KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Perniö – Roskat tukkivat rännit ikävällä tavalla

Suosittelemme, että rännit puhdistetaan Perniössä kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran roskat kannattaa poistaa aikaisin keväällä, eli samaan aikaan katon harjauksen ja kuntotarkastuksen kanssa. Toisen kerran neulaset, puiden lehdet ja muut epäpuhtaudet tulee poistaa syksyllä. Syksyllä putoavat lehdet voivat tukkia rännit ikävällä tavalla, joten omakotitalon, kesämökin, autotallin tai taloyhtiön (paritalon, rivitalon tai kerrostalon) vesikourut on puhdistettava vähintäänkin syksyisin.

Rännit ovat tärkeä osa jokaista rakennusta, joten niiden kunnosta kannattaa huolehtia Perniössä, Halikossa, Kemiössä, Kiskossa, Muurlassa, Salossa, Särkisalossa ja Tammisaaressa. Ei haittaa, jos sadevesijärjestelmien puhdistus ei houkuttele. On ymmärrettävää, että kiireisellä ihmisellä on muutakin tekemistä kuin roskien poisto vesikouruista ja alastuloputkista. Varsinkin korkeiden talojen vesikourujen puhdistus kannattaa jättää ammattilaisille, joilla on omasta takaa turvavaljaat, henkilönostimet ja muut urakassa tarvittavat tykötarpeet. Meidän ammattilaisemme puhdistavat tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen rännit nopeasti ja tehokkaasti, muistaen silti ylläpitää huolellista työotetta.

Iso osa tekemäämme rännien puhdistusta on sadevesijärjestelmän kuntotarkastus. Kuntotarkastus kertoo, onko ränneissä jotain korjattavaa. Jos sulanapitojärjestelmä pitää uusia tai jos jään ja lumen paino on saanut rännit vääntymään, teemme hyvän tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä. Kaikki rännien korjaukset ja muut kattotyöt voi maksaa nettisivujemme kautta haettavissa olevalla rahoituksella, ja yksityisasiakkaille aukenee mahdollisuus kotitalousvähennyksenkin hakemiseen.

Rännien puhdistukselle Perniössä on lukuisia päteviä syitä

Rännien puhdistukselle löytyy monia päteviä syitä, joten vesikourujen puhtaanapitämisvaatimus ei ole mitään huuhaata. Rännien puhdistus on tärkeä toimenpide (niin Perniössä kuin muuallakin Suomessa) ensinnäkin siksi, että rännit ovat olemassa johtaakseen sadevedet mahdollisimman kauas rakennuksesta. Katolta alas tulevat sadevedet (joita voi yhden sateen aikana olla tuhansia litroja) pitäisi saada ainakin kolmen metrin päähän rakennuksesta, jotta kosteus ei siirtyisi maaperästä rakennukseen. Helpommin sanottu kuin tehty? Loppujen lopuksi sadevesien ohjaaminen ei ole mitään rakettitiedettä. Kattovedet saa ohjattua pois katon reunalle asennettavien vesikourujen ja pystysuoraan asennettavien alastuloputkien avulla. Alastuloputkista veden matka jatkuu esimerkiksi loiskekouruja pitkin. Sadevedet voidaan ohjata myös sadevesikaivoon. Sadevesijärjestelmän lisäksi tarvitaan salaojia, mitkä huolehtivat omalta osaltaan rakennuksen kuivuudesta.

Ei kuitenkaan riitä, että sadevesikourut ja alastuloputket (eli syöksyputket) on kertaalleen asennettu. Roskat voivat tukkia sadevesikourut, jolloin ne alkavat vuotaa. Roskat nopeuttavat myös sadevesijärjestelmän ruostumista. Jos vedet tulvivat rännien yli, on tilanne käytännössä sama kuin siinä tapauksessa, ettei sadevesijärjestelmää ole lainkaan.

Rännit pysyvät toimintakunnossa ehkä saman verran vesikatteen kanssa, kun niitä huolletaan säännöllisesti. Paras huolto on roskien poisto kaksi kertaa vuodessa, rännien kunnon tarkastukseen yhdistettynä.

Huollettu sadevesijärjestelmä toimii läpi vuoden ohjaten kosteutta pois talosta. Huollettu sadevesijärjestelmästä on paremmassa turvassa myös ruostevaurioilta, joita voi syntyä ränneihin liimaantuneiden ja niihin kosteutta pitkiksi ajoiksi sitovien roskien takia. Kun puhdistat tai puhdistutat rännit joka syksy, estät myös jäätymisvauriot tehokkaasti. Jään muodostuminen voi rikkoa uudehkotkin rännit, ja jäisten rännien paino voi johtaa rännien putoamiseen katon reunalta. Alas putoavien rännien alle jääminen olisi vaarallista, mutta niin olisi myös jääpuikkojen alle joutuminen. Jäätyneistä ränneistä roikkuu usein jääpuikkoja, ja ne ovatkin monesti se ensimmäinen merkki sadevesijärjestelmän jäätymisestä.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on käsityötä

Jotta omakotitalon, kerrostalon, luhtitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen rännit eivät menisi tukkoon, kannattaa ne puhdistaa joka kevät ja syksy. Jos tukoksia kuitenkin on syntynyt (tämä paljastuu ränneihin kurkkaamalla tai viimeistään sateella, kun sadevedet valuvat vesikourujen yli), ota yhteyttä tukkeutuneiden vesikourujen ja syöksyputkien avaamiseksi. Poistamme roskat vesikouruista käsin. Keräämme ne suoraan roskapusseihin, jotta emme sotkisi talosi pihamaata Perniössä.

Vesikourujen lisäksi myös alastuloputket, toiselta nimeltään syöksyputket, saattavat olla tukossa. Silloin ei auta muu kuin poistaa roskat käsin, tarvittaessa vesiletkun avustuksella.

Talvella vesikourut ja alastuloputket saattavat jäätyä umpeen. Sellaisessa tapauksessa ei auta rännien hakkaaminen eikä syöksyputkien potkiminen. Jään mekaaniset poistomenetelmät voivat vain rikkoa sadevesijärjestelmää – jään irtoamisesta ei ole mitään takeita. Paras keino jäätyneen sadevesijärjestelmän avaamiseksi on yhteydenotto meihin, sillä meitä löytyvät kaikenlaiset kattotöissä tarvittavat välineet (sekä tietotaito niiden käyttämiseen). Jää poistetaan kuumalla vesihöyryllä, mitä ohjataan jäätyneisiin kohteisiin nykyaikaisen höyrysulatuslaitteen avulla. Kuuma vesihöyry poistaa kaikenlaisen jään nopeasti, varmasti ja katolle hellävaraisella tavalla. Kuuma vesihöyry ei vahingoita rännejäkään, ei edes niiden pinnoitteita. Kuumaa vesihöyryä voi hyödyntää Perniössä myös jäätyneiden kattokaivojen avaamiseen sekä katon reunalle muodostuneiden jääpaanteiden sulattamiseen. Jääpuikot katkotaan yhä käsityönä, mutta urakan aikana on oltava erittäin varovainen ja hyvin suojautunut sinne tänne lentävien jäänsirujen takia.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.