KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Pirkkala

Kattoikkunasta tai kattovalokuvusta on paljon iloa. Sisätiloihin on kiva saada luonnonvaloa. Luonnonvalo on ilmaista ja kaunista. Kattoluukku toimii tarkastusluukkuna, mutta on tilanteita ja rakennuksia, joissa kattoluukulla on myös toinen rooli. Kattoluukku voi nimittäin toimia hätäpoistumistienä.

Kaikki katon läpiviennit on hyvä asentaa pitkän linjan kattoammattilaisilla, joilla on kokemusta ja näkemystä erilaisista läpivienneistä ja niiden asentamisesta, eristämisestä, tiivistämisestä ja suojapellittämisestä. Et jätä mitään sattuman varaan, kun tilaat kattoikkunat, kattoluukut, kattovalokuvut ja pienemmät kattoläpiviennit (kuten viemärintuuletusputket) ammattilaisiltamme. Taitavat ammattilaisemme toteuttavat niin palahuopakaton, konesaumakaton, aaltopeltikaton kuin vaikkapa savitiilikatonkin läpiviennit ensiluokkaisella tavalla.

Ikäväksemme meidän on kerrottava, että parhaitenkin asennettu kattoläpivienti voi vuotaa. Kattoikkuna, kattoluukku tai esimerkiksi kattovalokupu voi vuotaa Pirkkalassa lumen painon takia. Jos tiivisteet ovat kovin vanhat ja kuluneet, ei tarvita edes suuria lumimassoja kattovuodon syntymiseen. Jos kattosi tarkastetaan meidän ammattilaistemme toimesta, kuulet läpivientien tiivistystarpeista hyvissä ajoin.

Onneksi asentamamme kattoläpiviennit on asennettu oikein myös aluskatteen osalta. Aluskate on nostettu omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan kattoläpivientejä vasten, jolloin se pystyy ohjaamaan kaikenlaisen kosteuden pois katon alta. Vuotava kattoikkuna, kattoluukku tai kattovalokupu ei mitenkään automaattisesti aiheuta katon vesivahinkoa. On hyvin todennäköistä, että kattoikkuna, kattoluukku tai muu läpivienti päästään korjaamaan ilman kosteusvaurioiden kunnostamista tai aluskatteen tiivistystä.

Vaikka vuotava kattoikkuna tai vuotamaan herennyt kattoluukku olisi jo aiheuttanut katon vesivahingon, ota yhteyttä katonkorjauspalveluumme. Teemme ansiokkaan kattokorjauksen Pirkkalassa, Tampereella, Nokialla, Lempäälässä ja Vesilahdella. Tarvittaessa siihen liittyy villojen uusiminen ja lahovaurioiden kunnostaminen, aluskatteen ylösnosto ja tiivistys tai vaikkapa kattoikkunan uusiminen. Jos tarpeen, korjaamme tai uusimme kattoikkunan tai kattovalokuvun eristeet ja höyrynsulut. Kattoikkuna tai kattovalokupu voidaan tarvittaessa poistaa talon katolta, mutta kätevää kattoluukkua emme ainakaan suosittele poistamaan.

Niin kattoikkunoiden kuin vaikkapa jiirienkin korjaukset ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia urakoita. Yksityisasiakas voi hakea tuota verovähennystä Verohallinnolta. Katon korjauksen voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella – rahoituksella, minkä hakeminen hoituu käden käänteessä, ja mikä järjestyy hyvin nopeasti.

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa – vaarana jopa yläpohjan homevaurio

Katon vesivahingon laajuus ja vakavuus arvioidaan joka kerta erikseen. Erityisen pahaksi ja laajalle levinneeksi arvioitu vesivahinko voisi johtaa koko katon uusimiseen. Kosteus ei välttämättä pysähtyisi katon alle, vaan voisi jatkaa matkaansa sisäseiniin ja aina lattiarakenteisiin asti. Tällaisessa tilanteessa tarvittaisiin jo varsin mittavaa remonttia.

Jotta kosteus ei alkaisi levitä katon alla, suosittelemme tarkastamaan omakotitalon, kesämökin, rivitalon, paritalon, kerrostalon ja muiden kiinteistöjen katot kahdesti vuodessa. Kattotarkastuksen avulla katon tiiviydessä mahdollisesti esiintyvät puutteet saadaan kuntoon ennen katon kunnon romahtamista. Meidän asiakkaamme saavat ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden – niin kattomaalausten, rännien puhdistamisten, kattoreikien paikkausten kuin vaikkapa kattoluukun uusimisenkin – yhteydessä. Avullamme kattokorjaukset ja -huollot voidaan tehdä juuri silloin, kun niitä tarvitaan, eikä himpun verran liian myöhään.

