KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Pohjanmaa – Huollamme katon katon parasta ajatellen

Kun olemme tekemässä omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuoltoa Pohjanmaalla, on meillä etusijalla katon paras. Huomioimme katemateriaalin, jotta emme tekisi liian rajuja huoltotoimenpiteitä. Sellainen voi kääntyä itseään vastaan. Jos esimerkiksi huopakattoa harjataan ja hangataan liian rajusti, voi roskien poisto katolta rikkoa katetta ja vaurioittaa sen suojapinnoitetta. Tämä ei suinkaan ole tarkoitus – roskathan poistetaan katolta juuri siksi, että katto voisi kestää hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään.

Liian rajuja ja nopeita otteita pitää varoa myös lumenpudotuksen aikana. Ei olisi ensimmäinen kerta, jos lumenpoisto tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta saisi katon vuotamaan. Rivakkuus on hyvästä, mutta lapio ei saa osua katteeseen naarmuja tai halkeamia aiheuttaen.

Jään poisto katolta on kattohuolto, mitä ei kannattaisi tehdä mekaanisesti. Rännien sulatus vesihöyryllä ei hajota vesikouruja ja alastuloputkia, kuten sadevesijärjestelmän kurittaminen potkimalla tai kirveellä paukuttelemalla. Kuuma vesihöyry saa jään sulamaan myös katon reunalta. Mekaanisia vaihtoehtoja ei kannata suosia sammaleenpoistossakaan, sillä sammaleentuhoaineet hoitavat homman kattoystävällisesti.

Asiantuntevat ammattilaisemme huoltavat esimerkillisin ottein kaikki pulpettikatot, harjakatot sekä esimerkiksi tasakatot. Huollamme myös katon varusteet, kuten sadevesijärjestelmän. Yksi merkittävä kannuste asioida kanssamme on joka kattotyön yhteydessä tarjottu, ilmainen kattotarkastus.

Teettäessäsi kaikki kattohuollot Pohjanmaalla – siis Isossakyrössä, Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Kruunupyyssä, Laihialla, Luodossa, Maalahdessa, Mustasaaressa, Närpiössä, Pedersöressä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Vaasassa ja Vöyrissä – meillä, voit vähentää töiden osuuden verotuksessasi. Kotitalousvähennyksen lisäksi voit hakea myös rahoitusta, mikä on tarjolla kotisivujemme kautta.

Katon puhdistus Pohjanmaalla – roskien poisto petaa katolle hyvää tulevaisuutta

Paritalon, kesämökin, kerrostalon ja omakotitalon katto kannattaa puhdistaa usein, sillä katteella makaavista roskista on pelkkää riesaa. Roskat vaikuttavat suuresti katon ja koko rakennuksen yleisilmeeseen, mutta ei siinä kaikki. Roskat hidastavat katon kuivumista, ja pitkäaikainen kosteus rasittaa katetta. Kosteus on merkittävä tekijä peltikaton ruostumisessa. Huopakatolla viipyilevät roskat ja niihin sitoutunut kosteus lisää katon sammaloitumista. Tiilikatto ei tykkää hyvää kosteudesta tai epäpuhtauksien ruokkimasta sammaloitumisesta, sillä kosteus lisää katon talvista rapautumista. Talvella tiiliin imeytynyt ja niihin sammalten myötä sitoutunut kosteus jäätyy, ja jään muodostuminen saa tiilien rakenteen murenemaan vähän kerrallaan.

Poista neulaset katolta kahdesti vuodessa, niin katolla on edessään hyvä tulevaisuus. Harjakattoa tai tasakattoa ei ole pakko puhdistaa itse, olemmehan me olemassa juuri sitä varten. Tilaa katon kevät- ja syyshuollot Pohjanmaalla meiltä, niin puhdistamme rännitkin puolestasi. Vesikourujen puhdistaminen onkin olennainen osa katon puhdistamista, sillä roskien poisto katolta ohjaa ison osan lehdistä, neulasista ja muista roskista räystäskouruihin.

Katon puhdistukseen kuuluu myös kattotarkastus. Katon saumojen, pinnoitteen, läpivientien ja muiden yksityiskohtien kunnon tarkastus tarjotaan sinulle ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Edellä jo viittasimme siihen, ettei huopakattoa parane hangata. Miten sitten saamme saunamökin, rintamamiestalon tai esimerkiksi rivitalon bitumikaton puhtaaksi? Huopakatto puhdistetaan ilmapuhaltamalla – siinä onnistuneen huopakattohuollon salaisuus Pohjanmaalla. Vain poikkeustilanteissa huopakatto voidaan harjata kevyesti, mutta yleensä ottaen kehotamme välttämään mekaanista puhdistusta.

Tiilikaton voi mainiosti harjata, sillä sen paremmin betoni- kuin savitiiletkään eivät pane siitä pahakseen. Tiilikaton harjaus irrottaa katon pinnasta myös mahdolliset nuoret sammaleet.

Peltikaton huoltaja voi valita melko vapaasti, poistaako hän roskat harjaamalla vaiko ilmapuhaltamalla. Tärkeintä on, ettei katolle jää roskia talveksi. Ihannetapauksessa katto puhdistetaan ja tarkastetaan myös keväällä. Näin tavallinenkin peltikatto voi saavuttaa jopa puolen vuosisadan mittaisen elinkaaren.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Pohjanmaalla pistää kasvustojen poistumiselle vauhtia

Sammaleiden vaikutus omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katolle on kiistaton. Sammaleet nopeuttavat katon ikääntymistä ja kasvattavat kattovuotojen todennäköisyyttä. Sammal syö tiilien mineraaleja, ja sen tiilien sisään sekä tiilien väliin luikertelevat juuret lisäävät tiilien rakenteen haurastumista. Talvella tiiliin imeytynyt kosteus jäätyy, joten kevään tullen katolta voi löytyä rikkinäisiä kattotiiliä (sekä vesivuotoja).

