KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Pohjanmaa – Roskatukoksista riesaa niin lyhyellä kuin pitkälläkin tähtäimellä

Vesikouruissa olevat roskat aiheuttavat riesaa niin lyhyellä kuin pitkälläkin tähtäimellä. Siksi vesikourut kannattaakin puhdistaa pari kertaa vuodessa. Sadevesijärjestelmien puhdistukset on helppo yhdistää katon harjaukseen, mitä tarvitaan niin ikään kaksi kertaa per vuosi. Vaikka tilaisit pelkän omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai muun kiinteistön vesikourujen puhdistuksen, saat kaupan päälle kattotarkastuksen. Tuo kattotarkastus kertoo, missä kunnossa kattosi oikein on, ja mitä on tehtävissä sen kunnon kohentamiseksi. Jos kattotarkastus osoittaa kattosi olevan priimakunnossa, emme tietenkään tarjoa yhtään kattohuoltoa tai muuta kattotyötä.

Mitä riesaa roskaisista vesikouruista sitten voisi olla? Paljonkin. Näkyvin merkki roskien tukkimista vesikouruista on sateella yli äyräidensä tulviva ränni. Sen alta kulkeminen on ärsyttävää, mutta vaarana on paljon suurempikin ongelma kuin sadeveden tunkeutuminen takinkauluksesta sisään. Jos ränni vuotaa, kastuu taloa ympäröivä maa turhan paljon. Salaojituskaan ei ehkä jaksa kuivattaa maaperää kaikista niistä tuhansista vesilitroista, joita katon reunalta valuu maahan. Kosteus voi siirtyä maasta rakenteisiin – tätä kosteuden nousua rakenteita pitkin ylöspäin kutsutaan kapillaari-ilmiöksi. Rakenteisiin hiipinyt kosteus näkyy muun muassa tummentumina, laastivaurioina ja lahona, mikä heikentää puurakenteiden kantokykyä.

Sadevesijärjestelmien säännöllinen puhdistus Pohjanmaalla on tarpeen siitäkin syystä, että se pidentää sadevesijärjestelmän käyttöikää. Puhtaat, hyvin vetävät rännikourut ovat vähemmän alttiita ruostumaan tai kärsimään jäätymisvaurioista. Me puhdistamme tiilikaton, peltikaton tai huopakaton rännit kaikkialla Pohjanmaalla. Jätä meille siis myös korkean talon vesikourujen puhdistus Isossakyrössä, Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Kruunupyyssä, Laihialla, Luodossa, Maalahdessa, Mustasaaressa, Närpiössä, Pedersöressä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Vaasassa ja Vöyrissä.

Rännien huoltaminen ja korjaaminen on kotitalousvähennyskelpoista, ja kaikkiin kattotöihimme saa kauttamme rahoituksen. Itse emme tätä rahoitusta myönnä – sen takana on luotettu ja vakavarainen yhteistyökumppanimme. Pääset tutustumaan tähän rahoitukseen kotisivujemme kautta.

Rännien puhdistus Pohjanmaalla on huolellista käsityötä

Omakotitalon, paritalon, autotallin tai esimerkiksi luhtitalon rännien puhdistus Pohjanmaalla on huolellista käsityötä. Emme tee tätä puolen vuoden välein tarvittua kattotyötä koneellisesti, emmekä edes hyödynnä rautakauppojen mainostamia, pitkävartisia ränninpuhdistimia. Jotta rännit tulisivat täysin puhtaiksi, tulee työ tehdä käsin. Kattohuoltajan on nähtävä sisälle kouruihin, jotta kaikki roskat tulevat poistettua. Samalla hän huomaa mahdolliset ruostevauriot tai kaadot, mitkä antavat väärään suuntaan. Rännien puhdistus paljastaisi myös huonokuntoiset kiinnikkeet tai auenneet saumat. Jos talon sadevesijärjestelmään on asennettu sulanapitokaapeleita, varmistamme niiden kunnon ja toiminnan.