Aikaisessa vaiheessa Pirkkalassa korjattu kattoikkuna tai kattovalokupu ei johda katon vesivahinkoon. Ihanteellisimmillaan vuotava kattoikkuna tai kattovalokupu voidaan korjata tiivistämällä ainoastaan kattoläpiviennin sekä vesikatteen liitos. Tällainen kattopaikkaus ei ole kovinkaan vaikea tai hidas toteuttaa, kun asialla ovat pitkän linjan kattoammattilaisemme.

Jos aluskate ei pystynyt suojaamaan katon alla olevia puurakenteita ja lämmöneristeitä, korjaamme kosteusvahingot katon alta. Puiset rakenteet voi olla mahdollista kuivattaa, mutta jos laho on jo saanut otteensa niistä, on puuosat vaihdettava. Lahoaminen luokitellaan hitaaksi palamiseksi, minkä leviämistä ei saa loppumaan millään poppakonsteilla. Märät eristeetkin pitää uusia, sillä jos niissä ei jo ole hometta, on eristeiden homehtuminen enää ajan kysymys.

Korjaamme tietenkin myös tiili- tai peltikaton aluskatteen. Koko aluskatetta ei tarvitse vaihtaa, sillä se voidaan korjata tai uusia kattotuoliväli kerrallaan. Korjattu aluskate pystyy taas suojaamaan kattorakenteita kosteudelta.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa sateella – mikä neuvoksi?

Tarkastusluukku, eli kattoluukku, voi vuotaa sateella Pirkkalassa. Kattoluukku saattaa alkaa vuotaa myös talvella, kun lumen paino rasittaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattoluukun läpivientiä. Katteen ja lumivaipan välissä on todennäköisesti sulamisvettä. Tuo sulamisvesi voi alkaa tihkua katon alle kattoluukun ja vesikatteen liitoksesta. Yhtä hyvin omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon katon alle saattaa alkaa tihkua vettä piipun juuresta, kattoikkunan läpiviennistä tai vaikka ilmanvaihtoputken kohdalta.

Jos aluskate on aikoinaan asennettu oikein, ohjaa aluskate kosteuden pois katon alta, eikä laho- tai homevaurioita pääse syntymään. Aluskate suojaa kattorakenteita myös mahdolliselta kondenssivedeltä, joten se on tärkeä osa jokaista kattokokonaisuutta Pirkkalassa. Jos aluskatteessa on jotain vikaa, voi esimerkiksi keväinen kattovuoto aiheuttaa katon alta löytyvien rakenteiden kastumisen ja vaurioitumisen.

Olipa tilanne mikä hyvänsä, tilaa kattoluukun (eli siis tarkastusluukun) korjaus meidän ammattilaisiltamme. Olemme asentaneet, korjanneet ja uusineet lukemattomia kattoluukkuja, joten saamme sinunkin kattosi tuossa tuokiossa priimakuntoon. Kattoluukun korjaus alkaa samalla tavalla kuin muutkin kattokorjaukset, eli tulemme paikalle toteuttamaan katon tarkastuksen. Sen perusteella tiedämme, mitä tehdä, ja miten kattourakan hinnoitella.

Kattoluukun korjauksen hintaan vaikuttavat muun muassa katon kaltevuus, talon korkeus ja se, onko myös aluskatetta korjattava tai uusittava osittain kattoluukun luota. Jos katon alla on kastuneita puurakenteita ja märkiä villoja, vaikuttaa se kattokorjauksen hintaan. Tarvittaessa uusimme koko kattoluukun – poistaahan tätä hyödyllistä kattovarustetta ei kannata.

Kattotuotteiden kunnostuksen lisäksi, korjaamme katot kokonaisuudessaan. Erikoisosaamisen alueinamme ovat mm. huopakattojen ja palahuopakattojen korjaustyöt sekä niiden remontointi. Paikkaamme kattovuodot ja korjaamme aluskatteet sekä huollamme katot tarjoten katollesi pitkäikäisyyttä vesikourujen puhdistuksella ja talvisilla lumenpudotuksilla. Kattoremontit sekä muut kattotyöt toteutetaan kaikille katetyypeille, materiaaleille ja rakennuksille laadukkaana avaimet käteen -pakettina.

Pyydä tarjous mistä tahansa kattotyöstä!

Meiltä saat kattotuotteiden korjaukset ja uusimiset sekä muut kattotyöt viimeisen päälle priimalaadulla. Ota yhteyttä!

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.