KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoremontti, kattotyöt Pirkanmaa – Kattourakka vaatii tarkkoja otteita

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin kattoremontti vaatii tarkkoja otteita. Jos jonkin yksityiskohdan kanssa ei olla huolellisia, kärsii siitä koko kattokokonaisuus. Jätä vesikaton remontti meille, niin uusi peltikatto, huopakatto tai palahuopakatto on kauttaaltaan oikein asennettu. Ulkokaton uusimisen yhteydessä osoittamamme huolellisuus ja asiantuntemus näkyy kattona, mikä kestää erilaisia säitä ja muita rasituksia vuosikymmenien ajan. Pitkäikäisimmät asentamamme katot voivat kestää Pirkanmaalla yli sata vuotta. Esimerkiksi alumiinikatto on tällainen huippukestävä katto omakotitaloon tai vaikkapa paritaloon.

Kattoremontin yhteydessä tehdään lukuisia eri työvaiheita, kuten aluskatteen uusiminen, piipunhatun asentaminen, piipunpellitys ja muita peltisepäntöitä sekä kattoikkunoiden, kattovalokupujen ja kattoluukkujen uusiminen. Kattoa on mahdollista korotta, tai katon tuuletusta voidaan parantaa uusilla ilmanvaihtoputkilla. Kattosaneeraukseen on helppo yhdistää katon ja yläpohjan lisäeristys, pieneläinesteiden asentamisesta puhumattakaan. Muistamme asentaa myös kattoturvatuotteet paikoilleen uudelle katolle. Rakennusmääräykset sanelevat sen, mitä kaikkia kattoturvatuotteita loiva tai kalteva katto tarvitsee. Usein tarvittuja kattoturvatuotteita ovat lumiesteet, kattotikkaat ja kattosillat, mutta asennamme kaikki muutkin kattoturvatuotteet paikoilleen katemateriaalin ja valmistajan ohjeiden sanelemalla tavalla.

Tarkat ja taidokkaat otteet kattoa asentaessa varmistavat katon pitkäikäisyyden ja rasituksenkestävyyden, mutta omakotitalon, paritalon, autotallin tai esimerkiksi kesämökin kattoa ei silti kannata jättää oman onnensa nojaan. Jotta katto kestäisi säitä ja kosteutta mahdollisimman kauan, on kattoa huollettava ja toisinaan myös korjattava. Esimerkiksi huopakatto kannattaa pitää puhtaana ja sammaleettomana. Tarvittaessa sen saumat pitää tiivistää ja reiät paikata. Kertaalleen on hyvä uusia kattohuopaa suojaava pinnoite.

Me teemme kiistattomalla ammattitaidolla tällaisetkin kattotyöt kaikkialla Pirkanmaalla, eli Akaassa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Pälkäneellä, Ruovedellä, Sastamalassa, Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella, Vesilahdella, Virroilla ja Ylöjärvellä. Kattoremontit, kattomaalaukset ja muut kattourakat oikeuttavat kotitalousvähennykseen, ja kotisivujemme kautta haettavissa oleva rahoitus on oiva vaihtoehto kattotöiden maksamiseen.

Katon asennus ja uusiminen Pirkanmaalla kannattaa tehdä ennen katon kunnon romahtamista

Omakotitalon, paritalon, kesämökin ja autotallin katto kannattaa uusia ennen, kuin katon kunto romahtaa. Katon kunto heikkenee vuosi vuodelta, ja kovat rajuilmat tai liian painavat lumimassat katolla voivat nopeuttaa katon kunnon huononemista. Huonokuntoinen katto tarkoittaa esimerkiksi tiilikattoa, millä on huomattavan paljon rikkinäisiä tiiliä. Mitä enemmän rikkinäisiä tiiliä, sitä todennäköisempää on, että tiilikatto vuotaa. Peltikatto on huonokuntoinen ruostuessaan, sillä ruoste ohentaa kattopellit ja tekee kattoon vuotavia reikiä. Huopakaton kunnon huononeminen näkyy kuivettuneena ja kovettuneena kattohuopana, mikä halkeilee alkaen vuotaa.

