KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Pirkanmaa – Lumi poistuu katolta luonnonmukaisesti?

Parhaassa tapauksessa kattolunta on keväälläkin vain sen verran, kuin rakennuksen katto jaksaa kantaa. Kattolumi jakaantuu tasaisesti, joten lappeen molemmissa päissä on saman verran lunta. Lunta ei ole kinostunut myöskään jiirin kohdalle, mikä voisi saada katon vuotamaan jiiristä. Jos tilanne on tällainen, et tarvitse lumenpudotusta omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen tai taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) katolta ainakaan siksi, että katto olisi vaarassa vaurioitua, vuotaa tai painua. Lumi poistuu katolta luonnonmukaisesti, sillä auringon lämpö sulattaa kattolumen vedeksi, mikä valuu pitkin rännejä ja alastuloputkia.

Ihanteellisessa tapauksessa lumi ei myöskään uhkaa pudota katolta alas itsekseen (ainakaan niin, että siitä voisi aiheutua jotain vahinkoa). Lumen putoaminen etenkin korkean rakennuksen kaltevalta katolta voi olla vaarallista. Lumiesteiden avulla voidaan estää lumen alas putoaminen monina talvina, joten tilaa meiltä lumiesteet asennettuina, ellet niitä jo omaa. Lumiesteet kuuluvat kaikille katoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteetkin voivat tarvita Pirkanmaalla huoltamista tai korjaamista – ota silloin yhteyttä kattopalveluumme, niin teemme tarvittavat toimenpiteet ripeästi ja ammattitaitoisesti.

Kaikkina talvina ei kuitenkaan päästä näin helpolla, vaan lumen paino uhkaa vaurioittaa talon kattoa jollain tavalla. Katolla voi olla liian paljon suojalunta rakenteiden sietokykyyn nähden, tai ehkä lumi on jakaantunut katolle epätasaisesti. Lumi saattaa painaa katon jiirejä eli sisätaitteita, tai kuormittaa piipun juurta tahi kattoikkunan läpivientiä. Jos lunta on katolla uhkaavan paljon, tilaa tasakaton lumenpudotus mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Kaltevan katonkaan kattolumitöitä ei kannata lykätä. Teemme lumenpoiston lihasvoimin, eli myös suunnitellusti tehty lumenpudotus huopakatolta, tiilikatolta ja peltikatolta tapahtuu luonnonmukaisesti.

Lumenpudottajiamme tarvitaan paikan Pirkanmaalla (eli Akaassa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Pälkäneellä, Ruovedellä, Sastamalassa, Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella, Vesilahdella, Virroilla tai Ylöjärvellä) myös silloin, jos lumi uhkaa pudota alas katon reunalta vaarallisella tavalla. Jos lunta on paljon, on katolta äkisti alas sinkoavan lumimassan alle jääminen entistä vaarallisempaa. Poikkeustilanteissa lumimassat saattavat pudota alas talon katolta katon reunalle asennetuista lumiesteistä huolimatta. Tekemämme lumenpoisto ehkäisee ihmisille ja heidän omaisuudelleen mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

Ota yhteyttä tähän kattofirmaan ja pyydä tarjous turvallisesti sekä taidokkaasti etenevistä kattolumitöistä. Lumenpoistolla on usein kiire, joten sinua ei varmasti haittaa se, että kotisivujemme kautta haettava laina järjestyy nopeasti. Tätä samaa rahoitusta voi käyttää myös lumiesteiden uusimiseen, jiirivuodon korjaamiseen, painuneen katon oikaisuun tai muihin kattotöihin. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä voit jälkikäteen hakea kotitalousvähennystä – tätä verovähennystä saa myös lumenpudotuksista ja rännien sulatuksesta vesihöyryllä.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta ja siihen liittyvät ongelmat

Lumen pudottaminen kaltevalta katolta tai tasakatolta ei aina suju ongelmitta. Jotta välttyisit kattolumitöihin liittyviltä ongelmilta ja vaaroilta, tilaa huopakaton, tiilikaton ja peltikaton lumenpudotus Pirkanmaalla meiltä. Me teemme kattolumityöt, katon ja rännien jäänsulatukset sekä jääpuikkojen poistamisen turvallisesti. Kattokaan ei vaurioidu, kuten naarmuunnu tai ala vuotaa, koska otteemme ovat asiantuntevat ja lukemattomien toistojen hiomat.

