KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Pirkkala – Meiltä parhaat ratkaisut aluskatteen korjaamiseen

Aluskatteen korjaus Pirkkalassa voi tapahtua muutenkin kuin uusimalla aluskate. Peltikaton aluskate voidaan kunnostaa uusimalla se vain osittain, mikä on paljon kustannustehokkaampi ja nopeampi tapa saada aluskate jälleen toimintakuntoiseksi. Osittainen vaihto (esimerkiksi jiirin kohdalta) sopii myös tiilikaton aluskatteen korjaukseksi.

Jos omakotitalon, kesämökin tai paritalon aluskatteessa on jotain korjattavaa, aloita projekti ottamalla yhteyttä meidän katonkorjauspalveluumme. Selvitämme perinpohjaisesti, mistä kiikastaa, ja miten aluskate kannattaa korjata. Yksityisomisteisten kiinteistöjen aluskatteiden lisäksi korjaamme myös taloyhtiöiden (rivitalojen ja kerrostalojen) aluskatteet.

Revenneen aluskatteen korjaamisella tai aluskatteen ylösnostojen korjauksella kannattaa pitää kiirettä, sillä vain ehjä aluskate suojaa kattorakenteita. Tarve paikata aluskatteen reiät tai uusia aluskatteen läpivientikappaleet paljastuu katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Kaikkien kattojen yleiskunto on hyvä selvittää kaksi kertaa vuodessa, ja ihannetapauksessa kattotarkastukset ajoittuvat aikaiseen kevääseen sekä myöhäiseen syksyyn. Perusteellinen kattotarkastaja (tavoitat sellaisen meidän kauttamme) muistaa käydä myös katon alla varmistamassa aluskatteen kunnon, kattorakenteiden kuivuuden ja ilmanvaihtoaukkojen riittävyyden.

Jos huomaamme, että esimerkiksi pahvista aluskatetta on korjattava Pirkkalassa, Tampereella, Nokialla, Lempäälässä tai Vesilahdella, annamme hyvän tarjouksen aluskatteen kunnostamisesta. Löydämme parhaat ratkaisut aluskatteen tiivistämiseen ja kattorakenteiden suojauksen palauttamiseen, emmekä veloita urakasta kuin kohtuullisen korvauksen. Töiden osuudesta (mikä käy ilmi antamastamme selkeästä tarjouksesta) voi hakea kotitalousvähennystä, ja koko urakan voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Kotisivuillamme on linkki, minkä kautta pääset lukemaan lisää tuosta remonttilainasta, sekä jättämään hakemuksen. Rahoituksen hakeminen on nopeaa ja helppoa, kuten meidän kanssamme asioiminenkin.

Aluskatteen osittainen uusiminen Pirkkalassa ei ole meille ylivoimainen haaste

Aluskatteen asennus ja aluskatteen korjaus voi mennä pieleen, sillä tiiviin ja toimivan aluskatteen toteuttaminen ei ole mitään lastenleikkiä. Aluskatteen asentajan on osattava hommansa, eikä aluskatteen korjaamistakaan kannata teettää kenellä tahansa Pirkkalassa. Valitse omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai muun kiinteistön aluskatteen korjaamiseen meidän ammattilaisemme, niin reikien tai repeämien paikkaus luonnistuu taatusti. Kun aluskate on aika uusia (todennäköisesti vasta kattoremontin yhteydessä), luota silloinkin taiturimaisuutensa osoittaneisiin ammattilaisiimme.

Yksi tapa korjata peltikaton tai tiilikaton aluskate on aluskatteen osittainen uusiminen Pirkkalassa. Se, että aluskate uusitaan osittain jiirin (siis katon sisätaitteen) kohdalta, tulee edullisemmaksi kuin koko aluskatteen purku ja vaihto. Emme näe syytä, miksi koko aluskate pitäisi uusia, jos ainoat viat ovat jiirin kohdalla tai esimerkiksi savupiipun kohdalla (jolloin tekisimme aluskatteen osittaisen uusimisen savupiipun kohdalta).