Kun katto vuotaa, ovat kattorakenteet vaarassa menettää kantokykynsä. Kattovuoto voi aiheuttaa myös ongelmia homeen kanssa, joten kaikkiin vesivuotoihin tulisi puuttua ajoissa. Vuotojen ja vaurioiden esiintymisen tiheneminen tarkoittaa usein sitä, että tasakatto, aumakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto on aika uusia Pirkanmaalla.

Katon uusiminen on helpompaa ja edullisempaa, jos katto uusitaan ennen sen kunnon totaalista romahtamista. Kattoremontin hinta riippuu muun muassa siitä, kuinka paljon katon rakenteita on korjailtava. Jos katon rakenteet ovat mukiinmenevässä kunnossa, voidaan katto purkaa ja uusia varsin kohtuullisin kustannuksin.

Huopakatto on uusittava viimeistään nelikymppisenä, mutta pahaksi äitynyt katon vesivahinko voi aikaistaa kattoremonttia. Jos katon rakenteet ovat lahot, voi olla parempi uusia huopakatto kokonaan. Palahuopakatot uusitaan aiemmin kuin muut huopakatot, sillä ne eivät kestä aivan yhtä kauan. Palahuopakaton asentamisesta on tullut nopeaa ja helppoa uudenaikaisten paanujen ja liimapintojen avulla.

Peltikaton uusimista odotellaan pisimmillään 50 vuotta, ellei aikoinaan asennettu peltikatto ole kattopeltisepän kykyjä vaativa konesaumakatto. Konesaumakatto, minkä läpiviennit on saumattu tiiviisti katteeseen ja minkä pinnasta ei löydy yhtään ruuvinreikää, voi kestää jopa sata vuotta.

Tiilikatot uusitaan viimeistään 70 vuoden päästä. Jos päätät, että katolle asennettava tiilikatto onkin savitiilikatto, on seuraava tiilikattoremontti edessä kenties vasta vuosisadan päästä.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Pirkanmaalla – tilaa se meiltä

Toteutamme huopakattoremontit ja muut kattoremontit Pirkanmaalla avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan vastuulle jää oikeastaan vain yhteydenotto – sekä antamamme, kilpailukykyisen ja kotitalousvähennyskelpoisen laskun maksaminen. Kun siis paritalon, kesämökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto on aika uusia, ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista. Tulemme paikan päälle tutustumaan tilanteeseen, sillä meitä kiinnostaa muun muassa katon alla olevien rakenteiden kunto. Kun kaikki yksityiskohdat on käyty läpi, annamme hyvän tarjouksen katon uusimisesta. Tarjous sisältää kaiken tarvittavan, kuten uudet materiaalit ja niiden toimituksen, kattorakenteiden korjaamisen, välikaton tuuletuksen tehostamisen ja eristeiden uusimisen, läpivientien asentamisen, piipun pellittämisen, loppusiivouksen ja jätemaksut.

Huopakattoremontit ja palahuopakattoremontit voidaan joskus toteuttaa erityisen edullisella tavalla. Jos mökin tai vaikkapa omakotitalon kattoa aletaan uusia kattorakenteiden ollessa vielä hyvässä kunnossa, voidaan uusi katto asentaa vanhan katon päälle. Kun vanhaa kattoa ei tarvitse purkaa ja toimittaa jäteasemalle (mistä se päätyisi aikanaan asfaltin raaka-aineeksi), säästää asiakas tukun rahaa. Siinä tapauksessa, että vanhan katon alla on kosteus- tai muita vaurioita, on se ehdottomasti purettava pois tieltä.

Huopakaton varaan voidaan asentaa myös peltikatto, mutta peltikattoja (tai painavia tiilikattoja) ei voida asentaa päällekkäin missään olosuhteissa. Peltikattoremontissa ja tiilikattoremontissa voidaan oikaista toisella tavalla.

