KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Perniö – Aina ei auta odotella lumen sulamista

On talvia, jolloin lunta ei tarvitse pudottaa talon katolta Perniössä, vaan luonto hoitaa homman puolestasi. Kevätaurinko sulattaa lumet, ja sulamisvedet poistuvat riittävän välimatkan päähän talosta sadevesijärjestelmää ja sadevesiputkia myöten.

Sitten on talvia, jolloin katolla on liian paljon lunta sen kantokykyyn nähden – tai talvia, jolloin lumi kinostuu katon reunalle uhaten pudota alas hetkenä minä hyvänsä. Silloin kannattaa ottaa yhteyttä meihin ja tilata lumenpudotus omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen tai taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) katolta. Teemme lumenpudotukset myös korkeilta katoilta Perniössä, Halikossa, Kemiössä, Kiskossa, Muurlassa, Salossa, Särkisalossa ja Tammisaaressa. Lumenpudotus hoituu tarvittaessa vaikka nosturiautolla.

Lumenpoisto on urakka, mihin kannattaa varautua ja valmistautua huolella. Yksin ei kattolumitöihin kannata ruveta, eikä missään tapauksessa ilman työturvallisuustuotteita. Lumenpudottajan tulee huolehtia myös siitä, ettei katolta pudotettava lumi tai jää aiheuta henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Paikka, mihin lumet pudotetaan, on valittava huolella. Tarvittaessa alue pitää rajata, ja paikan päälle on hankittava valvojia ja liikenteenohjaajia.

Kuulostaa monimutkaiselta, ja sitä se onkin – varsinkin ensikertalaiselle. Kaiken edellä mainitun lisäksi lumenpudottajan tulee perehtyä oikeisiin otteisiin, joilla lumenpudotus tiilikatolta, huopakatolta ja peltikatolta onnistuu kattoa rikkomatta. Lapio tai lumentyönnin ei saa heilua holtittomasti, sillä iskut voivat vaurioittaa katetta ja katteen yksityiskohtia. Katteen ja lumenpoistovälineen väliin on jäätävä noin vaaksan verran lunta, jotta lumenpudotus tasakatolta tai kaltevalta katolta onnistuu kattoa rikkomatta.

Jotta lumenpudotusurakka sujuisi kaikin puolin kivuttomasti, kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaisiimme. Pyydä hyvä tarjous lumenpoistosta ja mahdollisesti tarvitusta jäänsulatuksesta katolta ja ränneistä. Omakotitalon ja mökin kattolumityöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja nämäkin kattourakat voi maksaa verkkosivujemme kautta saatavalla rahoituksella.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta parantaa turvallisuuttasi

Kuten edellä jo ehdittiin todeta, lumenpoistoa tarvitaan joko lumen painon tai sen aiheuttamien turvallisuusriskien takia. Pakkaslumi on kevyttä, joten kattorakenteiden kunnosta tuskin tarvitsee olla huolissaan niin kauan, kun katolla oleva lumi on puuterista pakkaslunta. Suojalumen paino kuutiota kohti voi olla satoja kiloja, joten katto voi olla vaarassa vaurioitua (jopa painua). Lumen paino voi aiheuttaa myös saumavuotoja tai läpivientivuotoja Perniössä. Lumen paino saattaa rikkoa jiirissä olevia tiiliä, tai sitten se saattaa rasittaa saumoja niin, että lumen ja ulkokaton välissä oleva sulamisvesi rupeaa tihkumaan katon alle.

Toinen syy tilata lumenpudotus on piha-alueen turvallisuus. Talon vieressä ei ole turvallista liikkua, jos pitää pelätä jäävänsä lumen tai jään alle. Lumen putoamista katolta voidaan ehkäistä kahdella eri tavalla. Ensimmäinen tapa estää lumimassojen äkillinen ja riskialtis putoaminen katolta on lumiesteiden asennus. Lumiesteet pitää asentaa kaikille tiilikatoille, peltikatoille ja huopakatoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Meiltä saat laadukkaat ja kestävät lumiesteet asennettuina, ja huolehdimme tottuneesti myös lumiesteiden huoltamisesta ja korjaamisesta. Lumiesteiden ja niiden kiinnikkeiden kuntoa on syytä tarkkailla, jotta kaikki korjaustoimenpiteet tulisivat tehtyä ajoissa.

Lumiesteet pystyvät pidättelemään painaviakin lumimassoja. Jos lunta on huomattavan paljon, lumiesteet ovat huonossa kunnossa tai lunta on myös lumiesteiden väärällä puolella, saatat tarvita lumen pudotusta lumiesteistä huolimatta. Muista meidät silloinkin, niin teemme kattolumityöt parhaalla hinta-laatusuhteella. Kattolumitöiden jälkeen et enää joudu pelkäämään katolta putoavia lumimassoja, joten voit vaikka pysäköidä autosi lähelle taloa.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta edellyttää varovaisuutta

Kaikissa kattotöissä on noudatettava varovaisuutta, sillä katolta putoaminen ei ole mikään pikkujuttu. Kattotyöntekijöiden tulee varoa myös katetta. Liian rajut otteet voivat särkeä kattotiiliä, naarmuttaa peltikatetta, tuhota huopakatetta tai rikkoa katon tiivisteitä. Jääpuikkojen ja jään poisto katolta Perniössä edellyttää erityistä varovaisuutta. Jääpuikot poistetaan käsin katkomalla, joten työstä vastuussa olevan kattotyöntekijän on varottava silmiään. Suojalasit ovat ehdoton turvavaruste. On hyvä, että toinen työntekijä on maan pinnalla pitämässä ohikulkijat kaukana vaarallisesta alueesta. Maassa seisovan työntekijän kannattaa suojautua vähintäänkin kypärällä.

Jääpuikot katkotaan juuri siksi, etteivät ne putoaisi ja aiheuttaisi kaikessa terävyydessään henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Kattojääkin kannattaa poistaa, sillä sekin voi alas pudotessaan johtaa vahinkoihin, vaurioihin ja vaaratilanteisiin. Lisäksi katon reunalla oleva jää lisää saumavuotojen todennäköisyyttä. Jää voi padota taakseen sulamisvettä, eikä mikään kate ole tehty kestämään seisovaa vettä kovinkaan pitkiä aikoja.

Jos rännit ovat jäässä, tilaa vesikourujen sulatus vesihöyryllä – sen myötä rännit alkavat taas vetää, ja vaara jään sadevesijärjestelmälle tai ohikulkijoille aiheuttamista vaurioista katoaa. Jäänsulatus katolta ja ränneistä onnistuu parhaiten höyrytyslaitteellamme.

Jään sulattaminen poistaa oireet, mutta ei varsinaista ongelmaa. On syytä selvittää, miksi rännit jäätyivät – syynä voivat olla syksyllä poistamatta jääneet roskat, mutta myös jokin vääränlaisten kallistusten kaltainen rakenteellinen ongelma.

Katolla oleva jää ja räystäiltä roikkuvat jääpuikot saattavat johtua rakennuksesta karkaavasta lämmöstä. Lämpövuotoihin voidaan puuttua asentamalla yläpohjaan lisää lämpöeristeitä. Tarvittaessa korjaamme myös höyrysulut.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.