Kun rännit on puhdistettu ja tarkastettu, kerromme kaikista havainnoistamme asiakkaalle. Asiakas saa mahdollisesti tarvituista lisätöistä mainion tarjouksen. Tilanteen niin vaatiessa suosittelemme vaikka rännien uusimista. Etenkin vanhat, muoviset rännit on jo aika uusia. Pinnoitetut teräsrännit ovat erittäin kestäviä. Pisimpään toimii alumiininen sadevesijärjestelmä, mille voi saada jopa uskomattoman pitkän 60 vuoden takuun.

Ammattilaisemme siis keräävät kaikki sadevesijärjestelmään kertyneet roskat pois käsin, ja roskat päätyvät suoraan roskapusseihin sen sijaan, että roiskisimme niitä pitkin pihaa. Turvallisuussyistä emme keiku tikkailla, vaan kiipeämme katolle tekemään vesikourujen puhdistuksen sieltä käsin. Onko kohteena kerrostalo tai muu korkea rakennus? Siinä tapauksessa teemme jokakeväisen ja -syksyisen rännihuollon nosturiauton avulla. Meillä on konstimme kaikkiin kattotöihin Pohjanmaalla – vesikourujen puhdistuksen lisäksi voit tilata meiltä vaikka piipun pellityksen, kattovuodon korjauksen, katon IV-töitä tai tasakaton vaihdon harjakatoksi.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – näin se hoituu

Jos lehdet, neulaset, kävyt ja muut roskat päätyvät ränneihin, eivät ne pääse sieltä pois omin avuin. Kourujen kosteus suorastaan liimaa roskat paikoilleen. Roskat alkavat pian maatua, joten rännien pohjalla on usein epämääräistä liejua – sellaista, mitä ei tekisi mieli koskea. Kun on aika puhdistaa sadevesijärjestelmä Pohjanmaalla (suosittelemme, että tämä kattotyö tehtäisiin kahdesti vuodessa), saattaa riittää pelkkä rännikourujen puhdistus.

Joskus roskat ovat löytäneet tiensä myös alastuloputkiin, joita kutsutaan usein myös syöksyputkiksi. Silloin avaamme alastuloputket poistamalla niistä kaikki lehdet ja muut roskat. Riippuu tilanteesta, miten avaamme alastuloputket, mutta löydämme aina parhaan ratkaisun sadevesijärjestelmän puhdistamiseen ja sen toiminnan varmistamiseen.

Kun sadevesijärjestelmä pääsee taas vetämään normaalisti, ei ole pelkoa maaperän liiallisesta kastumisesta ja kosteuden noususta sokkeliin, puuverhoiluun ja muihin talon rakenteisiin. Tehokkaasti vetävä sadevesijärjestelmä ei ole vaarassa ruostuakaan. Talvella kaikki vesi poistuu normaalisti, eivätkä rännit tai alastuloputket jäädy.

Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin sadevesijärjestelmä on jo päässyt jäätymään, ei asiaa kannata jäädä suremaan sen enempää. Ota yhteyttä, niin tulemme avaamaan jäätyneet alastuloputket ja rännikourut kuumalla vesihöyryllä. Tehokkaista höyrytyslaitteistamme peräisin oleva kuuma vesihöyry sulattaa jään myös kattokaivoista ja kattojen reunoilta. Kuuman vesihöyryn käyttäminen on turvallista, kun asialla ovat kokeneet ammattilaisemme – ja urakan hinta on totuttuun tapaan mitä kohtuullisin.

Miksi jäätynyt sadevesijärjestelmä kannattaa sulattaa? Miksei vain anna kevätauringon tehdä tehtäväänsä? Jäästä on monenlaista uhkaa, joten ei kannata jäädä odottamaan jään keväistä sulamista. Jää voi rikkoa rännikourut ja alastuloputket. Jää tekee vesikouruista niin painavat, että kouru voi pudota alas kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katolta – tämä tietää korjauskuluja, mutta on myös merkittävä uhka kaikille talon läheisyydessä liikkuville ihmisille.

Jäätyneet rännit paljastuvat usein siitä, että niistä roikkuu jääpuikkoja. Jääpuikotkin ovat sangen vaarallisia kaikessa terävyydessään, joten anna meidän hoitaa jääpuikkojen poisto katolta.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.