KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Pohjanmaa – Meiltä nopeaa apua aluskatteen paikkaamiseen

Aluskatteen korjaus Pohjanmaalla on tärkeämpi kattotyö, kuin miltä se ensi kuulemalta saattaa kuulostaa. Aluskatehan sijaitsee näkymättömissä katon alla – mutta juuri siksi se on niin tärkeä tarkastaa usein, ja korjata aina tarvittaessa. Kovin usein et joudu tilaamaan peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjausta. Voi olla, ettei tiili- tai peltikaton aluskatetta ole korjattava kertaakaan, ennen kuin on kattoremontin aika.

Ehjä aluskate on verrattoman tärkeä asia. Aluskatteessa mahdollisesti olevat reiät tai repeämät estävät aluskatetta toimimasta optimaalisesti. Optimaalisesti toimiva aluskate ohjaa katon alle mahdollisesti kulkeutuvan kosteuden pois katon alta. Kosteutta pääsee katon alle, jos katto vuotaa. Katto voi vuotaa jiiristä tai esimerkiksi katon läpivientien kohdalta. Varaudumme tähän asentamalla aluskatteen hyvin huolellisesti, ja toteuttamalla tarvittaessa esimerkiksi aluskatteen osittaisen vaihdon jiirin kohdalta. Olemme aina valmiita myös korjaamaan aluskatteen ylösnostot. Aluskatteen läpivientikappaleiden uusiminen estää esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta vuotavaa kattoa kastelemasta katon alapuolisia rakenteita. Ei ole leikin asia, jos puurakenteet ja yläpohjan eristeet pääsevät kastumaan. Ensin mainitut voivat lahota, ja tuo hitaaksi palamiseksikin tituleerattu ilmiö heikentää puuosien kestävyyden ja kantokyvyn. Viimeksi mainittuihin voi kasvaa hometta, millä voi olla vaikutusta jopa rakennuksen asukkaiden terveyteen.

Aluskatetta tuskin kannattaa vaihtaa kokonaan, sillä aluskatteen osittainen vaihto on käypä keino omakotitalon, kerrostalon, paritalon, kesämökin, rivitalon tai minkä tahansa muun kiinteistön aluskatteen korjaamiseen. Pientalon tai taloyhtiön aluskatteen korjaus Pohjanmaalla voi tarkoittaa myös aluskatteen reikien paikkaamista. Tilaa pahvisenkin aluskatteen korjaus Isossakyrössä, Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Kruunupyyssä, Laihialla, Luodossa, Maalahdessa, Mustasaaressa, Närpiössä, Pedersöressä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Vaasassa ja Vöyrissä meiltä – kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen. Aloitamme työt kiireesti, jotta kattorakenteet saadaan suojaan.

Aluskatteen korjauksen hinta selviää alkutarkastuksen jälkeen antamastamme tarjouksesta. Töiden osuus on yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoinen – rahanarvoinen säästövinkki! Muista myös kotisivujemme kautta haettava kattotöiden rahoitus, minkä avulla revenneen aluskatteen korjaus voidaan aloittaa asianmukaisella nopeudella.

Aluskatteen osittainen uusiminen Pohjanmaalla on haaste, mihin tartumme mielellämme

Aluskatteen osittainen uusiminen (esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta) on aina haaste. Me tartumme tähän haasteeseen mielellämme, sillä tiedämme voivamme osoittaa siinä parasta mahdollista ammattitaitoa. Aluskatteen osittainen uusiminen (vaikkapa kattoluukun tai muiden läpivientien kohdalta) on validi keino paneutua tiilikaton tai peltikaton aluskatetta piinaaviin ongelmiin. Kokoko aluskatetta ei vaihdeta kuin lähinnä kattoremonttien yhteydessä. Jossain tapauksissa aluskatteen reiät on mahdollista paikata. Usein aluskatteen korjaaminen tarkoittaa sen ylösnostojen korjaamista oikeanlaisiksi. Jos mikään edellä mainituista keinoista ei ratkaise pulmaa, tarjoamme aluskatteen osittaista vaihtamista Pohjanmaalla.

Ammattilaisemme voivat vaihtaa kattosi aluskatteen kattotuoliväli kerrallaan. Näin saadaan kunnostettua vain se huonokuntoinen kohta. Tämä noudattelee ajatusmaailmaamme, minkä mukaan mitään ehjää ei kannata korjata tai vaihtaa.