Oikeaksi ratkaisuksi voi valikoitua myös aluskatteen osittainen uusiminen kattoikkunan kohdalta. Kattoikkunan sijasta katolla saattaa olla kattovalokupuja, ja katon kunnostustarpeet voivat silloin liittyä aluskatteen osittaiseen uusimiseen kattovalokuvun kohdalta. Ammattilaisemme ovat aina valmiina toteuttamaan myös aluskatteen osittaisen uusimisen kattoluukun kohdalta. Aluskatteen osittainen uusiminen on haaste, mutta meidän kokeneille ammattilaisillemme se ei missään tapauksessa ole ylivoimainen. Lopputulos on aina yhtä onnistunut, kun luottaa kattourakoissa meidän varmaotteisiin asiantuntijoihimme.

Kun aluskatetta uusitaan osittain jonkin läpiviennin kohdalta, on monesti kyse aluskatetta asennettaessa tehdyistä virheistä. Tapaamme usein kattoja, joiden aluskatteita ei ole nostettu katon läpivientejä vasten. Tällainen asennustyyli antaa parhaan suojan kattovuotojen aiheuttamilta vesivahingoilta, jos katto joskus vuotaisi kyseisen läpiviennin kohdalta. Asennuta kattoikkunat, IV-putket ja muut läpiviennit meillä, niin et joudu tilamaan aluskatteen osittaista uusimista viemärintuuletusputken kohdalta ainakaan sen takia, että aluskate olisi asennettu päin seiniä.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Pirkkalassa

Monet talonomistajat ovat huolissaan kattovuodoista, sillä kattovuoto peltikatolla, huopakatolla tai tiilikatolla voi johtaa katon vesivahinkoon. Katon vesivahingon aiheuttamat haitat eivät aina ole ihan pienimuotoisia. Katon tiiviyden ylläpitäminen onkin tärkeää. Katon tiiviydelle luodaan hyvä perusta jo kattoa ja sen läpivientejä asennettaessa. Jos katon asentajalla ei ole riittävää ammattitaitoa, saattaa mökin tai omakotitalon katto vuotaa jo seuraavana vuonna. Erityisen haasteellista on katon läpivientien asennus. Teetä kattoikkunan, kattoluukun, viemärintuuletusputken ja muiden katon läpivientien asennus meillä, niin läpiviennistä tulee esimerkillisen tiivis. Olemme loistovalinta myös piipun juuren tiivistämiseen ja jiirin (eli katon sisätaitteen) toteuttamiseen.

Emme kuitenkaan voi luvata, että tulossa olevat vuosikymmenet eivät toisi mukanaan kattovuotoja. Lumen paino voi saada talon katon vuotamaan esimerkiksi kattoluukun kohdalta. Jotta läpivientivuoto ei aiheuttaisi katon vesivahinkoa, asennamme vesikaton alle aluskatteen, minkä kunto on hyvä tarkastaa yhtä aikaa vesikatteen kanssa. Teettäessäsi katon kevät- ja syyshuollot meillä, saat kattotarkastuksen ilmaiseksi silloin, kun siitä on eniten hyötyä.

Jos kattotarkastus osoittaa katon tarvitsevan jotain tiivistystä, annamme siitä fiksun tarjouksen. Järkevä tarjous on luvassa myös silloin, jos aluskatetta pitää korjata jiirin, eli sisätaitteen, kohdalta. Tiivis aluskate ohjaa sade- ja sulamisvedet pois katon alta, jos kerrostalon tai vaikkapa huvilan katto vuotaa jiiristä.

Varmistamme myös sen, tuleeko aluskatetta korjata savupiipun, kattoikkunan, viemärintuuletusputken tai esimerkiksi kattoluukun kohdalta. Tarvittaessa laadimme tarjouksen myös aluskatteen paikkauksesta kattovalokuvun kohdalta tai aluskatteen taitekohtien korjauksesta. Aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta pitää huolen siitä, että mahdollinen läpivientivuoto saataisiin korjattua ennen katon alla olevien rakenteiden kastumista. Jos kattoikkuna tai viemärintuuletusputken läpivienti alkaa vuotaa talvella, huomataan vesivuoto ehkä vasta kevättarkastuksen yhteydessä, mutta aluskatteen ansiosta se ei ole vielä ehtinyt aiheuttaa laho- tai homevaurioita katon alle.

