KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Pirkanmaa – Aluskate pelastaa pulasta poikkeuksellisissa olosuhteissa

Aluskate voi pelastaa pulasta normaalista poikkeavien olosuhteiden vallitessa, eli esimerkiksi katon ruvetessa vuotamaan. Aluskate pelastaa katon vesivahingolta ja katon alle syntyvien kosteusvaurioiden korjaamiselta myös silloin, jos välikatto ei tuuletu kunnolla. Aluskate ohjaa myös lämpimästä ilmasta katon alla syntyvän kosteuden pois katon alta, jolloin kattorakenteet voivat säilyttää terveytensä ja kuivuutensa (eivätkä yläpohjan lämmöneristeetkään pääse homehtumaan).

Hyväkuntoinen ja joka kohdasta ehjä aluskate voi osoittautua kultaakin kalliimmaksi. Varmistu tiilikaton, peltikaton ja huopakaton aluskatteen toimivuudesta ja tilaa aluskatteen asentaminen meiltä. Aluskate asennetaan samaan aikaan vesikatteen kanssa, eikä sitä yleensä tarvitse uusia ennen kattoremonttia.

Vaikka asentamiemme laadukkaiden aluskatteiden materiaali on huippukestävää, saatat vielä jonain päivänä tarvita peltikaton aluskatteen korjausta Pirkanmaalla. Korjattavia reikiä voi syntyä myös tiilikaton aluskatteeseen, joten sekä pelti- että tiilikattojen aluskatteiden kuntoa kannattaa tarkastaa usein. Aluskate kannattaa tarkastaa katon puolen vuoden välein tarvitseman kuntotarkastuksen yhteydessä, jos katon alle suinkin on mahdollista kömpiä.

Katon alla selviää, tarvitseeko omakotitalon, paritalon tai kesämökin aluskatetta korjata jollain tavalla – aluskate voi tarvita esimerkiksi ylösnostojen korjausta, tai ehkä aluskatteessa on paikkaamista kaipaavia reikiä. Revenneen aluskatteen korjaus voi tarkoittaa käytännössä aluskatteen osittaista vaihtoa. Tiilikaton tai peltikaton aluskate voidaan uusia kattotuoliväli kerrallaan, joten koko aluskatetta ei tarvitse vaihtaa yhden reiän takia. Aluskatteen korjauksen hinta on edullisempikin kuin aluskatteen vaihdon hinta.

Teemme Pirkanmaalla (eli Akaassa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Pälkäneellä, Ruovedellä, Sastamalassa, Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella, Vesilahdella, Virroilla ja Ylöjärvellä) myös taloyhtiöiden aluskatteiden korjaukset. Rivitalon, kerrostalon tai paritalon aluskatteen korjauksesta ei kuitenkaan saa kotitalousvähennystä – tämä verovähennys on varattu yksityisomisteisen kiinteistön aluskatteen korjauttajille (tai muiden kattotöiden teettäjille).

Mainittakoon vielä niin pahvisen aluskatteen korjauksen kuin muiden kattourakoiden yhteydessä tarjoamastamme kaupanpäällisestä (eli ilmaisesta kattotarkastuksesta) sekä siitä, että kaikki kattotyömme voi maksaa nettisivujemme kautta haettavissa olevalla rahoituksella.

Aluskatteen osittainen uusiminen Pirkanmaalla on haaste, siksi kannattaa valita kokeneet ammattilaiset, meidät

Aluskatteen korjaus voi mennä metsään, olipa kyse aluskatteen reikien paikkaamisesta, aluskatteen ylösnostojen korjaamisesta tai aluskatteen osittaisesta uusimisesta Pirkanmaalla. Kun ottaa huomioon sen, miten tärkeä kapistus toimiva aluskate on koko rakennuksen kannalta, ei kannata ottaa turhia riskejä. Teetä aluskatteen osittainen uusiminen kattovalokuvun kohdalta meidän ammattilaisillamme, niin työ etenee juuri niin kuin sen kuuluu edetä.