Lumenpoistoon liittyviä vaaroja ovat muun muassa lumenpudottajan putoaminen katolta, alas pudotettavan lumen osuminen väärään paikkaan sekä lumentyöntimen kattoon tekemät vauriot. Putoamisvaara on alati läsnä. Myös kaikista loivimmalta katolta voi horjahtaa ja pudota alas. Siksi emme luovu turvavaljaistamme edes tasakatolla. Mitä korkeammalta katolta lumenpudotusta tarvitaan, sitä varmemmin tuomme muassamme nosturiauton, millä helpottuu myös jääpuikkojen poisto kerrostalon katon räystäiltä.

Suunnittelemme jo etukäteen, mihin kohden pihaa lumimassat voidaan tiputtaa, ja onko lumenpudotusaluetta valvottava yhden tai useamman työntekijän toimesta. Tilanteen niin vaatiessa huolehdimme myös ohi ajavan liikenteen ohjaamisesta kiertotielle, voihan kalustomme tukkia tieosuuden.

Jotta jiiri ei alkaisi vuotaa, kaikki tiilet pysyisivät paikoillaan eikä peltikattoon syntyisi naarmuja, käytämme asianmukaisia otteita työntäessämme lumimassoja pois katolta. Pidämme huolen siitä, ettei lumentyönnin osu vesikatteeseen, vaan että lumentyöntimen ja ulkokatteen väliin jää vaaksan verran suojaavaa lunta.

Huolehdimme myös siitä, että aloitamme urakan pian asiakkaan yhteydenoton jälkeen, onhan katto vapautettava taakastaan (ja talon asukkaat pelosta jäädä katolta putoavan lumen alle).

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta edellyttää kunnollista suojautumista

Jääpuikkojen poistajan on oltava varovainen Pirkanmaalla, kuten Orivedellä, Nokialla tai Ylöjärvellä. Jääpuikkoja katkoessa jäänsiruja lentelee ympäriinsä, ja kaikista vähiten ne saisivat päätyä silmiin. Jääpuikkojen katkojalla onkin aina suojalasit, ja maassa vahtia pitävä työntekijä suojaa päänsä kypärällä.

Katon reunalla olevaa jäätä ei parane poistaa hakkaamalla, eikä jäätyneitä vesikouruja tai alastuloputkia auta potkia. Mekaaninen jään poisto saattaa vaurioittaa kattoa tai sen sadevesijärjestelmää, eikä jää ehkä siltikään irtoa ja poistu. Meidän ammattilaisemme poistavat jään kaikilta katoilta ja kaikenlaisista sadevesijärjestelmistä kuumalla vesihöyryllä, mikä on turvallinen ja tehokas konsti.

Jää sadevesijärjestelmässä kertoo kourujen vetoa haittaavista roskista, mitkä olisi pitänyt poistaa syksyllä. Toki jää voi johtua jostain rakenteellisestakin pulmasta, minkä asiantunteva kattohuoltaja olisi huomannut ja korjannut syystarkastuksen aikana. Esimerkiksi kourujen kaatojen korjaaminen parantaa sadevesijärjestelmän vetoa ja ehkäisee ennalta jään muodostumisen. Sulanapitojärjestelmä on hyvä lisä esimerkiksi kerrostalon sadevesijärjestelmään, mutta sen olemassa olo ei poista säännöllisten rännihuoltojen tarvetta.

Katon reunalla oleva jää voi pudota alas tai aiheuttaa saumavuodon myös uudella katolla, joten sulatuta se mahdollisimman pian työturvallisuuden tosissaan ottavilla ammattilaisillamme. Jään syntymistä voi joissain tapauksissa ehkäistä lisäämällä yläpohjaan eristeitä.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.