KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoremontti, kattotyöt Pohjanmaa – Katon kunto kiinni pieniltä tuntuvista seikoista

Huopakaton, palahuopakaton tai muun vesikaton kunto on kiinni usein varsin pieniltä tuntuvista seikoista. Se, onko peltikaton ruuveissa ehjiä tiivisteitä, on varsin tärkeä asia kattorakenteiden kunnon ja katon pitkäikäisyyden kannalta. Sammalmätäs jossain piipun takana ei ehkä osu ohikulkijoiden silmiin, mutta se saattaa syödä kattotiilien mineraaleja niin, että tiilien huokoistuminen ja haurastuminen kiihtyy. Huopakaton ilmakuplat kertovat kermien välissä olevasta kosteudesta ja vesihöyrystä. Pullistuma on syytä tasoittaa, ennen kuin kattohuopa vaurioituu enempää.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin kattoremontti Pohjanmaalla pitää sisällään monen monta työvaihetta, mitkä on tehtävä huolellisesti aina yksityiskohtia myöten. Tilaa vesikaton remontti meiltä, niin etenemme pedanttisesti saavuttaen parhaimman lopputuloksen. Uusi katto on tiivis jokaista saumaa ja kiinnityskohtaa myöten. Laadukas katemateriaali kestää säitä ja kosteutta vuosikymmenten ajan, ja ilma vaihtuu katon alla tehokkaasti. Katon tuuletuksen parantaminen on yhtä tärkeää kuin kuluneen ulkokaton uusiminen, sillä kattorakenteet voi pilata myös huonosta ilmanvaihdosta johtuva kondenssivesi.

Kattoremontin yhteydessä uusimme kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut ja muut loppuunkuluneet kattovarusteet. Tiivistämme ja eristämme kattoläpiviennit huolella, emmekä unohda nostaa aluskatetta niitä vasten. Huolellisuus on tarpeen jokaista kattoläpivientiä toteuttaessa, sillä hutiloiden toteutetusta läpiviennistä voi muodostua katon tiiviyden pullonkaula.

Kattoremonttiin kuuluu lumiesteiden, kattotikkaiden, kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden asentaminen. Usein asennamme paikalleen myös verkotukset, mitkä estävät pienten eläinten pääsyn katon eristeitä sotkemaan. Eristeitä ei vaihdeta läheskään jokaisen kattoremontin yhteydessä, mutta tarvittaessa uusimme nekin (tai toteutamme katon ja yläpohjan lisäeristyksen). Saat meiltä kaikkialla Pohjanmaalla eli Isossakyrössä, Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Kruunupyyssä, Laihialla, Luodossa, Maalahdessa, Mustasaaressa, Närpiössä, Pedersöressä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Vaasassa ja Vöyrissä myös peltisepäntyöt. Peltiseppä suojaa piippusi piipunhatulla ja piipunpellityksellä, tai esimerkiksi uusi konesaumakattosi.

Kattoremontit ja katon kuntoa kohentavat kattotyöt voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Kesämökin ja autotallin kattourakoista kannattaa muistaa hakea kotitalousvähennystä, mikä onkin helppo juttu antamamme selkeän laskun ansiosta.

Katon asennus ja uusiminen Pohjanmaalla auttaa, kun katto on loppuunkulunut

Kokeneiden ja huolellisten ammattilaistemme tekemä kattoremontti auttaa, kun katto on loppuunkulunut. Niin kauan kun ei vielä olla tässä pisteessä, voidaan katto korjata ja huoltaa. Omakotitalon katon korjaus voi tarkoittaa irronneiden kattotikkaiden aiheuttamien reikien paikkausta tai rikkinäisten tiilien uusimista. Kesämökin kattokorjaus voi tarkoittaa käytännössä huonokuntoisten kattopeltien tai huopavuotien vaihtoa. Autotallin katon paikkaus voi olla esimerkiksi irronneiden paanujen liimaaminen paikoilleen. Kattohuoltoja, mitkä lisäävät katon rasituksensietokykyä ja palauttavat katon ulkonäön, ovat esimerkiksi kattomaalaukset ja sammaleentuhokäsittelyt.

