KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Perniö – Kattohuollot vahvistavat katon kuin katon kuntoa

Kattohuollot pitävät katon kuin katon hyvässä kunnossa Perniössä. Jos katto jää huoltamatta, voi sen elinkaari typistyä merkittävästi. Voi olla, että katon käyttöikä jää jopa puolta lyhyemmäksi, jos sitä ei huolleta. Omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon tai kerrostalon), autotallin ja muiden kiinteistöjen kattohuollot kannattaa tilata meidän ammattilaisiltamme, sillä me saamme nopeasti aikaan hyvää jälkeä. Kattohuollot onnistuvat turvallisesti ja tehokkaasti, ja hinta on kerrassaan kilpailukykyinen. Jos kyseessä on omakotitalon tai mökin kattohuolto (esimerkiksi roskien poisto katolta tai jääpuikkojen pudotus), on hinta myös kotitalousvähennyskelpoinen. Mainittakoon vielä myös kattotöiden rahoituksesta. Kotisivujemme kautta tarjolla oleva rahoitus sopii kaikenlaisten kattohuoltojen rahoittamiseen. Hae rahoitusta vaikka lumenpoistolle, rännien sulatukselle vesihöyryllä tai sammaleentuhokäsittelylle.

Teemme kattohuoltoja Perniössä, Halikossa, Kemiössä, Kiskossa, Muurlassa, Salossa, Särkisalossa ja Tammisaaressa kaikkina vuodenaikoina, myös keskitalvella. Meillä on kalustoa, välineistöä ja henkilöstöä, joilla kattohuollot onnistuvat vuodenajasta ja olosuhteista riippumatta. Tulemme yleensä käymään paikan päällä, jotta saisimme kokonaiskuvan tilanteesta. Paikan päällä tehty arviointikierros paljastaa, mitä katto tarvitsee – kattohan voi tarvita vaikka jonkin sortin paikkausta, ennen kuin se on mahdollista huoltaa tarkemmin. Paikan päällä selviävät myös muut tulevan kattohuollon yksityiskohdat, joten osaamme alkukatselmuksen päätteeksi antaa tarkan hinnan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton huoltamiselle.

Katon puhdistus Perniössä poistaa katolta roskat

Jokainen katto kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta roskat eivät hankaloittaisi katon kuivumista. Tämä edistäisi katon haurastumista, ja lisäisi kattovuotojen todennäköisyyttä. Kosteus saa monet eri rakenteet kulumaan ja ikääntymään normaalia nopeammin, eikä mikään katemateriaali ole poikkeus. Ihannetilanteessa kaikki vesi valuu katolta pois kuin hanhen selästä konsanaan. Vesi ei kuitenkaan valu suoraan maahan, vaan se kerääntyy sadevesijärjestelmään. Sadevesijärjestelmä ohjaa vedet esimerkiksi sadevesikaivoihin. Tarkoitus olisi, että vesien purkupaikka olisi vähintäänkin kolmen metrin päässä omakotitalosta, kerrostalosta tai muusta rakennuksesta. Jotta sadevesijärjestelmä toimisi moitteettomasti, kuuluu sadevesikourut puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Rännit on hyvä puhdistaa yhtä aikaa katon puhdistuksen kanssa. Vesikourujen puhdistus katon harjaamisen jälkeen on miltei väistämätöntä, sillä neulasten poisto katolta ajaa ison osan roskista katon sadevesikouruihin. Jos nuo roskat jäävät tukkimaan rännejä, voivat räystäät pian alkaa vuotaa Perniössä.

Kattohuoltajan on osattava valita oikea metodi kesämökin, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi saunamökin katon puhdistamiseen. Tiilikatto ei vaurioidu herkästi. Tiililikaton voi harjata puhtaaksi neulasista, lehdistä, oksanpätkistä ja muista roskista.

Peltikaton – esimerkiksi aaltopeltikaton tai lukkosaumakaton – voi puhdistaa joko harjaamalla tai ilmapuhaltimella. Peltikatto ei ala sammaloitua, mutta poistamatta jääneet roskat ruokkivat katon ruostumista.

Huopakatot ja palahuopakatot kannattaa puhdistaa ilmapuhaltamalla. Ilmapuhallus on tarpeeksi hellävarainen (mutta kuitenkin riittävän tehokas) tapa puhdistamaan huopakatot. Huopa- eli bitumikatot eivät siedä kovin hyvin mekaanista puhdistamista, mutta tietyissä tilanteissa voidaan suorittaa erittäin kevyt harjaus.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Perniössä tapahtuu tällä tavalla

Jos omakotitalon, rivitalon tai kesämökin kattoa ei puhdisteta, voi se alkaa sammaloitua. Peltikatto on vaarassa ruostua, mutta muut katot alkavat ennen pitkää kasvaa sammaleita, jäkäliä ja muita kasvustoja. Nämä ei-toivotut kasvustot eivät tee hyvää katolle, sillä ne sitovat katteeseen entistä enemmän kosteutta. Lisäksi niiden kaikkialle voimalla tunkeutuvat juuret voivat rikkoa kattoa. Tiilet saattavat tunkeutua tiilien väleihin tai tiilien sisään. Huopakatolla ne tunkeutuvat vuotien väliin niin, että saumat alkavat aueta – ja vuotaa. Sammaleinen katto onkin usein vuotava katto, ja vuotava katto on pian entinen katto.

