KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Pirkkala – Roskatukos monen ikävyyden takana

Korkean talon vesikourujen puhdistus houkuttelee vielä vähemmän kuin matalan omakotitalon tai mökin rännien puhdistus. Rännien puhdistukseen kuluu myös aikaa, mikä on monella nykyihmisellä kortilla. Vähälle vapaa-ajalle keksisi muutakin käyttöä kuin kaltevalla, usein liukkaallakin katolla tasapainoilun.

Omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön rännien puhdistuksen voi teettää Pirkkalassa meidän kattopalvelumme osaajilla. Jätä sinäkin sadevesijärjestelmien puhdistukset meidän huoleksemme, niin sinulta säästyy aikaa ja vaivaa. Kokeneet ammattilaisemme, joilla on käytössään niin turvavaljaita kuin nosturiautojakin, hoitavat rännityöt kaikin puolin turvallisesti.

Palveluksiamme kannattaa käyttää jo siitä syystä, että saat joka kerta kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Peltikaton, tiilikaton, huopakaton ja palahuopakaton kunto on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, sillä puolessa vuodessa ehtii tapahtua monenlaisia muutoksia, jos on tapahtuakseen. Katto saattaa vaikka vuotaa, ja kattovuodothan olisi hyvä saada paikattua niin pian kuin mahdollista. Katon kunnon tarkastus ulottuu myös vesikouruihin ja alastuloputkiin asti, joten tarvittaessa tarjoamme sinulle rännien korjaamista, alastuloputkien saumojen tiivistämistä tai kourusaneerausta. Nämä työt voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, kuten kaikki muutkin kattourakkamme. Olipa kyse sadevesijärjestelmän uusimisesta tai rännien puhdistamisesta, voi yksityisasiakas hakea siitä kotitalousvähennystä.

Rännit kannattaa puhdistaa kaikista epäpuhtauksista ja roskatukoksista kaksi kertaa vuodessa. Rännien vetoa hankaloittavat tai jopa estävät roskat ovat monien ikävyyksien takana. Roskatukosten takia katon räystäät voivat alkaa vuotaa, ja liian lähelle rakennusta päätyvä kosteus voi synnyttää vaurioita talon rakenteisiin. Roskatukokset aiheuttavat myös ruostumista. Talvella roskaiset, vettä täynnä olevat vesikourut jäätyvät. Vesikourut voidaan vielä pelastaa vaurioitumiselta, jos tilaat meiltä rännien sulattamisen vesihöyryllä mahdollisimman pian. Ota siis yhteyttä joka kevät ja syksy, niin puhdistamme vesikourusi Pirkkalassa, Tampereella, Nokialla, Lempäälässä ja Vesilahdella.

Käsityönä tehty rännien puhdistus Pirkkalassa

Materiaalien, laitteiden ja niiden tuotantomenetelmien kehitys on mahdollistanut monien arkisten aktiviteettien koneellistamisen. Enää vain harva asia on pakko tehdä käsin – melkein joka työhön löytyy jonkin sortin kone. Mehiläistenhoito on tästä hyvä esimerkki. Jos harrastaa mehiläistenhoitoa isossa mittakaavassa, ei kuori kennoja haarukalla tai linkoa hunajaa käsin. Vaha lähtee hunajan päältä sähköveitsellä, linkous tapahtuu kalliilla sähkölaitteella ja purkituksestakin huolehtii kone.

Mekin käytämme paljon erilaisia mekaanisia ja elektronisia laitteita, mutta emme rännejä puhdistaessa. Noukimme roskat käsin, pistellen ne suoraan roskapusseihin. Kun kaikki karkeat roskat on kerätty tiilikaton, peltikaton, huopakaton tai palahuopakaton ränneistä, voimme huuhdella kourujen pohjalta usein löytyvän likaveden sakkoineen pois. Seuraavaksi voimmekin tarkastaa vesikourujen, kourukannakkeiden ja alastuloputkien kunnon.