Katto on aika uusia, kun siitä ei enää saa korjaamalla ja huoltamalla tarpeeksi hyväkuntoista. Esimerkiksi peltikaton laajalle levinneet ruostevauriot ovat merkki siitä, että peltikaton uusiminen voisi olla enemmän kuin hyvä idea. Kattoremonttia voivat aikaistaa pahat rakenteelliset vauriot katon alla, esimerkiksi kattovuodon aiheuttamat lahovauriot.

Jossain vaiheessa huopakattokin on uusittava Pohjanmaalla. Aikaa huopakaton asentamisesta on tässä vaiheessa voinut kulua jopa 40 vuotta. Palahuopakatot on uusittava jo aikaisemmin, mutta palahuopakatto ei kannata jättää asentamatta sen takia, että sen käyttöikä on jonkin verran lyhyempi kuin tavallisen huopakaton. Palahuopakatto on ajaton ja näyttävä vaihtoehto niin omakotitalon kuin kesämökinkin vesikatoksi, ja se on varsin kestävä sekä tiivis.

Peltikaton asennus Pohjanmaalla voi tarkoittaa tavallisen peltikaton (kuten aaltopeltikaton) asentamista tai konesaumakaton asentamista. Konesaumakatto on niin kestävä katto, että se voi suojata rakennusta kokonaisen vuosisadan verran, kun taas muut peltikatot on uusittava ”jo” 50 vuoden päästä. Peltikaton uusiminen siirtyy aina vain kauemmas, kun kattoa huolletaan asianmukaisesti. Peltikattomaalaus on yksi peltikaton kuntoa parantavista huolloista, ja siihenkin kannattaa valita meidän ammattilaisemme.

Meihin voi tukeutua myös tiilikaton asennuksessa, tiilikaton huoltamisessa ja korjaamisessa sekä tiilikaton uusimisessa. Tiilikatto on upea katto, mille voi oikein huollettuna povata jopa 70 vuoden käyttöikää.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Pohjanmaalla – kaikki alkavat alkutarkastuksesta

Olipa kyse huopakattoremontista, palahuopakattoremontista, peltikattoremontista tai tiilikattoremontista, kaikki alkaa alkutarkastuksesta. Kun otat yhteyttä meihin omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon tai jonkin ulkorakennuksen katon uusimisen tiimoilta, tulemme paikan päälle tarkastamaan tilanteen. Paikan päällä selviää niin materiaalien menekki kuin katon purkuun ja vaihtoon kuluva aikakin. Voimme aloittaa kattoremontin suunnittelun heti käytyämme paikan päälle, ja sinä saat tutkittavaksesi tarjouksen kattosaneerauksesta.

Kattourakoidemme hinnat ovat aina varsin kohtuullisella tasolla, eikä peltikattoremontti tai esimerkiksi palahuopakattoremontti tee poikkeusta. Katon vaihdon hintaan vaikuttaa muun muassa se, missä kunnossa katon rakenteet ovat. Jos kattorakenteet ovat kohtalaisen terveet, maksaa katon uusiminen vähemmän kuin siinä tapauksessa, että kattorakenteita pitäisi mittavasti purkaa ja uusia.

Edullisimmillaan huopakattoremontti (tai palahuopakattoremontti) on silloin, kun vanha huopakatto voi jäädä uuden katon alle. Näin ei kuitenkaan voida toimia silloin, jos vanhan katon rakenteissa on lahoa ja muuta heikentymää.

Peltikattoremontti Pohjanmaalla tarkoittaa yleensä vesi- ja aluskatteen purkamista ja uusimista. Peltikattoa ei voida rakentaa vanhan peltikaton päälle, mutta tietyissä tilanteissa on mahdollista toteuttaa osittainen peltikattoremontti. Silloin aluskatetta ei uusita, vaan vanha aluskate jää paikoilleen. Tiilikattoremontti voidaan toteuttaa tällä samalla kaavalla Pohjanmaalla.

