapa katon korjaamiseen. Osa katoista voidaan jopa uusia talvella. Kattoremontti talvella tarkoittaa monessa mielessä helpompaa kattosaneerausta, sillä routa suojaa pihamaata ja pakkanen avoimia rakenteita.

Talven mittaan tarvittuja kattotöitä ovat myös jään poisto katolta sekä jääpuikkojen pudotus. Talvisten kattotöiden ykkönen on kuitenkin lumenpudotus.

Lumenpoisto estää monet katon vauriot, muun muassa liian painavasta tai epätasaisesti jakaantuneesta lumitaakasta johtuvat. Pudotuta lumet ajoissa, niin katto ei ala vuotaa edes jiirin kohdalta.

Pohjois-Suomessa lunta voi olla katolla niin paljon, että on perusteltua pelätä katon painumista tai (jonkin kevytrakenteisen piharakennuksen) katon sortumista. Eteläisessä Suomessa kärsitään yleensä korkeintaan paikallisista vaurioista ja vesivuodoista.

Toinen syy tilata lumenpoisto Vantaalle liittyy kattolumen vapaan alastulon ehkäisemiseen. On vaarallista jäädä lumimassojen alle. Lumikuorma voi rikkoa myös terassikatteen tai esimerkiksi Peugeot 504:n tuulilasin. Lumi voi kiskoa mukaansa kattotiiliä, rännejä, kattotikkaita ja aurinkopaneeleita, joten kattokaan ei tykkää hyvää lumen alas putoamisesta.

Toinen keino pitää lumimassat katolla kevääseen asti (tai siihen asti, että ne pudotetaan lumenpudottajiemme toimesta) on lumiesteiden asennus. Jos bitumikaton tai esimerkiksi betonitiilikaton kaltevuus on 1:8 tai enemmän, on lumiesteet pakko asentaa. Tilaa uudet lumiesteet meiltä, tai ota yhteyttä vanhojen lumiesteiden huoltamisen ja korjaamisen tiimoilta. Suosittelemme, että lumiesteet tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, ihan niin kuin kaikki muutkin kattoturvatuotteet. Ensimmäisen kerran katto kaikkine tarvikkeineen kannattaa tarkastaa jo keväällä. Toisen kerran mahdolliset huolto- ja korjaustarpeet kannattaa kartoittaa loppuvuodesta.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Metodimme jään poistamiseen kestää kriittistäkin tarkastelua

Me osaamme toteuttaa kaikki huopakattotyöt, peltikattotyöt ja tiilikattotyöt kattoystävällisellä tavalla. Otamme huomioon myös ympäristön kattohuoltoja ja muita kattotöitä tehdessämme. Suosimme ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja ja kierrättämistä.

Teemme myös jään poiston katolta juuri siten, kuin se kuuluu tehdä. Emme hakkaa kattoa, mikä voisi johtaa omakotitalon, kerrostalon, paritalon, piharakennuksen tai vaikkapa mökin katon vaurioitumiseen. Poistamme katolla olevan jään kuumalla vesihöyryllä, mitä sylkee ulos höyrytyslaitteemme.

Kuuma vesihöyry sulattaa käden käänteessä myös vesikourut, alastuloputket, jalkarännit sekä kattokaivot. Mikään katon rakenne ei vaurioidu kuumaa höyryä käytettäessä, eikä vesihöyry uhkaa ympäristöäkään.

Jotta katon reunalle ei enää syntyisi jäätä, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita äkisti alas pudotessaan, voi olla tarve toteuttaa katon lisälämmöneristys Vantaalla. Uudet eristeet vähentävät lämmön karkaamista – lämmön, mikä sulattaisi kattolunta alta päin. Sulanut lumi jäätyisi katon reunalle, kunnes jäätä olisi niin paljon, etteivät uudet vedet enää pääsisi jäävallin yli. Silloin katto voisi alkaa vuotaa Vantaalla.

Sadevesijärjestelmän jäätymistä voidaan ehkäistä sulanapitokaapeleilla – tai lämpövastuksilla, jos kyse on tasakaton kattokaivoista. Paras tapa pitää tiilikaton, huopakaton tai peltikaton sadevesijärjestelmä sulana paukkupakkasillakin on kuitenkin sadevesijärjestelmän puhdistus. Roskat kannattaa poistaa ihan loppusyksystä, jotta jalkaränneissä, sadevesikouruissa ja alastuloputkissa tai kattokaivoissa ei ole roskatukoksia talven alkaessa. Omin päin sinun ei tarvitse suorittaa edes tätä kattotyötä. Ota yhteyttä ja tilaa rännien puhdistus. Samalla voimme puhdistaa myös kattosi, mikä on toinen puolen vuoden välein tarvittu kattohuolto. Kaupan päälle on luvassa (kattohuollon sisällöstä riippumatta) katon kuntotarkastus.