Sammaleita voi syntyä katolle myös sen takia, että kattoa suojaava pinnoite on vuosikymmenten saatossa kulunut. Kulunut pinnoite ei anna riittävän hyvää suojaa sammaleilta. Olipa syy tasakaton, pulpettikaton tai aumakaton sammaloitumiselle mikä tahansa, pitää sammaloitunut katto puhdistaa. Sammaleenpoisto katolta voi vielä pelastaa katon ennenaikaiselta kattoremontilta.

Sammaleita ei kannata poistaa katolta mekaanisesti. Pelkällä harjauksella ei saada pois sammalten juuria, joten katto alkaisi pian sammaloitua uudestaan. Sitä paitsi (kuten edellä todetaan), bitumikatot eivät kestä kovin hyvin harjaamista. Painepesuriakaan ei kannata käyttää, sillä kova vedenpaine voi tuhota katon Perniössä.

Sammaleentuhokäsittely on paras tapa puhdistaa palahuopakatto, huopakatto tai tiilikatto sammaleista. Sammaleentuhoaine poistaa sammaleet ja muut kasvustot juuria myöten, ollen silti katolle hyvin hellä. Teetä sammaleiden poisto meillä, niin kattosi on pian putipuhdas. Kaupan päälle tuleva katon kunnon tarkastus on rahanarvoinen tilaajalahja, saathan se myötä tiedon kattosi kaikista paikkaus- ja huoltotarpeista. Jos mitään ei tarvitse tehdä, emme suosittele uusia kattotöitä, mutta kaikista tarvittavista kattotöistä tulet saamaan oivallisen tarjouksen.

Tiilikaton harjaus Perniössä sisältää katon kuntotarkastuksen

Onko rakennuksessasi tiilikatto? Olet varmasti tyytyväinen kustannustehokkaaseen ja näyttävään kattoosi. Betonitiilikatto voi kestää Perniössä 70 vuotta, kun taas savitiilikaton käyttöiäksi voi muodostua uskomattomat sata vuotta. Tiilikaton pitkäikäisyys varmistetaan katemateriaalin mukaan tehdyillä kattohuolloilla. Kattohuollot pitävät katon puhtaana ja hyvännäköisenä, minkä lisäksi ne estävät katon vaurioitumista ja kattovuotojen syntymistä.

Likainen tiilikatto on ehdottomasti puhdistettava. Tiilikaton harjaus Perniössä on katolle hellävaraisempi ja turvallisempi vaihtoehto kuin painepesu, mikä kuluttaisi katon pintaa liikaa. Harjauksella saadaan pois niin roskat kuin pintasammal. Jos sammaloituminen on jatkunut pidempään, voivat sammaleet olla erittäin tiukasti kiinni katossa. Siinä tapauksessa on parasta suorittaa kemiallinen sammaleenpoistokäsittely.

Kun betonitiilikatto tai savitiilikatto on puhdistettu sammaleista tai roskista, on aika puhdistaa vesikourut. Iso osa katolta poistetuista roskista on varmasti kerääntynyt vesikouruihin. Vesikouruissa olevat tukokset voivat johtaa rännien ruoste- sekä jäätymisvaurioihin. Jos rännit ovat tukossa, voi syntyä myös kosteusvaurioita. Mikäli sadevedet valuvat tukkeutuneiden rännien yli, voi kosteus kohota talon rakenteisiin asti.

Harjauksen ja sammaleentuhokäsittelyn yhteydessä tarjoamme aina katon kunnon tarkastuksen. Kun harjaamme kattoa, on meidän helppo huomata kaikki rikkinäiset tiilet ja muut mahdolliset ongelmat. Tutustumme tarkasti kaikkiin katon läpivienteihin, sillä tiilikatto saattaa vuotaa myös piipun juuresta tai kattoluukun kohdalta. Varmistamme myös sen, ovatko kattoturvatuotteet kunnolla kiinni katossa, sillä irtoamassa oleva kattosilta voi rikkoa katon ja aiheuttaa vaaratilanteen.

Mahdollisuuksien mukaan käymme tarkastamassa myös katon alapuoliset osat. Katon alta voi löytyä kosteusvaurioita, vaikka vesi- ja aluskatteiden läpi ei tihkuisi sadevettä. Kyseessä voi olla kondenssivesi, minkä esiintymistä voidaan estää esimerkiksi asentamalla harjatiilituuletin.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muut kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot, korjaamme aluskatteet, kunnostamme kattoikkunat sekä muut kattotuotteet ja tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisen tarkkaa ja pitkänlinjan osaamista meillä on huopakattojen korjauksista sekä huopakattojen remontoinnista, mutta käsiemme kautta kunnostuvat kaikki muutkin katemateriaalit viimeisen päälle tarkasti.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.