KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Pirkkala – Kattohuoltomme tehdään katon parasta ajatellen

Teemme omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai muiden kiinteistöjen kattohuollot Pirkkalassa ajatellen katon parasta. Otamme huomioon katemateriaalin, katon likaisuusasteen, katon yleiskunnon ja iän, kun toteutamme kattohuoltoa. Katemateriaali vaikuttaa muun muassa siihen, miten roskien poisto katolta kannattaa toteuttaa. Huopakattoa ei kannata puhdistaa samalla tavalla kuin betonitiilikattoa, sillä huopakaton sirotepinnoite ei pitäisi harjaamisesta. Tämän takia roskat kannattaa poistaa ilmapuhaltimilla, mitkä lennättävät lehdet ja neulaset pois katolta sen pinnoitetta kuluttamatta.

Katon likaisuusaste vaikuttaa siihen, riittääkö roskien poisto katolta, vai tarvitaanko myös sammaleentuhokäsittelyä tai jotain muuta kattohuoltoa. Katon yleiskunto tarkastetaan kaikkien kattohuoltojen (myös sadevesikourujen puhdistuksen) yhteydessä ilmaiseksi. Tarvittaessa annamme tarjouksen kattoreikien paikkaamisesta, katon saumojen tiivistämisestä tai muusta katon kuntoa kohentavasta huoltotoimenpiteestä.

Vanhaakin kattoa kannattaa huoltaa. Lumet kannattaa pudottaa, jotta katto ei esimerkiksi painuisi tai alkaisi vuotaa jiiristä. Myös jääpuikkojen pudotus on tarpeen, voivathan alas putoavat jääpuikot saada aikaan pahaa jälkeä. Rännien sulatusta vesihöyryllä tarvitaan katon iästä riippumatta, ja sammaleetkin kannattaa poistaa katolta. Aikanaan koittava kattoremontti etenee huokeammin, kun siihen ei liity lahovaurioiden korjailua – lahovaurioiden, joiden syntymistä kattohuoltojen väliin jättäminen on vauhdittanut. Vanhalla katolla on hyvä liikkua varovasti, ja otamme sen huomioon katsomalla, mihin oikein astumme tiilikatolla. Vanhalta huopakatolta on syytä pysyä kokonaan pois, jos viime aikoina on ollut kova helle. Kuumuus on voinut pehmentää kattohuovan niin, ettei se jaksaisi päällä kävelemisen aiheuttamaa kuormitusta.

Kattohuoltomme Pirkkalassa, Tampereella, Nokialla, Lempäälässä ja Vesilahdella onnistuvat aina yhtä hyvin, joten luota asiantuntemukseemme katon huoltoja tarvitessasi. Ota yhteyttä pyytääksesi kilpailukykyisen tarjouksen katon puhdistamisesta tai muusta kattohuollosta. Omakotitalon ja kesämökin kattohuolloista on mahdollista saada kotitalousvähennystä, ja huoltotoimenpiteet voi rahoittaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla lainalla (tutustu siihen kotisivujemme kautta).

Katon puhdistus Pirkkalassa – ole kauaskatseinen ja teetä roskien poisto katolta

Katon on tarkoitus kestää useita vuosikymmeniä mahdollisimman vähillä korjauksilla. Tämä voi jäädä pelkäksi haaveeksi, jos katon kunnosta ei huolehdita. Yksi tärkeimmistä kattohuolloista on katon puhdistus, vaikka roskien ja neulasten poisto katolta ei välttämättä siltä kuulostakaan. Katon puhdistamisella on kuitenkin suuri merkitys, sillä katolle jäävät roskat hidastavat katon kuivumista. Katolla viipyvä kosteus saa peltikaton ruostumaan. Jos rakennuksessa on tiili- tai huopakatto, lisäävät roskat katon sammaloitumista. Sammaleet eivät paranna katon kuntoa, vaan päinvastoin. Ruosteen aiheuttamat vauriot voivat olla suorastaan kohtalokkaat. Sammaloituminen ja ruostuminen kannattaa siis pitää kurissa huolehtimalla katon puhdistamisista. Tiilikatto kannattaa harjata joka kevät ja syksy. Suosittelemme puhdistamaan myös peltikaton yhtä usein. Peltikatto voidaan puhdistaa joko harjaamalla tai ilmapuhaltamalla. Huopakatot puhdistamme ilmapuhaltimilla, sillä mekaaninen puhdistus kuluttaa huopakattopinnoitetta. Vain erityistilanteissa huopakatoille voidaan suorittaa hyvin kevyt harjaus.

Tilaa omakotitalon, kesämökin, kerrostalon ja esimerkiksi rivitalon katon puhdistus meiltä, niin säästät aikaa ja vaivaa. Lisäksi saat kaupan päälle koko tasakaton tai kaltevan katon kunnon tarkastuksen. Tuo kuntotarkastus kertoo, missä kunnossa kattosi tosiasiassa on – mikään vuotokohta tai haurastuma ei jää havaitsematta, joten tekemämme kattotarkastuksen avulla voidaan välttää monet pulmat.

Katon puhdistukseen Pirkkalassa kuuluu luonnollisestikin myös vesikourujen puhdistus. Vesikouruissa on varmasti muutenkin roskia, jos niitä ei ole puoleen vuoteen puhdistettu. Viimeistään katon harjauksen jälkeen rännikouruissa voi olla suuri määrä roskia, joten muistamme puhdistaa sadevesikourut tämän puolivuosittaisen kattohuollon päätteeksi.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Pirkkalassa antaa kyytiä kasvustoille

Sammaleiden syntymistä voi ehkäistä puhdistuttamalla harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kaksi kertaa vuodessa. Ikä kuitenkin tekee tehtävänsä. Mitä kuluneemmaksi vesikaton suojapinnoite muuttuu, sitä helpommin talon katolle voi kasvaa sammaleita. Sammaleiden lisäksi katolla saattaa kasvaa myös jäkäliä ja leviä. Älä jää ihailemaan katon biodiversiteettiä, vaan tilaa sammaleen poisto katolta. Poistamme sammaleet katoltasi niin, ettei uusia kasvustoja ala kasvaa pitkiin aikoihin.

