KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoremontti, kattotyöt Pirkkala – Kattourakassa tarvitaan harjaantuneita otteita

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin kattoremontti vaatii harjaantuneita ja täsmällisiä otteita. Asiantuntemusta tarvitaan niin aluskatetta asentaessa kuin esimerkiksi peltisepäntöitä tehdessä. Peltiseppiä tarvitaan muun muassa piipunhatun asentamisessa ja piipunpellittämisessä. Kattotyöntekijöiden on tunnettava eri materiaalit ja kiinnikkeet, ja heidän on osattava huolehtia myös välikaton tuulettumisesta. Jos jokin yksityiskohta menee metsään, voi siitä kärsiä koko kattokokonaisuus. Ei kannata jättää mitään sattuman varaan, joten valitse huopakaton, palahuopakaton tai esimerkiksi konesaumakaton uusimiseen meidän kattopalvelumme asiantuntijat. Uusi huopakatto, peltikatto tai tiilikatto on joka euron väärti, ja se pysyy pitkään miltei huoltovapaana. Harjaantuneet ammattilaisemme hoitavat niin kattoikkunoiden, kattovalokupujen ja kattoluukkujen uusimisen, pieneläinesteiden asentamisen, katon tuuletuksen parantamisen, katon ja yläpohjan lisäeristyksen kuin kaikki muutkin kattosaneeraukseen kuuluvat työvaiheet.

Ulkokaton uusimista tarvitaan seuraavan kerran ehkä vastas 50–100 vuoden päästä. Riippuu paljon katon materiaalista ja katon huolto-ohjelman noudattamisesta, kuinka kauan uusi katto kestää Pirkkalassa. Erityisen pahat lumi- tai myrskyvauriot voivat lyhentää katon käyttöikää, mutta jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, kestää uusimamme katto hyväkuntoisena vuosikymmenen toisensa perästä.

Kattohuolloista kannattaa mainita ainakin katon kevät- ja syyshuollot. Puolivuosittain tehdyt katon puhdistukset ja kattotarkastukset tukevat niin omakotitalon, kesämökin, paritalon, autotallin kuin muidenkin piharakennuksien kuntoa. Meidän ammattilaisemme toteuttavat luotettavalla ammattitaidolla myös muut katon huollot, kuten kattomaalaukset, lumenpoistot ja sammaleentuhokäsittelyt.

Aina kun teemme jonkin harjakaton, tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton huollon, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Tuo kattotarkastus kertoo kaiken tarvittavan katon kunnosta ja sen kunnostustarpeista. Mikäli jotain saumaa pitäisi tiivistää tai jos jokin kattoläpivienti tulisi korjata, annamme mainion tarjouksen tarvittavista kattopaikkauksista.

Katon uusimisen, erilaiset huoltotoimenpiteet ja katon tiiviyden palauttavat kattokorjaukset voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Sekään ei varmasti haittaa, että Pirkkalassa, Tampereella, Nokialla, Lempäälässä ja Vesilahdella tekemämme kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Katon asennus ja uusiminen Pirkkalassa poistaa huolet huomisesta

Meidän tasokkaiden ja taitavakätisten ammattilaistemme Pirkkalassa tekemät kattoremontit poistavat huolet huomisesta. Jätä meille myös uuden rakennuksen upouuden katon asentaminen. Kokeneet ja keskittyneet otteemme pitävät huolen siitä, että rakennus saa suojakseen vedenpitävän ja säitä kestävän katon. Vesikate on tiivis ja rasituksensietokykyinen, ja jokainen kattoläpivienti kattoluukusta ilmanvaihtoputkeen on toteutettu oikein. Vesikatteen alla on aluskate, mikä ohjaa katon alle poikkeustapauksissa päätyvän kosteuden ulos. Tällaisen kattorakenteen ansiosta yläpohjaan ei pääse syntymään sen paremmin lahoa kuin homettakaan. Sisäkatosta ei tipu vettä lattioille, ja sisällä on helppo hengittää.

