KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Pirkanmaa – Roskatukosten poistaminen kannattaa

Korkean talon vesikourujen puhdistus vaatii tiettyä huimapäisyyttä, mutta myös riittävää välinearsenaalia. Jos sinulla ei ole turvavaljaita, nosturiautoa tai halua käyttää aikaasi katolla kiipeillen, ota yhteyttä. Me teemme Pirkanmaalla kaikenlaiset kattotyöt, mukaan lukien omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön rännien puhdistuksen. Kattotöiden teettäminen tehokkailla ammattilaisillamme säästää aikaa, vaivaa ja hermoja. Ammattilaisemme selviytyvät erilaisista kattotöistä myös hyvin turvallisesti, sillä panostamme töiden turvallisuuteen joka käänteessä. Olipa kyseessä lumen pudotus, jääpuikkojen poisto tai vaikka sadevesijärjestelmien puhdistus, suunnittelemme jo etukäteen, miten homma kannattaa hoitaa. Tarvittaessa teemme työn henkilönosturilla tai nosturiautolla, ja sivullisten turvallisuus varmistetaan esimerkiksi liikenteenohjaajien avulla.

Tiilikaton, peltikaton, huopakaton ja palahuopakaton rännit kannattaa pitää puhtaina. Sadevesijärjestelmien puhdistamisessa on kyse muustakin kuin siitä, etteivät talon asukkaat tai vieraat tahdo kastua alittaessaan vuotavia räystäitä. Rännit on hyvä pitää puhtaina, koska rännikouruihin kertyvät roskat aiheuttavat ennen pitkää tukoksia. Vesi ei valu ränneistä alastulokouruihin, jos kouruissa on tukoksia. Veden on löydettävä jokin muu reitti, ja siksi se alkaa valua yli reunojen, osuen maahan aivan rakennuksen vieressä. Juuri tältä on haluttu välttyä asentamalla vesikourut ja syöksyputket rakennuksen, sillä sadevesien kastelema maaperä on rakennuksen kannalta haitallinen. Vesi voi edetä huokoisissa rakenteissa painovoimaa vastaan, eli kosteus saattaa siirtyä maaperästä ylöspäin alkaen vaurioittaa talon muita rakenteita. Kosteus voi aiheuttaa esimerkiksi värimuutoksia, lämmöneristyskyvyn heikkenemistä, puun lahoamista ja sen kestävyyden heikkenemistä sekä paljain silmin havaittavia rappaus- ja muurauslaastivaurioita. Tätä ilmiötä kutsutaan kapillaari-ilmiöksi.

Jotta rakennuksesi olisi suojassa myös kapillaariselta kosteudelta, kannattaa huolehtia sekä salaoja- että sadevesijärjestelmän kunnosta. Roskien poisto ränneistä estää tukosten syntymisen. Samalla se suojaa omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon sadevesijärjestelmää ruoste- ja jäätymisvaurioilta, joita yli äyräiden vuotavissa ränneissä voi syntyä. Sadevesijärjestelmän huoltaminen voi pidentää rännien ja alastuloputkien käyttöikää merkittävästi.

Pyydä siis oiva tarjous vesikourujen puhdistamisesta Pirkanmaalla, eli Akaassa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Pälkäneellä, Ruovedellä, Sastamalassa, Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella, Vesilahdella, Virroilla tai Ylöjärvellä. Omakotitalon ja kesämökin kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, joten myös vesikourujen puhdistamisesta voi hakea kotitalousvähennystä. Rahoitus löytyy varsin läheltä – klikkaa kotisivuillamme olevaa linkkiä, niin pääset yhteistyössä kanssamme toimivan rahoituslaitoksen verkkopalveluun saatavalla olevaan lainaan tutustumaan. Tuolla lainalla voi maksaa myös vääntyneiden rännien korjauksen tai vaikka kourusaneerauksen.