Aluskatteen osittaista uusimista jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta tarvitaan esimerkiksi silloin, kun aluskate on asennettu väärin tuon kriittisen paikan kohdalta. Toimiva jiirirakenne muodostuu päällekkäisistä aluskatteista, mitkä voivat ohjata mahdollisen jiirivuodon katon alle tuoman kosteuden pois katon alta.

Aluskate voidaan uusia osittain myös savupiipun kohdalta. Näin voidaan puuttua kuluneeseen tai väärin asennettuun aluskatteeseen, ja saada se suojaamaan puurakenteita sekä lämmöneristeitä piipunjuurivuodoilta.

Aluskatteesi voidaan uusia osittain myös kattoikkunan tai vaikka viemärintuuletusputken kohdalta – pyydä tarjous tästä osoitteesta.

Paikan päällä Maalahdessa, Närpiössä tai esimerkiksi Vaasassa selviää, miten aluskate on paras kunnostaa. Teemme kattotyöstä kilpailukykyisen avaimet käteen -tarjouksen, ja käärimme hihat ruvetaksemme hommiin. Katto on pian taas loistokunnossa. Aluskatteen taitekohtien korjaukseen ja muihin aluskatteen paikkauksiin voidaan yhdistää muitakin kattotöitä, kuten rännien puhdistus roskista, rikkinäisten tiilien vaihto, peltikaton maalaus tai vaikka huopakaton pinnoitus.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Pohjanmaalla

Kattovuodoilla on huono maine, eikä suotta. Jos vuotavaan peltikattoon, huopakattoon tai tiilikattoon ei puututa ajoissa, on mahdollista, että katon alle syntyy vesivahinko. Katon vesivahingolla viitataan kastuneisiin kattorakenteisiin, mitkä ovat kotvan kuluttua lahon heikentämät. Paritalon, omakotitalon, kerrostalon, luhtitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katon vesivahinko voi johtaa myös homehtuviin eristeisiin.

Kattovuodon voi synnyttää jokin myrskyvaurio. Tuuli voi irrottaa kattopellit tai vaikkapa kulkusillat, ja rikki mennyt katto vuotaa. Kattovuoto voi johtua myös ajan haurastuttamista kattotiilistä, kattohuovista ja kattopelleistä. Haljennut kattotiili, repeillyt kattohuopa tai puhki ruostunut kattopelti on varsin todennäköinen aiheuttaja kattovuodolle.

Myös lumi saa aikaan erilaisia katon vesivuotoja. Lumi voi esimerkiksi rasittaa jiiriä niin, että se alkaa vuotaa sateella. Lumen paino voi saada katon vuotamaan myös jiirin, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun tai muun kattoläpiviennin kohdalta. Läpiviennit kuluvat vuosi vuodelta, joten ne saattavat alkaa vuotaa myös muina vuodenaikoina.

Aluskatteella voidaan varautua kaikenlaisiin pelti-, tiili- ja huopakattovuotoihin. Aluskate, mikä on asennettu oikein päin ja sopivalle kireydelle, voi ohjata katon alle pääsevän kosteuden pois katon alta. Jotta aluskatteesta olisi paras mahdollinen hyöty katon vesivahingon torjunnassa, tulee sen olla oikein asennettu. Aluskatteessa ei myöskään saa olla repeämiä tai muita vaurioita.

Me olemme oikea kattopalvelu tilata aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen kohdalta. Korjaamme jiirirakenteen asianmukaiseksi. Korjaamme aluskatteesi myös savupiipun kohdalta. Samalla on mahdollista toteuttaa piipun pellitys tai piipun juuren tiivistys.

Korjaamme aluskatteet Pohjanmaalla näppärin ottein myös muiden läpivientien kohdalta, kuten kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta. Tarvittaessa korjaamme tai uusimme myös eristykset, tiivistykset ja pellitykset, onhan yksi periaatteistamme laittaa kaikki katot kerralla kuntoon.

Pyydä erinomainen tarjous myös aluskatteen paikkaamisesta kattovalokuvun kohdalta tai aluskatteen korjaamisesta viemärintuuletusputken kohdalta.

