KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Pirkkala – Lumenpoisto auttaa moneen pulmaan

Kaikkia ongelmia maan ja taivaan välillä lumenpudotus ei ratkaise, mutta siitä on monen pulman ratkaisijaksi. Lumenpudotus omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen tai taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) katolta ehkäisee vaaratilanteet, joita voisi syntyä lumen pudotessa alas katolta. Joku voisi jäädä alle, ja painavan lumimassan alle jääminen voisi poikia sairaalareissun. Talon omistaja tai taloyhtiö on vastuussa siitä, ettei katolta putoava lumi aiheuta onnettomuuksia tai vaaratilanteita. Talonomistaja tai taloyhtiö voi joutua korvaamaan myös omaisuusvahingot, kuten lumen alle jääneeseen autoon tulleet lommot tai rikki menneen tuulilasin.

Vakuutusyhtiö saattaa pestä kätensä alas pudonneen lumen tai liian painavan lumivaipan aiheuttamien vaurioiden korjaamisesta, sillä vakuutusyhtiöt katsovat usein niiden olleen ehkäistävissä lumenpudotuksella huopakatolta, tiilikatolta tai peltikatolta.

Lumen äkillistä alastuloa ja siitä mahdollisesti koituvia ongelmia voi ehkäistä kahdella tavalla. Meidän kattopalvelumme on sitoutunut palvelemaan sinua niissä molemmissa mitä parhaimmalla tavalla.

Ensimmäinen tapa estää lumen alas putoamisesta koituvat pulmat on lumen pitäminen katolla. Se onnistuu lumiesteillä, joiden asentaminen on pakollista kattokaltevuuden ollessa 1:8 tai enemmän. Asennamme tutkitusti turvalliset ja kestävät lumiesteet kaikille katoille Pirkkalassa ja sen lähiympäristössä, ja meiltä saat myös lumiesteiden huollot sekä korjaukset.

Toinen tapa estää lumen alas putoamisesta mahdollisesti koituvat ongelmat on lumen hallittu pudottaminen korkealta (tai matalalta) katolta. Tilaa lumenpoisto Pirkkalassa, Tampereella, Nokialla, Lempäälässä ja Vesilahdella meiltä, niin kattolumityöt onnistuvat turvallisesti ja kattoystävällisesti.

Lumenpudotus tasakatolta tai satulakatolta on ainut kattohuolto, mikä vaikuttaa myös lumimassojen painoon – ja nopeasti. Jos kattorakenteet ovat suorastaan hätää kärsimässä, ota yhteyttä lumenpudottajiimme, niin katto ei uhkaa painua luokalle (tai vuotaa jostain liitoskohdasta).

Samalla kun teemme lumen poiston talon katolta, voimme tehdä myös jäänsulatuksen katolta ja ränneistä. Jää sulaa kätevästi kuumaa vesihöyryä käyttämällä – katto- ja ympäristöystävällinen kattohuolto siis kyseessä. Talviset kattohuollot ovat kotitalousvähennyskelpoisia, kuten kaikki muutkin kattotyömme. Verohallinto on oikea paikka hakea kyseistä verovähennystä. Rahoitusta voit hakea yhteistyökumppaniltamme, jolla on pitkä kokemus rahoitusalalta. Rahoitus kattolumitöille järjestyy nopeasti, joten talon katto saadaan pelastettua taakkansa alta nopeasti. Samalla muutetaan pihamaata turvallisemmaksi liikkua, leikkiä ja pysäköidä.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta voi viedä tee-se-itse toteuttajan ojasta allikkoon

Lumen pudottaminen katolta voi viedä ojasta allikkoon, jos asialla on taitamaton lumenpudottaja. Omakotitalon ja kesämökinkin kattolumitöihin liittyy monia riskejä, kerrostalon kattolumien pudotuksesta puhumattakaan. Meidän ammattilaisemme hoitavat kaikenlaiset lumenpudotukset Pirkkalassa turvallisesti, ripeästi ja vieläpä mitä kilpailukykyisimmin hinnoin.

