KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Vantaa

Rivitalon katon korjaus voi tarkoittaa irronneiden kattotikkaiden kiinnittämistä ja katon paikkaamisesta. Kerrostalon kattokorjaus saattaa liittyä repsottavien saumojen tiivistämiseen – työssä voidaan hyödyntää kyseiselle katolle sopiva tiivistysaineita. Omakotitalon katolta myrsky on voinut repiä irti kattopeltejä, mitkä on kiinnitettävä takaisin paikoilleen tai uusittava. Mökin katto saattaa olla jäänyt kaatuvan puun alle, mikä johtaakin normaalia isompaan kattourakkaan Vantaalla.

Olipa kyseessä rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai kesämökin katto, saattaa se vuotaa kattoikkunan kohdalta. Myös kattovalokupu tai kattoluukku voi vuotaa Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjaus vuotavan kattoläpiviennin kohdalta ei ole kovinkaan iso juttu myrskyvaurioiden korjaamiseen verrattuna. Tilaa kattoikkunan, kattovalokuvun tai vaikkapa kattoluukun korjaus meiltä, niin saat kattosi kuntoon parhaiden ammattilaisten toimesta. Teemme työn varmoin ja ripein ottein, eikä hintakaan ole kohtuuton – päinvastoin. Kilpailukykyiset hintamme ovat yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoisia, ja yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus antaa mahdollisuuden maksaa urakka omaan tahtiin.

Paikan päällä selviää, miten kattoluukun, kattovalokuvun tai kattoikkunan korjaus oikein kannattaa suorittaa. Joskus kattoikkuna tai muu kattovaruste kannattaa uusia, toisinaan riittää vanhan kattovarusteen ja ulkokaton liitoksen tiivistys. Kattoikkunan tai kattovalokuvun eristeet voivat vaatia uusimista tai korjaamista. Myös höyrynsulut voivat olla korjaus- tai uusimiskunnossa.

Jos kosteus on jo ehtinyt saavuttaa katon alla olevat rakenteet, on kaikki kosteusvauriot kunnostettava ennen lahon ja homeen leviämistä. Jotta kattorakenteet eivät jatkossa kastuisi, tiivistämme aluskatteen – tarkoittipa se sitten aluskatteen ylösnostojen korjaamista tai vaikkapa peltikaton aluskatteen osittaista uusimista.

Kaikki kattotyömme oikeuttavat ilmaiseen kattotarkastukseen, joten kun katto on korjattu huonokuntoisen läpiviennin kohdalta, voimme tehdä muutkin mahdolliset korjaus- tai huoltotarpeet. Kattotyö, millä esimerkiksi harjakatosta tulee entistä ehompi, voi olla vaikkapa peltikattonaulojen vaihto kateruuveiksi. Meihin voit luottaa myös vesikourujen puhdistuksen, otsalautojen maalauksen, sammaleiden poiston tai vaikkapa jiirin paikkauksen suhteen.

Kattotuotteiden kunnostuksen lisäksi, korjaamme katot kokonaisuudessaan. Erikoisosaamisen alueinamme ovat mm. huopakattojen ja palahuopakattojen korjaustyöt sekä niiden remontointi. Paikkaamme kattovuodot ja korjaamme aluskatteet sekä huollamme katot tarjoten katollesi pitkäikäisyyttä vesikourujen puhdistuksella ja talvisilla lumenpudotuksilla. Kattoremontit sekä muut kattotyöt toteutetaan kaikille katetyypeille, materiaaleille ja rakennuksille laadukkaana avaimet käteen -pakettina.

Pyydä tarjous mistä tahansa kattotyöstä!

Meiltä saat kattotuotteiden korjaukset ja uusimiset sekä muut kattotyöt viimeisen päälle priimalaadulla. Ota yhteyttä!

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa – Tällaista kattovuotoa ei huomaa kaukaa

Mitään kattovuotoa ei huomaa rakennuksen sisältä, ennen kuin se on jo ehtinyt aiheuttaa laajalle levinneen katon vesivahingon. Vuotavaan kattoikkunaan tai jiirin havahdutaan ehkä vasta sitten, kun sisäkatosta alkaa tippua vettä lattialle, tai kun sisäilma alkaa haista ummehtuneelle.

