KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Pirkanmaa – Kattohuollot paras tapa ylläpitää katon kuntoa

Jos omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai muiden kiinteistöjen kattohuollot Pirkanmaalla jäävät tekemättä, voi katto oireilla. Oireet eivät aina näy heti. Esimerkiksi roskien poisto katolta jouduttaa katon ruostumista tai sammaloitumista, mutta sekä sammalkasvustot että ruostevauriot leviävät suhteellisen hitaasti. Sammaleet ja ruoste nopeuttavat katon ikääntymistä, ja jos niitä ei poisteta katolta, voi se alkaa vuotaa. Katon vesivahinko on se seuraava askel, ja katon vesivahingolla voi olla äärimmäisen haitalliset seuraukset kattorakenteille.

Lumenpudotuksen tekemättä jääminen voi vaikuttaa katon kuntoon nopeammin kuin roskien poistamisen unohtaminen. Lumen paino voi saada katon painumaan, ja voipa tapahtua sortumisiakin. Asuinrakennuksen katto tuskin sortuu – suojalumen painon alla sortuneet katot ovat usein ulkorakennuksien vanhoja kattoja.

Teetä tiilikattohuollot, peltikattohuollot ja huopakattohuollot aina oikeaan aikaan, ja valitse kattohuoltojen tekijöiksi meidän tasokkaat ammattilaisemme. Me toimimme kaikkialla Pirkanmaalla – siis Akaassa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Pälkäneellä, Ruovedellä, Sastamalassa, Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella, Vesilahdella, Virroilla ja Ylöjärvellä – läpi vuoden. Näin ollen saat meiltä sekä jääpuikkojen poistamiset ja rännien sulatukset vesihöyryllä sekä kesäiset sammaleentuhokäsittelyt. Toteutamme kilpailukykyisin ja kotitalousvähennykseen oikeuttavin hinnoin myös kattojen kevät- ja syyshuollot.

Katon kuntoa ylläpitävät kattohuollot voi maksaa myös lainarahalla. Asiakkaanamme voit hakea nettisivujemme kautta kattotöiden rahoitusta. Tuon rahoituksen avulla voit maksaa rännien puhdistukset, roskien poistot ja kattolumityöt omaan tahtiisi.

Katon puhdistus Pirkanmaalla kauaskatseisen talonomistajan valinta

Katon aiheuttamat kokonaiskustannukset pysyvät matalina, jos katto kestää pitkään, eikä sitä tuona aikana tarvitse pahemmin korjata, paikata ja tiivistää. Ole sinäkin kauaskatseinen talonomistaja, ja ota säännölliset kattohuollot tavaksi heti alusta alkaen! Huollettu katto pysyy tasaisen hyvässä kunnossa vuosikymmenestä toiseen.

Tiilikaton, peltikaton, huopakaton ja palahuopakaton säännöllinen huoltaminen viittaa katon kevät- ja syyshuoltoihin. Katon puolen vuoden välein tarvitsemat kattohuollot koostuvat roskien ja neulasten poistosta katolta. Samalla teemme vesikourujen puhdistuksen, sillä jos rännit jäisivät puhdistamatta, voisi räystäs alkaa vuotaa sateella. Silloin sadevedet jäävät liian lähelle rakennusta. Vaarana on, että kosteus hiipii maasta talon rakenteisiin, eikä kosteusvahinkojen korjaaminen rakenteista ole koskaan ihan pikkujuttu.

Aina kun puhdistamme kattosi, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, mikä kertoisi mahdollisesti tarvituista kattopaikkauksista. Tarvittaessa antaisimme tarjouksen esimerkiksi saumojen tiivistämisestä tai kattoluukun korjaamisesta.

Katon puhdistamisella on myös itseisarvoa. Katolle jäävät roskat sitovat kattoon kosteutta, mikä saa vesikaton kulumaan turhan nopeasti. Kulunut katto on vuotoaltis, ja vuotavan katon rakenteet menevät pilalle.

Huopakaton ilmapuhallus kannattaa tilata Pirkanmaalle joka kevät ja syksy, jotta katolla ei alkaisi kasvaa sammaleita. Joissain tapauksissa huopakatto voidaan harjata erittäin kevyesti, mutta varminta on suosia ei-mekaanisia puhdistusmetodeja. Peltikatto voidaan puhdistaa sekä ilmapuhaltamalla että harjaamalla. Tiilikatto voidaan harjata – harjoilla lähtevät hyvin myös nuoret sammaleet. Vanhat sammaleet kannattaa poistaa kemiallisesti, ja siitä kerromme seuraavaksi.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Pirkanmaalla – miten onnistumme siinä joka kerta?

Joku sammaleita joskus poistaa yrittänyt saattaa ihmetellä, miten me onnistumme siinä joka kerta. Miten saamme sammaleet pois tiili- ja huopakatoilta niin nopeasti ja vaivattoman oloisesti? Miten on mahdollista, ettei katto ala heti sammaloitua uudestaan, vaan pysyy siistinä ja terveen oloisena pitkään?

Onnistuneen katon sammaleenpoiston salaisuus Pirkanmaalla on siinä, ettemme poista sammaleita väkisin, vaan tekemällä sammaleentuhokäsittelyn. Painepesuripesu voisi osoittautua katon surmaksi, sillä kova vedenpaine pilaa kattotiilien pinnan. Kattohuopa, mitä ei kannattaisi edes harjata, voisi olla painepesuripesun jäljiltä uusimiskunnossa. Painepesuri kannattaa siis unohtaa jo kättelyssä.