Lumenpudottaja on koko ajan vaarassa pudota katolta ja loukata itsensä. Siksi katolle ei kannattaisi koskaan kiivetä ilman turvavaljaita ja köysiä. Olemme erityisen varovaisia liikkuessamme talvisilla katoilla, joilla voi lumen lisäksi olla myös jäätä. Mitä korkeamman talon katon lumenpoistosta on kyse, sitä todennäköisemmin tuomme paikalle nosturiauton, minkä avulla homma hoituu helpommin ja huolettomammin.

Vaarassa ovat myös talon asukkaat ja satunnaiset ohikulkijat, joiden päälle suunnittelemattomasti toteutettu lumenpudotus voi kipata lunta. Me otamme jo etukäteen selvää siitä, minne ja milloin lumet voi pudottaa (ja tarvitaanko pihalla valvojia ja/tai liikenteenohjaajia). Alle ei jää sen paremmin ohikulkijoita, autoja kuin terassikatoksiakaan. Jos tontilla ei ole tilaa katolta alas työnnettäville lumille, viemme ne pois kuorma-auton kyydissä.

Kattolumityöt Pirkkalassa voivat osoittautua tuhoisiksi myös katolle, sillä osaamattomat tai huolimattomat otteet voivat vaurioittaa kattoa monin eri tavoin. Peltikattoon voi tulla naarmuja, huopakattoon halkeamia ja tiilikatolle saattaa jäädä rikkinäisiä tiiliä kattolumitöistä muistuttamaan. Katon läpiviennit ja jiiritkin saattavat alkaa vuotaa epäonnistuneiden kattolumitöiden seurauksena. Meidän otteemme ovat loppuunsa asti hioutuneet, joten vaurioita tai vesivuotoja ei pääse syntymään. Jätämme huopakatteen, peltikatteen tai tiilikatteen päälle ainakin vaaksan verran lunta, jotta lumentyönnin ei osuisi vesikatteeseen saaden aikaan esimerkiksi naarmuja. (Naarmu saattaa kuulostaa vähäpätöiseltä asialta, mutta se nopeuttaa peltikaton ruostumista.) Kun lumen pudotus on ohi, on katto yhtä hyvässä kunnossa kuin ennen kattolumitöitä, eikä näköpiirissä ole uusia uhkia. Luota kokeneisiin asiantuntijoihimme, ja tilaa omakotitalon, rivitalon, mökin tai vaikka jonkin ulkorakennuksen katon lumenpudotus meiltä vaikka tältä istumalta.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – emme unohda suojautumista

Katolta putoava lumi on uhka kaikille katon lähellä liikkuville. Erityisen vaarallista lumesta tekee sen seassa mahdollisesti oleva jää, tai yhtä aikaa katolta alas putoavat kattotikkaat, rännit, aurinkopaneelit, hormit ja kattosillat. Lumenpoisto estää lunta putoamasta alas hallitsemattomasti.

Jotta jääkään ei putoaisi alas peltikaton, tiilikaton tai huopakaton reunoilta, tarvitaan jäänsulatusta. Jään sulattaminen kuumalla vesihöyryllä on ehdottomasti turvallisempaa kuin jään poistaminen mekaanisesti. Jään hakkaaminen vie aikaa ja energiaa, ja samalla katto voi vaurioitua. Lipsahtava lapio voi saada aikaan monenlaista tuhoa. Kuuma vesihöyry sulattaa kaiken jään katolta ja ränneistä Pirkkalassa, eikä katon pinnoitekaan uhkaa vaurioitua sen takia.

Jää kannattaa poistaa katolta myös sen takia, että se voi padota talon katolle sulamisvettä, eikä edes konesaumakatto kestä kovin hyvin seisovien vesimassojen aiheuttamaa painetta. Jotta jäätä ei enää syntyisi omakotitalon tai esimerkiksi luhtitalon katon reunoille, kannattaa tarkastaa katon lisäeristyksen tarve.

Olemme varovaisia ja hyvin suojautuneita poistaessamme jäätä katolta. Jääpuikkoja Pirkkalassa poistaessamme suojaamme erityisesti silmämme. Jääpuikkoja voi roikkua umpeen jäätyneistä ränneistä, ja ne on poistettava putoamisvaaran takia.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.