Jotta peltikatto, palahuopakatto, konesaumakatto tai esimerkiksi tiilikatto päästäisiin korjaamaan jo ennen katon vesivahingon syntymistä, kannattaa katto tarkastaa usein. Tasakaton, aumakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi taitekaton kunto on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastus edellyttää katolle kiipeämistä, sillä pihalta tai tikkaiden ylimmältä askelmalta ei saa selvyyttä katon todellisesta kunnosta.

Vasta lähietäisyydeltä huomaa rikki menneet kattotiilet, irtoamispisteessä olevat lumiesteet, vuotavat saumat tai kattoikkunan, mikä vuotaa sateella. Myös kattovalokupu on voinut menettää tiiviytensä. Vaikka katon läpiviennit olisi aikoinaan asennettu alan parhaimpien ammattilaisten toimesta, kuluu läpivienti vuosikymmenten mittaan. Jonain päivänä lumen paino voikin olla liikaa, ja kattoikkunan kohdalta alkaa tihkua vettä yläpohjarakenteisiin päin.

Kattotarkastajan kannattaa käydä myös katon alla, sillä aluskatteen kunto ei paljastu muutoin. Aluskate on talonomistajan viimeinen toivo, jos kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa Vantaalla, tai jos katto alkaa vuotaa vaikkapa jiirin kohdalta. Ehjä ja oikealla tavalla asennettu aluskate vie kosteuden pois katon alta, joten aluskatteen kunnosta on hyvä huolehtia.

Voit tilata kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa huvilan kattotarkastuksen meiltä ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin kattotyöt, mutta kannattaa hyödyntää mahdollisuus ilmaiseen kattotarkastukseen. Teetä meillä mikä tahansa katon paikkaus, kattohuolto tai vaikka lumiesteiden korjaus, niin tarkastamme kattosi kaupan päälle.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Edessä oleva urakka räätälöidään huolellisesti

Kattosi korjataan aina tilanteen edellyttämällä tavalla, katemateriaali, katon ikä ja katon alla olevien rakenteiden kunto huomioiden. Näemme vaivaa etsiäksemme ne parhaat ja kustannustehokkaimmat vaihtoehdot tiilikaton, peltikaton, huopakaton tai palahuopakaton korjaamiseen Vantaalla. Emme esimerkiksi tarjoa aluskatteen tai vesikatteen uusimista, ellei se ole oikeasti se paras vaihtoehto katon kunnostamiseksi. Aina kun mahdollista, tarjoamme katon osittaista korjaamista – tai vaikkapa aluskatteen osittaista uusimista.

Kun olemme tarkastaneet tasakaton, aumakaton, harjakaton tai vaikkapa pulpettikaton omin silmin, tiedämme, miten katto on laitettava kuntoon. Jos kattoluukku (eli tarkastusluukku) vuotaa Vantaalla, on mahdollista, että kattoluukku pitää uusia. Poistaa sitä ei kannata, sillä kattoluukusta on iloa kaksi kertaa vuodessa. Miten niin? Siten, että kattohan pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja kevät- sekä syystarkastusten yhteydessä kannattaa käydä myös katon alla.

Jos kosteus ei ole vielä päässyt yläpohjarakenteisiin, ei katon korjaaminen ole kovinkaan iso juttu. Tilaa se kuitenkin meiltä, niin kattosi tiivistetään aikaa ja säitä kestävällä tavalla.

Mikäli sade- ja sulamisvedet ovat jo päässeet katon alle, on kostuneet kattorakenteet joko kuivattava tai uusittava. Lahovauriot johtavat puuosien uusimiseen, sillä lahosta ei pääse muuten eroon. Märät villat on vaihdettava niin pian kuin suinkin, sillä kosteus voi saada villat homehtumaan. Kattoremonttia tuskin tarvitaan, jos kyse on vain vuotavasta kattoluukusta omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katolla. Katon uusiminen olisi paikallaan esimerkiksi silloin, jos katto olisi jo käyttöikänsä päässä – jos kyse on huopakatosta, tarkoittaa tämä noin 40 vuoden ikää, kun taas betonitiilikaton voi odottaa kestävän enintään noin 70 vuotta.