Aluskatteen osittainen uusiminen kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta on parempi idea kuin koko katon purku ja koko aluskatteen uusiminen. Ajattelemme aina, ettei ehjää tarvitse uusia tai korjata. Siksi teemme mahdollisuuksien mukaan vain rikkinäisten kohtien korjaamisen tai uusimisen. Jos aluskate on huonossa kunnossa esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta, uusimme aluskatteen osittain, eli vain viemärintuuletusputken kohdalta. Toimimme samoin myös muiden katon läpivientien kohdalla, joten tilaa vaikka aluskatteen osittainen uusiminen kattoikkunan kohdalta – tai aluskatteen osittainen uusiminen savupiipun kohdalta. Aluskatteen osittainen vaihto voi ratkaista aluskatteen asentamisessa aikoinaan tehdyt virheet, aluskatteeseen syntyneet reiät ja repeämät tai kosteusrasituksen aiheuttamat kulumat.

Jos teemme Pirkanmaalla aluskatteen osittaisen uusimisen jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta, voi kyse olla aikoinaan väärällä tavalla asennetusta aluskatteesta. Näemme melko usein aluskatteita, mitkä on asennettu väärin joko jiirin tai läpivientien (tai molempien!) kohdalta. Tuolloin korjaamme aluskatteen ylösnostot ja limitykset oikeanlaiseksi, ja tarvittaessa toteutamme aluskatteen osittaisen vaihdon asiantuntevin ottein.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpiviennin kohdalta Pirkanmaalla

Aluskate on hyvä tarkastaa usein – mieluiten jokaisen kesämökin, omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai paritalon katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Peltikatot ja tiilikatot on syytä tarkastaa joka kevät ja syksy, mikä tarkoittaa sitä, että myös aluskatteen kunto tulisi tarkastaa puolen vuoden välein. Kun aluskatteesi tarkastetaan ensimmäistä kertaa meidän toimestamme, kuulet mahdollisista asennusvirheistä. Jatkossa seuraamme aluskatteen kuntoa siltä varalta, että aluskatetta pitäisi korjata esimerkiksi taitekohdista. Aluskate voi haurastua, jos se ei pääse välillä kuivumaan, tai välikatolle pääsevät linnut saattavat nokkia sen rikki. Teetä aluskatteen korjaus Pirkanmaalla meillä, niin voit suhtautua tulevaisuuteen taas luottavaisin mielin.

Jos huomaamme, että rakennuksesi aluskate on asennettu väärin, teemme tarjouksemme aluskatteen korjaamisesta jonkin läpiviennin kohdalta. On melko yleistä, että aluskatteen läpiviennit on toteutettu tekemällä aluskatteeseen pelkkä reikä, eli ylösnostot on unohdettu. Ylösnostot olisivat varsin tärkeitä, sillä niiden myötä aluskate voi suojata mahdollisimman hyvin kaikilta katon läpivientivuodoilta. Puutumme tilanteeseen antamalla tarjouksen esimerkiksi aluskatteen paikkauksesta kattovalokuvun kohdalta, tai aluskatteen korjauksesta viemärintuuletusputken kohdalta.

Aluskate voi vaatia korjausta myös kattoikkunan kohdalta. Samalla voimme toteuttaa kattoikkunan tiivistämisen, uusimisen tai eristämisen. Aluskatteen korjaus savupiipun kohdalta on erityisen helppoa piipun pellittämiseen yhdistettynä, ja toisin päin. Jos tarvitset aluskatteen korjausta tällaisen läpiviennin kohdalta, mieti, kannattaisiko piippu pellittää samalla kertaa. Pellitetty piippu on hyvin suojassa kosteudelta ja ulkolämpötilojen vaihtelulta – toisin sanoen, piippu rapautuu ja kuluu erityisen hitaasti. Piipunpellitys suojaa savupiippua ja sen läpivientiä paremmin kuin pelkkä juuripellitys. Muista myös piipunhattu, mikä pitää sadevedet pois hormia rapauttamasta. Hormin rapautuminen pahentaa nokipalovaaraa, sillä paraskaan nuohooja ei saa nokea pois hormiin syntyneistä koloista ja onkaloista.