Jos aluskate on kulunut, ei sitä kannata jättää uusimatta. Yleensä onkin parempi uusia sekä vesi- että aluskate yhtä aikaa. Näin omakotitaloon, kesämökkiin tai esimerkiksi paritaloon saadaan kerralla kunnollinen katto, minkä ei tarvitse pelätä vuotavan.

Huopakatot ja palahuopakatot oikeita joka talon kattoja

Harkitsetko sinäkin huopakattoa tai palahuopakattoa Pohjanmaalla? Bitumikatto sopii niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin, ja se kannattaa asentaa sekä asuin- että ulkorakennuksiin. Huopakatolla on lukuisia hyviä puolia, joiden takia se on monen mielestä yliveto katemateriaali.

Kattohuopaa on helppo työstää, joten siitä saa kohtuullisen nopeassa ajassa tiiviin katon niin tasakatolle, jyrkälle katolle kuin monimuotoisellekin katolle. Ei tarvita kovinkaan runsaita tai monimutkaisia kattohuoltoja, niin huopakatto jo kestää vuosikymmenestä toiseen. Kaikki omakotitalojen, paritalojen, mökkien ja autotallien katot on hyvä puhdistaa kahdesti vuodessa, myös bitumikatto. Roskien poisto katolta vähentää katon likaantumista ja sammaloitumista, joten usein puhdistettu katto voi kestää pidempään kuin pitkiä aikoja roskien peitossa ollut toverinsa.

Aina kun teemme jonkin huopakaton huollon Pohjanmaalla, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus on tarpeen katon mahdollisten paikkaustarpeiden paikallistamiseksi. Tiivissaumakatolla voi olla ryppyjä tai reikiä. Palahuopakatolta voi löytyä irronneita palahuopapaanuja. Kolmiorimahuopakatolla voi olla kattotikkaita ja muita kattotarvikkeita, mitkä meinaavat irrota paikoiltaan. Kun kattotikkaiden kiinnikkeet kiristetään ennen syystuulia tai talvella katolta alas valuvia lumimassoja, pysyvät tarvikkeet varmemmin paikoillaan, eikä kate reikiinny.

Kattosi tarkastanut ammattilaisemme suosittelee huopakaton vaihtoa sitten, kun ollaan siinä pisteessä, ettei kattoa enää kannata tiivistää tai esimerkiksi pinnoittaa. Huopakattoremontti voi olla ohi jo parissa päivässä, riippuen katon pinta-alasta, kattorakenteiden kunnosta ja katon detaljien määrästä. Joka tapauksessa, huopakaton uusiminen etenee ripein ja asiantuntevin ottein, joten lopputulos on mainio. Halutessasi voimme yhdistää kattosaneeraukseen vaikka tasakaton muokkaamisen kaltevaksi katoksi.

Sen lisäksi, että remontoimme huopakatot, palahuopakatot, tiilikatot sekä peltikatot, palvelemme asiantuntevasti myös muiden kattotarpeiden saralla. Meiltä löytyy vankka osaaminen katon kunnostukseen, aina katon vuotopaikkauksista aluskatteen korjauksiin. Lähellä sydäntämme ovat erityisesti huopakatot ja palahuopakatot, jotka korjaamme, huollamme ja uusimme tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Uusimme ja kunnostamme kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut sekä muut kattotuotteet. Kattohuoltopalvelumme pitävät kattosi kunnossa säännöllisillä katon ja vesikourujen puhdistuksilla sekä talvisilla lumenpudotuksilla. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattoremontista tai muusta kattotyöstä!

Kun tarvitset kattoalan rautaista ammattilaista katollesi, ota yhteyttä! Me toteutamme kattoremontit ja muut kattotyöt laadukkaasti ja varmalla kokemuksella.

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.