Jos katto puhdistettaisiin vain harjaamalla, jäisivät juuret paikoilleen, ja katto olisi kohta taas erilaisten kasvustojen peitossa. Vain kaikista nuorimmat pintasammaleet lähtevät, kun tiilikatto harjataan Pirkkalassa. Huopakattoa ei kannata harjata lainkaan, joten tilaa heti sammaleenpoisto katolta.

Miten sitten teemme sammaleenpoiston katolta Pirkkalassa? Miten saamme aikaan pitkäaikaisen lopputuloksen, mistä ei ole haittaa huopakatteellekaan? Salaisuus on se, että emme poista sammaleita mekaanisesti (mikä olisi raskasta myös kattotyöntekijöille), vaan toteutamme sammaleentuhokäsittelyn. Sammaleenpoistoaineemme imeytyvät syvälle kattoon, joten kaikki sammalkasvustojen osat saadaan kerralla pois. Huolella valittuja aineitamme on turvallista käyttää.

Sammaleet, jäkälät ja levät pitää siivota pois katolta, koska ne sitovat kattoon paljon kosteutta. Kasvustojen vaikutus näkyy siten, että katon kuluminen ja vaurioituminen nopeutuvat. Kasvustot lisäävät kattovuotojen todennäköisyyttä, ja tottahan ne vaikuttavat koko rakennuksen ulkonäköön. Sammaleinen katto erottuu kauas, eikä se anna kovin hyvää kuvaa kiinteistöstä.

Tiilikaton harjaus Pirkkalassa – riittääkö, että se tehdään vain syksyisin?

Yksi näyttävämmistä vaihtoehdoista omakotitalon katoksi on tiilikatto. Tiilikatto (joko betonitiilikatto tai kalliimpi, mutta pitkäikäisempi savitiilikatto) sopii myös moniin muihin rakennuksiin. Kaikista loivimmille katoille tiilikatto ei kuitenkaan käy. Loiville katoille sopii esimerkiksi konesaumakatto. Tasakatolle ei sovi enää kuin tiivissaumakatto, minkä (nimensä mukaisesti) tiiviit saumat pitävät kosteuden pois katon alta.

Tiilikaton huoltaminen on suhteellisen helppoa, eikä hyvin huollettua kattoa tarvitse korjata ja paikata usein. Tiilikaton maksimikäyttöikä on 70 vuotta, mutta savitiilikatto voi porskuttaa vielä 30 vuotta pidempään. Tiilikatto on hiljainen sateella ja ulkolämpötilavaihteluiden aikana, eikä sen alla ole kuuma kesän helteilläkään. On siis monta syytä asennuttaa tiilikatto.

Käsitelläänpä tarkemmin tiilikaton säännöllisiä huoltoja – niitä, mitkä saavat kattosi kestämään säitä ja kosteutta. Useimpina vuosina ei tarvita muuta kuin katon harjaus ja kuntotarkastus. Kuntotarkastuksen saa ilmaiseksi roskien poiston yhteydessä, sillä tarkastamme katon veloituksetta kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä. Kuntotarkastus kertoo asiantuntijoillemme siitä, onko katolla joitain korjattavia kohtia, kuten rikki menneitä kattotiiliä tai vuotaa meinaavia läpivientejä. Kerromme havainnoistamme asiakkaalle muistaen tarjota mahdollisesti tarvittuja lisähuoltoja tai kattopaikkauksia.

Tiilikaton harjaus Pirkkalassa putsaa katon lehdistä, neulasista, nuorista sammaleista, oksista ja muista katolle jääneistä roskista. Puolen vuoden välein putsattu katto pysyy siistinä, sillä lika ei ehdi pinttyä katteeseen. Noin kuuden kuukauden välein putsatulla katolla on mahdollisuus kuivua nopeasti kaikkien sateiden jälkeen, mikä vähentää katon alttiutta sammaloitua. Sammaleiden myötä kattoon sitoutuu paljon kosteutta, ja se voi lisätä tiilikaton pakkasrapautumista. Pakkasrapautumista syntyy, kun tiilissä oleva kosteus jäätyy ja sulaa talvilämpötilojen vaihdellessa.

Kuten sanottu, pintasammaleet lähtevät harjaamalla betoni- tai savitiilikatto, mutta kunnolla kattoon tarttuneet sammalkasvustot on paras hävittää Pirkkalassa tekemällämme sammaleentuhokäsittelyllä.

Tiilikaton harjaus viimeistellään puhdistamalla katon reunalla olevat vesikourut roskista. Jos tämä tärkeä työvaihe unohtuisi, voisivat vesikourut mennä tukkoon roskista, ja silloin sadevedet valuisivat maahan aivan rakennuksen viereen. Tällaiselta kannattaa yrittää välttyä, sillä kosteus voi nousta ylöspäin pitkin talon rakenteita. Jos vesikouruissa on jotain vikaa, annamme tarjouksen sadevesijärjestelmän korjaamisesta.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muutkin kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot, korjaamme aluskatteet, kunnostamme kattoikkunat sekä muut kattotuotteet ja tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisen tarkkaa ja pitkänlinjan osaamista meillä on huopakattojen korjauksista sekä huopakattojen remontoinnista, mutta käsiemme kautta kunnostuvat kaikki muutkin katemateriaalit viimeisen päälle tarkasti.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.