Aluskatteen paikkaus Pirkkalassa voi johtua asennusvirheistä

On monenlaisia kattokorjauksia. Jotkin kattokorjaukset johtuvat talven aiheuttamista vaurioista. Talvi voi saada aikaan kattovuodon, tai lumen paino voi painaa katon mutkalle. Pakkanen rapauttaa niin kattotiiliä kuin savuhormin laastiakin. Sitten on kattokorjauksia, joita tarvitaan myrskyn jälkeen. Rajuilma voi repiä katosta irti monenlaisia osasia, kuten kattopeltejä, kattotikkaita, peltilistoja ja piipunhattuja. Osa kattokorjauksista johtuu katon luonnollisesta kulumisesta. Olisi pienimuotoinen ihme, jos yhtään kattotiiltä ei koskaan tarvitsisi uusia – tai jos peltikatolla ei olisi yhtään reikää. Huopakaton ikääntyminen ja ajan hampaalle altistuminen näkyy kuivuudesta johtuvina halkeamina ja irvistävinä saumoina.

Lisäksi on kattokorjauksia, mitkä johtuvat asennusvirheistä. Asennusvirheet voivat saada uudenkin katon vuotamaan. Äärimmäisissä tapauksissa katto on asennettava uudelleen, mutta usein asennusvirheet saadaan kuntoon katon osittaisten korjausten avulla.

Vesikatteen lisäksi myös aluskate voi olla väärin asennettu. On suhteellisen yleistä, että aluskatetta ei ole muistettu nostaa kattoläpivientejä vasten – tai ehkä katon asentaja ei ole edes tiennyt, että läpiviennistä saadaan tarpeeksi tiivis vasta tällaisella tempulla. Jos aluskatteesi on asennettu väärin, toteutamme aluskatteen paikkauksen savupiipun kohdalta Pirkkalassa. Voimme puuttua myös muiden läpivientien kohdalla tehtyihin asennusvirheisiin, joten pyydä reilu tarjous vaikkapa aluskatteen paikkauksesta kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Ammattilaisemme löytävät keinot myös aluskatteen paikkaamiseen viemärintuuletusputken tai kattoluukun kohdalta.

Aluskatteen paikkaaminen läpiviennin kohdalta voi johtua myös kattovuodosta tai esimerkiksi siitä, että aluskate on revennyt. Revenneen aluskatteen paikkaus tapahtuu usein aluskatteen osittaisen uusimisen kautta. Aluskate voi revetä, jos se on asennettu liian kireälle. Aluskatetta ei saisi jättää liian löysäksikään, sillä silloin sen päälle voi kertyä vettä. Ei mene kauaakaan, kun veden aiheuttama paine johtaa tarpeeseen tilata tiilikaton tai peltikaton aluskatteen paikkaus Pirkkalaan.

Peltikaton tai tiilikaton aluskatteen paikkaus voi johtua paitsi asennusvirheistä ja kattovuodoista, myös linnuista. Välikatolle pääsevät linnut ovat usein kiinnostuneempia eristevilloista kuin aluskatteen nokkimisesta, mutta eristeidenkin repiminen on haitallista kattokokonaisuuden kunnolla. Tarvittaessa tiivistämme katon tuuletusaukot sellaisiksi, etteivät linnut tai esimerkiksi näädät pääse katon alle tuhojaan tekemään. Tuuletusaukkoja, joista pieneläimet ovat kattosi alle kulkea, ovat räystäiden tuuletusaukot. Asennamme niihin lintuverkot, mitkä eivät estä ilman vaihtumista, mutta sulkevat reitin katon alle kaikilta pieneläimiltä. Myös harjan tuuletusaukot on hyvä tiivistää, vaikka näädät ja tintit eivät niitä kulkuaukkoinaan käytäkään. Harjan tuuletusaukoista katon alle kulkeutuva tuiskulumi kastelee aluskatteen, ja jos aluskatteelle on päässyt myös roskia, kuivuu aluskate varsin hitaasti. Hidastunut kuivuminen nopeuttaa aluskatteen haurastumista, eikä haurastunut aluskate välttämättä pidä vettä katon alkaessa vuotaa jostain saumasta tai jonkin läpiviennin kohdalta.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.