Rännien puhdistus Pirkkalassa ylläpitää sadevesijärjestelmän vetoa. Veto on tärkeä asia, sillä jos rännit lakkaavat vetämästä, sadevesi päätyy kastelemaan maan ihan talon vierestä. Rakennusta ympäröivä maaperä ei saisi olla liian märkä, sillä kosteus voi siirtyä talon rakenteisiin. Kosteus voi edetä huokoisissa rakenteissa ”väärin päin”, eli painovoimaa uhaten. Puurakenteisiin kohonnut kosteus voi aiheuttaa lahoa, mikä heikentää puun kestävyyttä.

Jotta niin kutsuttu kapillaari-ilmiö ei aiheuttaisi kosteusvaurioita talosi rakenteisiin, kannattaa huolehtia sadevesijärjestelmän toimivuudesta. Kaiken A ja O on roskien poisto vesikouruista. Roskattomat rännit vetävät erilaisissa olosuhteissa, ja vesi päätyy esimerkiksi sadevesiputkien kautta tarpeeksi kauas rakennuksesta. Roskattomat vesikourut ovat myös pitkäikäiset, sillä ruoste tai jää ei pääse tuhoamaan niitä ennen aikojaan. Sadevesijärjestelmä vaihdetaan kenties vasta kattoremontin yhteydessä. Markkinoilla on laadukkaita sadevesijärjestelmiä, joille voi saada jopa 60 vuoden teknisen takuun.

Mainittakoon lopuksi se, että rännien toimivuus varmistetaan jo asennusvaiheessa. Rännien tulee olla oikein mitoitetut ja niiden kaatojen tulee antaa oikeaan suuntaan, jotta sadevesijärjestelmä vetäisi asianmukaisella tavalla.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – luota meihin tässäkin kattotyössä

Kuten edellä todetaan, talon reunalla oleviin ränneihin päätyvät roskat voivat saada räystään vuotamaan. Reunojen yli vuotava vesi kastelee maan, ja silloin kosteus voi päästä käsiksi talon rakenteisiin. Tästä voidaan kiittää niin sanottua kapillaari-ilmiötä. Sadevedet voivat myös muuttaa pihamaan liejuiseksi. Rännien yli valuvat sadevedet voivat jäätyä, ja silloin pihasta tulee liukas.

Edellä mainittiin ohimennen myös ruosteesta. Ruoste tykkää kosteudesta. Rännit, joissa on paljon roskia, ovat pitkään kosteina. Ne eivät ehkä kuivu lainkaan. Ruoste ohentaa paksunkin teräksen. Ruostuneissa ränneissä voi olla reikiä, tai ehkä niiden kiinnikkeet pettävät. Ruostevaurioiden takia sadevesijärjestelmä saatetaan joutua uusimaan lukuisia vuosia liian aikaisin.

Roskatukokset aiheuttavat myös jäätymisvaurioita. Jää vaatii enemmän tilaa kuin vesi, joten jään muodostuminen voi availla varsinkin roskia täynnä olevien alastuloputkien saumoja. Jää on myös painavaa. Jäinen kouru voi pudota katon reunalta, mikä tekee pihalla liikkumisesta vaarallista. Jo jääpuikkojen putoamisuhka tekee pihalla kulkemisesta riskialtista, saati sitten vaara jäädä kokonaisen vesikourun alle.

Maaperän liiallista kastumista, rännien ruostumista ja vesikourujen tai alastuloputkien jäätymisvaurioita ehkäistään pitämällä vesikourut mahdollisimman puhtaina. Tilaa meidät Pirkkalaan puhdistamaan omakotitalon, kerrostalon, huvilan tai vaikka ulkorakennuksen rännit roskista. Poistamme roskat myös tukkeutuneista alastuloputkista, joihin roskia ei roskasihtien takia yleensä pääse.

Talvella tukossa olevien räystäskourujen ja alastulo- eli syöksyputkien avaamiseen tarvitaan höyrysulatusta. Kuuma vesihöyry sulattaa jään tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmästä, eikä vesihöyry ole haitallinen katemateriaalillekaan. Höyrysulatus sopii siis myös kattojään poistoon (sekä kattokaivojen sulatukseen).

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.