Aina kun tilaat jonkin kattotyön Pohjanmaalle, tarjoamme koko katon yleistarkastuksen kaupan päälle. Tämä koskee myös katon harjausta, vesikourujen puhdistusta sekä kattoreikien paikkausta. Kattotarkastus kertoo katon muista huolto- ja korjaustarpeista, ja sen yhteydessä tarkastamme myös yläpohjan kunnon. Ensimmäisellä tarkastuskerralla selviää, onko pientalon tai taloyhtiön aluskate oikein asennettu, vai tarvitseeko se korjata esimerkiksi kattoikkunan kohdalta. Jatkossa keskitymme tarkastamaan, pitääkö aluskatetta korjata taitekohdistaan, tai onko siinä jotain muuta vikaa. Jos aluskatetta, vesikatetta tai katon varusteita pitää korjata, on luvassa hyvä tarjous.

Aluskatteen paikkaus Pohjanmaalla auttaa myös kondensoitumisen kanssa

Teetä tiilikaton aluskatteen paikkaus Pohjanmaalla hetimmiten, niin et joudu jännittämään mahdollisia saumavuotoja ja katon alle syntyviä kosteusvaurioita. Myös peltikaton aluskatteen paikkaus on hyvä priorisoida. Kattovuoto ei kysy lupaa alkaakseen. Se ei soita ja kysy, olisiko nyt hyvä hetki, vaan se alkaa sattumanvaraisesti. Toki kattovuotoja voi ehkäistä huolehtimalla katon rasituksenkestävyyttä tukevista kattohuolloista. Yksi tärkeimmistä kattohuolloista on kattotarkastus, mikä kertoisi esimerkiksi tarpeesta paikata jiirit tai tiivistää kattoikkuna. Koska kattovuotoja ei voida ehkäistä sataprosenttisella varmuudella, tarvitaan aluskatetta, mikä kuljettaa kosteuden pois katon alta.

Revenneen aluskatteen paikkaus Pohjanmaalla palauttaa kattorakenteiden suojan kosteudelta ja kosteusvaurioilta. Sekin, että aluskatetta pitää paikata savupiipun, kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta, selviää katon tarkastuksen yhteydessä. Katon kunnon tarkastuksen saat ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme kaupanpäällisinä, joten tilaa meiltä kaikki omakotitalon, mökin tai vaikkapa rivitalon kattourakat. Teemme ilomielin myös katon puolivuotishuollot, ja niiden teettäminenhän tarkoittaa sitä, että saat ilmaisen kattotarkastuksen juuri silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton kunnon tarkastuksesta on eniten hyötyä, kun se tehdään joka kevät ja syksy. Kevättarkastus kertoo talven aikana mahdollisesti syntyneistä muutoksista, ja syystarkastus paljastaa mahdolliset puutteet – puutteet, joihin puuttuminen saa katon kestämään hyvässä kunnossa koko tulevan talven ajan.

Aluskatteen paikkaus kattoluukun, viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta suojaa katon alla olevat rakenteet myös kondenssikosteudelta. Katon alta löytyvät kosteusvauriot eivät nimittäin aina kerro kattovuodosta. Kondenssivettä voi syntyä lämpimästä ja kosteasta ilmasta, mikä ei saman tien tuuletu pois katon alta.

Jotta kondenssivesi ei kastelisi ja vaurioittaisi kattosi rakenteita, on aluskatteen oltava ehjä sekä oikealla tavalla asennettu. Muutakin voidaan tehdä kondensoitumisen ehkäisemiseksi. Uudet eristeet yläpohjassa vähentävät lämpimän ilman karkaamista sisältä. Varsinkin ennen 80-lukua rakennetut talot voivat tarvita lisäeristystä. Kosteutta syntyy muun muassa hikoillessa, suihkutellessa, kokatessa ja hengittäessä, ja tuon kosteuden pääsyä katon alle estetään höyrysuluilla. Tarvittaessa uusimme tai korjaamme höyrysulut.

Lisäksi kannattaa tehostaa yläpohjan ilmanvaihtoa, vaatipa se sitten uusien ilmanvaihtokanavien asentamista, tiivistämistä ja eristämistä tai vaikka katon korotusta. Myös alipainetuuletin pistää ilman liikkeelle. Meiltä saat laadukasta ja luotettavaa kattopalvelua kaikissa kattourakoissa, joten aloita työ kuin työ ottamalla yhteyttä meihin.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.