KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Perniö

Kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus Perniössä voi aiheuttaa päänvaivaa. Miten korjata katto kestävällä tavalla, entä miten toteuttaa aluskatteen ylösnosto ja tiivistys? Mahdollisesti myös höyrysulku ja eristeet odottavat korjausta.

Päästä itsesi helpolla, ja tilaa tiilikaton, huopakaton tai peltikaton korjaus meidän katonkorjauspalvelultamme. Ota yhteyttä myös silloin, kun kyse on vuotavasta kattoikkunasta, kattovalokuvusta tai kattoluukusta. Vaikka vuotava kattoläpivienti olisi ehtinyt aiheuttaa jo katon vesivahingonkin, laitamme hommat hoitumaan Perniössä, Halikossa, Kemiössä, Kiskossa, Muurlassa, Salossa, Särkisalossa ja Tammisaaressa.

Kaikki alkaa siitä, että otat yhteyttä ja tilaat katon korjauksen. Muuta sinun ei tarvitsekaan tehdä, korjaammehan tasakatot, aumakatot, harjakatot sekä esimerkiksi pulpettikatot avaimet käteen -pakettina. Paikan päällä teemme alkukatselmuksen, minkä aikana paikallistamme vuotavan kohdan ja kartoitamme syntyneet kosteusvauriot. Tämän tarkastuksen jälkeen tiedämme, miten edetä vuotavan läpiviennin kanssa (ja onko katolla muita vuotavia tahi vuotaa uhkaavia kohtia).

Asiantuntijamme ovat monessa liemessä keitettyjä, ja siksi varsin harjaantuneita katon korjaajia. He korjaavat kattoläpiviennin sellaiseksi, ettei se enää vuoda edes rankkasateella. Vasta korjattu kattoikkuna, kattoluukku tai kattovalokupu pitää vettä myös talvella, kun lumen ja ulkokatteen välissä on sulamisvettä.

Jos läpivientivuoto on kastellut katon alla olevat rakenteet, on aluskate joko rikki tai väärin asennettu. Täysin reilassa oleva aluskate ohjaa katon alle tihkuvan kosteuden räystäille, ja siten kokonaan pois katon alta. Aluskate voi kuitenkin olla asennettu väärin, eikä se silloin anna parasta suojaa läpivientivuodoilta. Tällaisessa tilanteessa teemme myös aluskatteen korjauksen, ylösnoston ja tiivistyksen. Jatkossa yläpohja on paremmassa suojassa katon vesivahingoilta. Tilanteen niin vaatiessa toteutamme myös aluskatteen osittaisen uusimisen, kattoikkunan poiston tai uusimisen, höyrysulkujen korjauksen ja eristeiden uusimisen.

Kaikki omakotitalon ja kesämökin kattokorjaukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Ne ja muut kattokorjaukset voi rahoittaa nettisivujemme kautta haettavissa olevalla rahoituksella. Tuon remonttilainan hakeminen on hyvin helppoa ja nopeaa.

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, ja katon alla on kosteutta?

Jos kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa sateella eikä aluskate (syystä tai toisesta) ole tehtäviensä tasalla, voi katon alle päästä kosteutta. Silloin ei riitä, että korjaamme kattoikkunan tai kattovalokuvun sekä vesikatteen liitoksen. Katon vesivahinkoon on puututtava heti, ja se tarkoittaa esimerkiksi kastuneiden puurakenteiden kuivattamista. Jo syntyneet lahovauriot johtavat puuosien uusimiseen. Eristeitä ei kuivatella, vaan märät villat vaihdetaan heti uusiin homekasvustojen syntymisen ehkäisemiseksi.

Tarvittaessa korjaamme myös höyrynsulut. Jos kattoikkunasta tai kattovalokuvusta halutaan eroon, voimme poistaa sen omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon katolta. Jos sisälle yhä halutaan luonnonvaloa, vaikka nykyinen kattoikkuna tai kattovalokupu on käyttökelvottomassa kunnossa, uusimme kyseisen kattotuotteen toteuttaen kaikki tiivistykset ja eristykset asianmukaisesti.

Vaikka Perniössä olisi jo päässyt syntymään katon vesivahinko, voit uskoa katon korjauksen ammattitaitoisiin käsiimme. Meiltä löytyvät ratkaisut kinkkisiinkin pulmiin, ja kattotöiden hinta pysyy aina maltillisena.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – miten havaita pulma ajoissa?

Voi olla, että kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa Perniössä. Myös tällaiset kattovuodot voivat aiheuttaa pulmia. Katon alle ei tulisi päästä yhtään kosteutta, sillä pienikin määrä kosteutta voi levitä rakenteesta rakenteeseen aiheuttaen muun muassa laho- ja homevaurioita.

Miten havaita ajoissa kattovuoto kattoluukun kohdalta tai vuotava tarkastusluukku? Ainoa tapa löytää palahuopakaton, betonitiilikaton, konesaumakaton, tiivissaumakaton tai vaikkapa aaltopeltikaton ongelmat ajoissa on tarkastaa katto tihein väliajoin. Ihanteellisessa tapauksessa katto tarkastetaan kauttaaltaan kaksi kertaa vuodessa. Ammattilaisemme tekevät Perniössä tällaisia kattotarkastuskäyntejä, mutta saat meiltä ilmaisen kattotarkastuksen jokaisen kattotyömme yhteydessä – mikä houkutteleva mahdollisuus!

Ammattilaisemme osaavat myös vastata siihen kysymykseen, mitä vuotavalle kattoluukulle tai tarkastusluukulle kannattaa tehdä, ja mitä kattokorjaus maksaa. Usein riittää vesikaton ja kattoläpiviennin tiivistys, mihin joskus liittyy aluskatteen korjaus kattoluukun tai muun läpiviennin kohdalta. Jos kattoluukku tai muu kohta on vuotanut vettä yläpohjaan, on syntyneet kosteusvauriot kunnostettava saman tien.

Tarvittaessa uusimme huonokuntoisen kattoluukun. Kattoluukusta ei kannatta hankkiutua eroon, sillä sillä on parikin eri funktiota. Kattoluukku helpottaa yläpohjan kuntotarkastusta, mikä kannattaisi suorittaa kaksi kertaa vuodessa. Kattoluukku toimii myös hätäpoistumistienä, joten se kannattaa säilyttää paikoillaan pientalon tai taloyhtiön rakennuksen katolla. Jos katollasi ei vielä kattoluukkua ole, voimme käydä sellaisen sinne asentamassa.

Kattotuotteiden kunnostuksen lisäksi, korjaamme katot kokonaisuudessaan. Erikoisosaamisen alueinamme ovat mm. huopakattojen ja palahuopakattojen korjaustyöt sekä niiden remontointi. Paikkaamme kattovuodot ja korjaamme aluskatteet sekä huollamme katot tarjoten katollesi pitkäikäisyyttä vesikourujen puhdistuksella ja talvisilla lumenpudotuksilla. Kattoremontit sekä muut kattotyöt toteutetaan kaikille katetyypeille, materiaaleille ja rakennuksille laadukkaana avaimet käteen -pakettina.

Pyydä tarjous mistä tahansa kattotyöstä!

Meiltä saat kattotuotteiden korjaukset ja uusimiset sekä muut kattotyöt viimeisen päälle priimalaadulla. Ota yhteyttä!

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.