Jos olosuhteet ovat otolliset (eli katon alla ei ole rakenteellisia ongelmia tai pahoja kulumia), voidaan peltikatto tai tiilikatto uusia Pirkanmaalla vain osittain. Silloin aluskatetta ei vaihdeta lainkaan, vaan puramme ja uusimme pelkän vesikatteen. Osittainen katon vaihto ei kuitenkaan ole varteenotettava vaihtoehto kuin vain ani harvoin. Aluskate on yksi kattokokonaisuuden tärkeimmistä osista, joten ikääntynyttä ja vuotoaltista aluskatetta ei kannata jättää uuden vesikatteen alle. Aluskate voi pelastaa katon vesivahingolta ja sen korjauskustannuksilta, mutta vain ehjänä ja oikein asennettuna.

Huopakatot ja palahuopakatot herättävät meissä suorastaan intohimoisia tunteita

Hyödynnä suorastaan intohimoista kiinnostustamme huopakattoihin ja huopakattotöihin, ja tilaa kaikki huopakattourakat Pirkanmaalla meiltä. Olemme aina valmiita toteuttamaan kaikenlaiset kattoremontit, kattokorjaukset ja kattohuollot. Olipa kyseessä rikkinäisten tiilien vaihto tai peltikaton lumiesteiden asennus, paneudumme työhön saaden aikaan huolellista ja ensiluokkaista jälkeä. Huopakattotyöt ovat kuitenkin erityisen mieleisiä. Kattohuopaa on helppoa työstää, ja siitä saa tiiviin vesikaton monille erilaisille katoille. Olipa kyseessä tasakatto, mansardikatto tai monimuotoinen katto, on huopakatto erinomainen vaihtoehto. Katon koko tai rakennuksen korkeus ei muuta sitä tosiasiaa, että huopakatosta tulisi taloon mitä toimivin ja tiivein katto. Kun asialla ovat kokeneet bitumikattoammattilaiset, asentuu tasokas kolmiorimahuopakatto, tiivissaumakatto tai palahuopakatto suorastaan käden käänteessä.

Kun aluskermi ja pintakermi ovat paikoillaan, viimeistelemme työn asentamalla kaikki tarvittavat kattoturvatuotteet sekä oikein mitoitetun sadevesijärjestelmän. Täyden palvelun pakettiin kuuluu totta kai myös loppusiivous.

Jotta uusi bitumikatto tai bitumipaanukatto antaisi parastaan, tilaa ammattilaisiltamme myös tarvitsemasi huopakaton huollot. Puhdistamme kattosi sammaleista ja roskista vaurioittamatta sen herkkää pintaa, ja meidät uskallat päästää myös pudottamaan lunta katolta. Bitumikaton rasituksenkestävyyttä voi ylläpitää uusimalla sen pinnoitteen. Jokaisen huopakattotyön yhteydessä ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastus kertoo, onko jotain kohtaa paikattava ja tiivistettävä, jotta vesi ei pääsisi huopakaton alle.

Sen lisäksi, että remontoimme huopakatot, palahuopakatot, tiilikatot sekä peltikatot, palvelemme asiantuntevasti myös muiden kattotarpeiden saralla. Meiltä löytyy vankka osaaminen katon kunnostukseen, aina katon vuotopaikkauksista aluskatteen korjauksiin. Lähellä sydäntämme ovat erityisesti huopakatot ja palahuopakatot, jotka korjaamme, huollamme ja uusimme tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Uusimme ja kunnostamme kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut sekä muut kattotuotteet. Kattohuoltopalvelumme pitävät kattosi kunnossa säännöllisillä katon ja vesikourujen puhdistuksilla sekä talvisilla lumenpudotuksilla. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattoremontista tai muusta kattotyöstä!

Kun tarvitset kattoalan rautaista ammattilaista katollesi, ota yhteyttä! Me toteutamme kattoremontit ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella.

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.