Huopakatolta voi löytyä isokin reikä, kun sammalmätäs lopulta poistetaan. Sammaleilla on tapana myös availla huopavuotien saumoja – tämä onnistuu tunkemalla juuria saumakohdista läpi. Sammaleilla on kaikki aika tehdä tällaista, jos kattoa ei usein tarkasteta ja puhdisteta.

Sammaleiden poisto palahuopakatolta, kolmiorimahuopakatolta, tiivissaumakatolta tai tiilikatolta ei ole aivan yksinkertaista. Sammalet eivät halua lähteä mihinkään katolta. Harjaus tai ilmapuhallus poistaa katolta vain kaikista nuorimmat sammaleet, mitkä eivät vielä ole ehtineet kiinnittyä kunnolla kattoon. Vaikka kattohuoltaja saisikin poistettua näkyvät sammaleet, jää kattoon juuria, joista katon sammaloituminen alkaa pian uudestaan.

Miten saada sammaleet pois juuria myöten? Meillä on ratkaisu tähänkin, varsin yleiseen pulmaan. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kemiallisesta sammaleentuhokäsittelystä Pohjanmaalla. Teemme sammaleenpoiston katolta erityisillä sammaleenpoistoaineilla, joiden vaikutus ulottuu katteen sisässä piileskeleviin juuriin asti. Aine saa vaikuttaa jonkin aikaa katolla, ja tuona aikana se tuhoaa kaikki katolla olevat kasvustot, myös jäkälät. Laitamme siis kasvustojen poistumiselle vauhtia, ja koska katolle ei jää juuriakaan, pysyy katto pitkään siistissä kunnossa.

Miksi tiilikaton harjaus Pohjanmaalla on niin tärkeää?

Tiilikatto sopii moniin erilaisiin rakennuksiin, ja sen valitsemista talon uudeksi katoksi puoltaa moni seikka. Tiilikatto on käyttäjäystävällinen katto, mikä voi kestää peräti seitsemän vuosikymmentä. Tiilikatto ei lähde tuulen mukaan, eikä se pauku tai ropise. Tiilikattoisessa mökissä ei hikoilla kuumanakaan kesäpäivänä.

Tiilikaton käyttöikä voi lyhentyä jopa noin 50 prosentilla, jos sitä ei huolleta. Tiilikaton huolto-ohjelma ei kuitenkaan ole kovin monimutkainen. Sammaleet pitää poistaa, jos niitä ilmaantuu – ja katon ikääntyessä niitä saattaa silloin tällöin esiintyä. Lumenpudotustakin voidaan tarvita, onhan tiilikatto painava katto ilman ylimääräistä, valkoista ja painavaa vaippaakin.

Sitten on tietenkin tiilikaton harjaus. Tiilikaton harjaus on hyvä tehdä kahdesti vuodessa Pohjanmaalla, jotta havut, puiden lehdet ja oksat saadaan pois katolta. Harjaamalla irtoaisivat myös kaikista nuorimmat sammaleet. Vanhemmat sammaleet poistamme sammaleentuhoaineella.

Harjattu tiilikatto kuivuu nopeasti vesi- ja lumisateiden jälkeen, joten kosteus ei jää nopeuttamaan tiilien kulumista, huokoistumista ja halkeamista. Siisti katto säilyttää arvokkaan ulkonäkönsä ja hyvän kuntonsa pitkään.

Tiilikatto kannattaa huollattaa joka kevät ja syksy, vaikka vesikate vaikuttaisikin olevan siisti ja puhdas. Räystäskouruissa on hyvin luultavasti roskia, mitkä pitää saada pois haittaamasta sadevesijärjestelmän vetoa. Mitä enemmän vesikouruissa on lehtiä ja muita roskia, sitä helpommin rännit menevät tukkoon. Roskatukosten takia vuotavat rännit voivat aiheuttaa jopa kosteusvaurioita, joten sadevesijärjestelmän kunnosta on syytä huolehtia säännöllisin puhdistushuolloin.

Tiilikaton kevät- ja syyshuoltoon kuuluu aina myös ilmainen kattotarkastus. On enemmän kuin suositeltavaa tarkastaa katon yleiskunto puolen vuoden välein, sillä talvi on voinut rikkoa kattotiiliä tai saada jonkin tiilikaton läpiviennin vuotamaan. Syyshuollon yhteydessä tehtävä tarkastus kertoo, onko jotain kohtaa tiivistettävä, uusittava tai huollettava ennen talvea. Jos kulkureitti on olemassa, käymme tarkastamassa myös tiilikaton alapuoliset osat esimerkiksi siltä varalta, että aluskatetta olisi korjattava.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muutkin kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot, korjaamme aluskatteet, kunnostamme kattoikkunat sekä muut kattotuotteet ja tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisen tarkkaa ja pitkänlinjan osaamista meillä on huopakattojen korjauksista sekä huopakattojen remontoinnista, mutta käsiemme kautta kunnostuvat kaikki muutkin katemateriaalit viimeisen päälle tarkasti.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.