Rännien puhdistuksessa Pirkanmaalla käytetään yhä käsiä – ja hyvä niin

Monet työt on voitu koneistaa, kiitos alati eteenpäin menevän modernisaation. Peltojen ojittaminen, vaatteiden ompeleminen ja viljan jauhaminen käsikivillä kuuluvat enää harvan suomalaisen rutiineihin. Jotkut työt kannattaa edelleen tehdä käsin. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton rännien puhdistaminen on niistä yksi. Vesikouruihin kertyy kaiken aikaa puiden lehtiä, siemeniä, neulasia, käpyjä ja muita roskia. Nuo roskat tulisi poistaa pari kertaa vuodessa, jotta sadevesijärjestelmä voisi toimia siten, kuin sen odotetaan toimivan. Roskien poisto ränneistä ja alastuloputkista poistaa tukokset ja palauttaa sadevesijärjestelmän vedon. Hyvin vetävä sadevesijärjestelmä jaksaa ohjata kaikki sade- ja sulamisvedet pois talon välittömästä läheisyydestä. Tarkasta vielä sekin, että alastuloputket päättyvät loiskekouruun tai esimerkiksi sadevesikaivoon, sillä muussa tapauksessa vedet jäävät liian lähelle taloa sadevesijärjestelmästä huolimatta.

Sadevesikourut tulee puhdistaa talven molemmin puolin, eli joka kevät ja syksy. Kun on tämän puolivuosittaisen kattohuollon aika, tulemme paikan päälle turvavaljain ynnä muin tykötarpein varustautuneina. Kiipeämme katolle ja alamme poistaa roskia käsin talosi muovisista, alumiinisista tai teräksisistä vesikouruista. Siirrämme roskat heti roskapusseihin, jotta pihastasi ei tulisi sotkuista. Jos ränneissä olevat roskat ovat jo pitkällä maatumisessaan, voi kouruihin jäädä liejua, minkä poistamme vesiletkuilla. Lopputuloksena huolellisesta käsityöstä ovat putipuhtaat vesikourut ja roskattomat alastuloputket. Kun kaikki vesi poistuu saman tien, ei ole pelkoa pitkäaikaisen kosteusrasituksen aiheuttamasta ruostumisesta tai seisovan veden jäätymisestä talvella.

Aina kun teemme sadevesijärjestelmien puhdistamisen Pirkanmaalla, tarjoamme kaupan päälle kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen saa muulloinkin kuin rännien puhdistuksen tilatessaan. Tarkastamme omakotitalon, paritalon, rivitalon tai kerrostalon katon kunnon ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä, ja tuon kuntotarkastuksen aikana varmistamme myös sadevesijärjestelmän kunnon. Jos sadevesijärjestelmässä on ruostevaurioita, huonokuntoisia saumoja tai vääränlaisia kaatoja (tai jos sulanapitojärjestelmä ei enää toimi), annamme hyvän tarjouksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus silloin, jos sadevesijärjestelmä on jäätynyt

Roskat tukkivat yleensä vain katon reunalla olevat vesikourut, sillä systeemi estää lehtien, neulasten ja muiden roskien pääsyn alastuloputkiin. Rakenteellisten ongelmien takia on mahdollista, että alastuloputkeen päätyisi jossain tilanteissa roskia – siinä tapauksessa avaamme tukkeutuneet alastuloputket Pirkanmaalla poistamalla roskat niistä.

Jos kyse onkin sadevesijärjestelmän jäätymisestä, emme aloita roskien poistolla vaan jään poistolla omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin ränneistä. Ränneistä roikkuvat jääpuikot poistamme katkoen, mutta koska jääpuikkojen katkominen on vaarallista, suojaamme hyvin silmämme. Umpeen jäätyneet räystäskourut ja alastuloputket (toiselta nimeltään syöksyputket) sulatamme käyttämällä kuumaa vesihöyryä. Jos mietit, miten saamme riittävästi kuumaa vettä talon katolle, on vastaus se, että käytämme höyrytyslaitetta. Tuo laite tuottaa tarpeeksi höyryä isonkin talon räystäskourujen ja alastuloputkien sulattamiseen, ja sen avulla voidaan sulattaa myös tasakaton kattokaivot tai katon reunalle syntyneet jääpaanteet.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.