Huopakaton asentamisessa kiinnitämme huomiota etenkin katon saumoihin. Tiiviit saumat eivät päästä vettä lävitseen, ja terveiden kattorakenteiden ansiosta huopakatto uusitaan seuraavan kerran ehkä vasta 40 vuoden päästä.

Palahuopakatot uusitaan jo aiemmin, mutta ammattitaidolla tehty palahuopakaton asennus mahdollistaa tällekin upealle ja näyttävälle katolle mahdollisimman pitkän käyttöiän. Palahuopakaton asentaminen sujuu nykyään aiempaa nopeammin, sillä modernien paanujen liimapinnoissa ei enää käytetä käsin irrotettavaa suojamuovia. Ympäristönkin kannalta on hyvä, että jätettä syntyy vähemmän kattoa asennettaessa.

Peltikaton asentaminen voi tarkoittaa lukkosaumakaton, aaltopeltikaton, tiilikuvioisen peltikaton tai vaikka konesaumakaton asentamista. Tavallinen peltikatto uusitaan noin 50 vuoden päästä, mutta konesaumakatto (toiselta nimeltään rivisaumattu peltikatto) voi kestää Pirkkalassa jopa vuosisadan verran.

Tiilikaton asentamisen hinta riippuu siitä, onko kyseessä edullisemman betonitiilikaton vaiko tyyriimmän savitiilikaton asennus. Ensiksi mainittu tiilikatto uusitaan viimeistään 70 vuoden päästä, kun taas jälkimmäinen tiilikatto saattaa olla uusittavissa vasta sadan vuoden kuluttua.

Omakotitalon, kesämökin ja esimerkiksi paritalon katon käyttöikää pidentäviä huoltoja ovat katon puhdistukset ja kattotarkastukset. Peltikatto tarvitsee lisäksi muutaman maalauskerran. Tiili- ja huopakatot maalataan (eli pinnoitetaan uudella suojapinnoitteella) vain kerran, mutta satunnaisesti ne voivat tarvita sammaleenpoistokäsittelyä.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Pirkkalassa koostuvat useista työvaiheista

Kattoremonttiin Pirkkalassa kuuluu monta työvaihetta, oli se sitten palahuopakattoremontti tai vaikka rivisaumatun peltikaton uusiminen. Kattoremontin ensimmäinen työvaihe (jos ei lasketa asiakkaan yhteydenottoa meihin, mikä jääkin ainoaksi asiakkaan vastuulla olevaksi tehtäväksi) on alkutarkastus. Alkutarkastus tehdään luonnollisestikin paikan päällä, jotta kaikki kattoremonttiin liittyvät seikat ja asianhaarat tulisivat otettua huomioon. Asiantuntijamme tulee käymään paikan päällä tutkiakseen paritalon, kesämökin, autotallin tai omakotitalon katon pikkutarkasti. Tämän jälkeen hän tekee tarvittavat laskelmat antaakseen tiukan tarjouksen kattoremontista. Kuten edellä todetaan, voi omakotitalon ja kesämökin kattoremontista hakea kotitalousvähennystä, ja tuota verovähennystä myönnetään nimenomaan töiden osuudesta. Tarkasta vaikka heti, mikä on antamamme kilpailukykyisen tarjouksen töiden osuus, niin pääset laskemaan mielessäsi kotitalousvähennyksen mukanaan tuoman hyödyn.

Huopakattoremontin tai muun kattosaneerauksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi talon korkeus ja katon kaltevuus. Myös katon läpivientien, jiirien ja lippojen määrällä on merkitystä katon uusimisen hintaan Pirkkalassa. Yksityiskohtia täynnä olevan, jyrkän katon uusimiseen menee jonkin verran enemmän aikaa kuin loivan katon, millä ei ole runsaasti yksityiskohtia.

Katon pinta-ala ja valitun katemateriaalin neliöhinta vaikuttavat omalta osaltaan siihen, mitä esimerkiksi peltikattoremontti maksaa. Myös uusittavien kattovarusteiden määrä ja kappalehinta huomioidaan.