Toteutamme aluskatteen korjauksen asiantuntevasti myös jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta. Onko aluskate väärin asennettu jiirin kohdalta, vai onko aluskate pettänyt jonkin jiirin kohdalta alkaneen kattovuodon aikana? Me tutustumme tilanteeseen, suunnittelemme parhaan kattokorjauksen ja annamme tarvittavien toimenpiteiden toteuttamisesta hyvän tarjouksen. Hintamme ovat varsin edulliset kaikkeen ammattitaitoomme nähden, ja kuluttaja-asiakas voi hakea lopuksi kotitalousvähennystä Verohallinnolta.

Aluskatteen paikkaus Pirkanmaalla auttaa huolehtimaan katon rakenteista

Tiilikaton aluskatteen paikkaus ei ole koskaan turhaa, eikä peltikatonkaan aluskatteen paikkausta pidä missään tapauksessa ylenkatsoa. Tilaa revenneen aluskatteen korjaus Pirkanmaalle (esimerkiksi Hämeenkyröön, Juupajoelle, Lempäälään, Punkalaitumelle, Tampereelle tai Virroille) meiltä, niin tämäkin kattotyö onnistuu esimerkillisellä hinta-laatusuhteella. Tulemme paikan päälle selvittämään, miten aluskatteen paikkaus esimerkiksi savupiipun kohdalta kannattaa tehdä, ja mitä muita kattotöitä tähän urakkaan kannattaisi yhdistää. Voimme tehdä samalla kertaa esimerkiksi kosteusvaurioiden korjauksen, rikkinäisten tiilien vaihdon, kattoluukun tiivistyksen tai vaikka rännien puhdistuksen. Alkukatselmuksen perusteella saat hyvän urakkatarjouksen kaikkien katon sen hetkisten tarpeiden hoitamisesta kerralla kuntoon.

Aluskatteesi voi tarvita korjausta myös kattoikkunan kohdalta. Piipun juuri on melko tavallinen kohta kattovuodolle, mutta myös kattoikkuna voi vuotaa sateella. Syy voi olla läpiviennin asentamisvaiheessa tehdyistä mokista, mutta myös ajan hampaasta. Vuodet kuluttavat kaikkia rakenteita, läpivientien tiivisteistä puhumattakaan. Kannattaakin olla askeleen edellä ja tarkastaa kaikkien peltikaton, huopakaton ja tiilikaton läpivientien kunto kahdesti vuodessa. Kattotarkastus voi kertoa myös tarpeesta korjata aluskatetta kattovalokuvun tai esimerkiksi kattoluukun kohdalta. Panemme merkille myös sen, pitääkö omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin aluskatetta paikata viemärintuuletusputken kohdalta.

Aluskatteen paikkaus läpiviennin kohdalta on kannattavaa, vaikka kyseessä olisi elämänsä ehtoopuolella oleva katto. Aikanaan koittava kattoremontti on edullisempi, jos kattorakenteet ovat kuivat ja lahottomat. Jos katto vuotaa ja yläpohjarakenteisiin pääsee kosteutta, ei mene kauaakaan, kun puurakenteet ovat jo lahon vaurioittamat. Katon alle pääsevä kosteus kastelee myös eristeet, joihin voi syntyä talon asukkaiden terveydelle haitallista hometta.

Aluskate, mikä on tarvittaessa paikattu kattoluukun kohdalta ja minkä ylösnostot on tehty oikeaoppisesti, estää katon vesivahingon. Jos katto vuotaa, ottaa aluskate vastaan kaiken katon läpi tihkuvan kosteuden. Vedet valuvat aluskatetta pitkin katon räystäille, joten puuosat ja eristevillat pysyvät kuivina satunnaisista kattovuodoista huolimatta. Kiinteistön aluskate voi suojata myös kondenssivedeltä, mikä on katon alle päätyvästä lämpimästä ilmasta tiivistyvää vettä. Jos tiilikaton tai peltikaton aluskatetta ei tarpeen tullen paikata Pirkanmaalla, voi kondenssivesi jäädä katon alle aiheuttaen samanlaisia home- ja lahovaurioita kuin kattovuotokin.

Anna meidän auttaa sinua huolehtimaan kattosi rakenteista ja tilaa aluskatteeseen liittyvät kattotyöt meiltä! Ei terveitä kattorakenteita, ei kattoa – niin se vain menee, mutta aluskatteen avulla voit selvitä lumi- ja myrskyvaurioista kuivin jaloin (ja tervein kattorakentein).

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.