Katon harjaus on toinen tapa yrittää päästä sammaleista eroon Pirkanmaalla, tosin huopakattoa ei saisi harjata, kuten edellä todetaan. Harjaamalla saakin nuoret sammaleet pois tiilikatolta, mutta vanhojen sammalkasvustojen syvälle edenneitä juuria se ei poista. Näkyvä sammalkasvusto saattaa lähteä katolta, mutta ei mene kauaakaan, kun katolla jo kasvaa uusi sukupolvi sammaleita sekä jäkäliä.

Sammaleet saavat loivan ja jyrkän katon vaikuttamaan hoitamattomalta. Sammaleet tulee poistaa senkin takia, että ne heikentävät katon kuntoa. Sammaleita voi kiittää monista kattorei’istä, rikki menneistä kattotiilistä ja vuotavista saumoista. Äärimmäisissä tapauksissa sammaloituminen on lyhentänyt katon käyttöikää noin puoleen odotetusta.

Meidän tekemämme sammaleenpoisto pelastaa omakotitalon, kesämökin, rivitalon, autotallin ja muun kiinteistön katon. Se onnistuu kerralla ja kattoa vahingoittamatta, koska mekaanisten metodien sijaan levitämme katolle sammaleenpoistoainetta. Tuo aine imeytyy syvälle katteeseen tuhoten myös sammal- ja jäkäläkasvustojen juuret, joten katto pysyy siistinä pitkään tämän käsittelyn ansiosta. Sammaleentuhokäsittelyissä käyttämämme aineet ovat biohajoavia, ja ne sopivat myös huopa- sekä palahuopakatoille. Ei siis muuta kuin yhteydenotto meihin päin – sammaleeton, siisti ja hyväkuntoinen katto on aivan ulottuvillasi.

Tiilikaton harjaus Pirkanmaalla kahdesti vuodessa tehtävä toimenpide

Tiilikatto on upea katto niin omakotitaloon kuin vaikkapa rivitaloonkin. Tiilikatto voi olla joko betonitiilikatto tai savitiilikatto. Ensin mainittu kestää enimmillään 70 vuotta, kun taas jälkimmäisen käyttöiän pituudeksi voi tulla täydet sata vuotta. Tiilikatto kestää, jos sitä huolletaan. Huoltamatta ja hoitamatta jäänyt tiilikatto voi olla uusimiskunnossa jo kolmekymppisenä. Meidän ammattilaisemme ovat hinta- ja laatutietoisen kuluttajan valinta kaikkiin kattotöihin, myös tiilikaton harjaukseen Pirkanmaalla. Luvassa on sutjakkaasti eteneviä kattotöitä, joilla voidaan suojata katto erilaisilta rasituksilta – tai vähentää katon kokemien rasitusten määrää.

Tiilikattohuolloista eniten tarvittu on tiilikaton harjaus, sillä tämä kattohuolto tulisi tehdä kaksi kertaa joka vuosi. Aivan uusikin tiilikatto kannattaa puhdistaa lehdistä, neulasista ja muista roskista, jotta mikään ei estäisi kattoa kuivumasta vesi- ja lumisateiden jälkeen. Tiilikaton harjauksista kannattaa pitää kiinni loppuun asti, sillä puhdas ja sammaleeton katto kestää pidempään. Katon pinnoitteen kuluminen altistaa katon sammaloitumiselle. Jos nuo vihreät tuholaiset löytävät tiensä katollesi, ota yhteyttä kattopalveluumme, niin poistamme sammaleet katolta sammaleentuhoaineillamme. Jos kyse on vain nuoresta pintasammaleesta, saamme sen pois katolta reippaan harjauksen avulla.

Tiilikaton harjaus puhdistaa katon perusteellisesti, mutta kattoystävällisesti. Harjaus on huomattavasti turvallisempi tapa puhdistaa katto kuin vaikkapa painepesu, mikä kuluttaisi ja vaurioittaisi katon pintaa.

Tiilikattojen puhdistuksiin Pirkanmaalla kuuluu aina myös vesikourujen puhdistus sekä katon tarkastus. Nämä kaksi toimenpidettä kannattaa teettää joka kevät ja syksy, sillä ne ovat suureksi avuksi katon kuntoa ylläpidettäessä. Vesikourujen puhdistus estää rännejä menemästä tukkoon. Vesikourujen tukkeutuminen katon puhdistuksen jälkeen on enemmän kuin mahdollista, sillä harjaaminen ohjaa ison osan neulasista ja muista roskista katon reunoilla oleviin, päältä avoimiin räystäskouruihin. Tukossa olevien rännien takia sadevedet imeytyisivät maahan aivan liian lähellä talon kivijalkaa, joten kosteus saattaisi nousta talon rakenteisiin.

Katon tarkastus kertoisi kaikista betonitiilikaton tai savitiilikaton ongelmista. Sen perusteella saataisiin tieto rikkinäisistä tiilistä, vääntyneistä rännikouruista, rapautuneesta piipusta, lahonneista räystäslaudoista tai esimerkiksi vuotavista jiireistä. Kun teemme katon tarkastusta, käymme myös katon alla, jos se on mahdollista. Yläpohjasta käsin huomaamme, pitääkö tiilikaton aluskatetta korjata, ja onko eristeitä riittävä määrä.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muutkin kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot, korjaamme aluskatteet, kunnostamme kattoikkunat sekä muut kattotuotteet ja tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisen tarkkaa ja pitkänlinjan osaamista meillä on huopakattojen korjauksista sekä huopakattojen remontoinnista, mutta käsiemme kautta kunnostuvat kaikki muutkin katemateriaalit viimeisen päälle tarkasti.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.