Yksi merkittävimmistä asioista kattosaneerauksen hintaa laskiessa on kattorakenteiden kunto. Jos vanha katto ei ole vuotanut, voidaan huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti ehkä toteuttaa niin, ettei vanhaa kattoa laisinkaan pureta. Tuolloin uusi katto asennetaan suoraan vanhan päälle, mikä vauhdittaa katon vaihtoa (sekä laskee urakan kustannuksia).

Peltikattoja ei voida asentaa toistensa päälle, ei myöskään painavia tiilikattoja. Peltikattoremontti voidaan tietyissä tilanteissa toteuttaa vain osittain, jolloin peltikaton aluskatetta ei uusita. Myös tiilikattoremontti voidaan tehdä osittain, jolloin vanha aluskate jätetään uuden katon alle. Tällaisten osittaisten kattoremonttien ehdoton edellytys on se, että vanha aluskate on kaikin puolin käyttökelpoinen, sillä aluskatteen tiiviys ja kestävyys on yksi katon toimivuuden kannalta kaikista tärkeimmistä asioista.

Huopakatot ja palahuopakatot sopivat vaikka joka kodin suojaksi

Meidän ammattilaisemme ovat taitavia kaikissa huopakattotöissä, joten tilaa kaikki huopakaton huollot, korjaukset ja remontit Pirkkalassa meiltä. Me laitamme kuntoon huopakatot ja palahuopakatot – myös sellaiset, joiden päälle on kaatunut puu. Kunnostamme myös sellaiset bitumikatot, mitkä ovat vuotaneet niin pitkään, että katon alla on kosteusvaurioita. Paikan päällä Pirkkalassa selviää, mitä harjakatto, tasakatto tai muu kalteva katto tarvitsee. Laadimme kilpailukykyisen tarjouksen katon kunnostamisesta, ja aloitamme sujuvasti etenevän kattourakan.

Huopakatoista ja palahuopakatoista löytyy pelkkää hyvää sanottavaa. Bitumikatot ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä merkittävästi, ja nyt ne ovat suorastaan luotuja pohjoisiin olosuhteisiimme. Huopakatto ei pane pahakseen pakkasista ja nopeista ulkolämpötilavaihteluista, ja sen laadukas suojapinnoite saa sen kestämään myös auringon UV-säteilyä. Roskat sitovat huopakatteeseen kosteutta voiden jouduttaa sen sammaloitumista, joten suosittelemme poistamaan roskat katolta joka kevät ja syksy. Tällaista huoltoa tarvitsevat toki muutkin katteet.

Bitumikaton suojapinnoite kuluu vuosien saatossa, joten jos tahdot huopakaton kestävän mahdollisimman pitkään, tilaa meidät uusimaan katetta suojaava pinnoite. Pinnoitteen uusimisen yhteydessä teemme usein myös sammaleentuhokäsittelyn ja katon liitoskohtien tiivistyksen. Lopputulos on suorastaan uudenveroinen katto. Saat tiiviin ja elastisen kattosi takaisin kattoremonttia edullisemmin, joten anna meidän tarkastaa, olisiko tällainen huoltokokonaisuus myös sinun kattosi pelastaja.

Sen lisäksi, että remontoimme huopakatot, palahuopakatot, tiilikatot sekä peltikatot, palvelemme asiantuntevasti myös muiden kattotarpeiden saralla. Meiltä löytyy vankka osaaminen katon kunnostukseen, aina katon vuotopaikkauksista aluskatteen korjauksiin. Lähellä sydäntämme ovat erityisesti huopakatot ja palahuopakatot, jotka korjaamme, huollamme ja uusimme tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Uusimme ja kunnostamme kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut sekä muut kattotuotteet. Kattohuoltopalvelumme pitävät kattosi kunnossa säännöllisillä katon ja vesikourujen puhdistuksilla sekä talvisilla lumenpudotuksilla. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattoremontista tai muusta kattotyöstä!

Kun tarvitset kattoalan rautaista ammattilaista katollesi, ota yhteyttä! Me toteutamme kattoremontit ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella.

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.