KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Pohjanmaa – Kattovuoto ja katon joka kohta kuntoon ammattilaisvoimin!

Vuotaako omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon, paritalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto Pohjanmaalla? Tilanteeseen on helppo ratkaisu. Ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun, niin katto korjataan viivyttelemättä. Katonkorjaajamme ovat kokeneita ammattilaisia, joilla on vastaukset valmiina joka tilanteeseen.

Kattovuodon korjaaminen voi onnistua helpommin, kuin luulit. Pitkän työuramme perusteella muodostamme tuota pikaa kokonaiskuvan katon tilanteesta, ja osaamme tarjota sopivaa ratkaisua. Jos katto ei ole ikäloppu tai muutoin huonossa kunnossa, voi vuotavan peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaamiseksi riittää katon osittainen korjaus. Tarvittaessa tiivistämme myös aluskatteen. Jos tilanne niin vaatii, uusimme aluskatteen osittain. Katon alle syntyneisiin kosteusvaurioihinkin meillä on tarjota kestäviä ratkaisuja.

Kattoremonttia tuskin tarvitaan, jos katto vuotaa savupiipun tai kattoikkunan kohdalta. Katon uusiminen on epätodennäköinen ratkaisu silloinkin, jos kyse on vain kattovalokuvun kohdalta vuotavasta katosta tai muutamista rikkinäisistä kattotiilistä. Vuotavat, huonokuntoiset kattopellit voidaan vaihtaa uusiin, ja taas saadaan pidennettyä katon käyttöikää. Vuotaako katto kattoluukun kohdalta? Sekin voitaneen korjata vain tiivistämällä läpivienti.

Aina kun teemme katon korjauksen Pohjanmaalla, tarjoamme kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen. Tuota kattotarkastusta tarvitaan, jotta katto voitaisiin saada kuntoon aivan joka kohdasta. Emme liiku katolla laput silmillä ja tee vain meiltä tilattuja kattotöitä, vaan tarkastamme katon yleiskunnon huolellisesti, voihan jokin toinenkin kohta katosta vuotaa. Kattovuotojen ohella katolta voi löytyä naarmuja, halkeamia, ilmakuplia, huonosti kiinni olevia kattoturvatuotteita, kuluneita tiivisteitä, törröttäviä nauloja ja muita pulmia, mitkä voivat kohta aiheuttaa kattovuodon. Kattotarkastuksen päätteeksi kerrommekin katon tilanteesta ja annamme tarjouksen muista mahdollisesti tarvituista kattotöistä. Ennakoivat kattokorjaukset ja tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton kuntoa kohentavat kattohuollot voivat tulla paljon edullisemmiksi kuin kattovuodon ja katon vesivahingon korjaus.

Kustannuksia ei silti tarvitse pelätä – silloinkaan, kun katon alta jo löytyy kosteusvaurioita tai kun kattovuotoon on paras puuttua vaihtamalla talon katto. Me pidämme kattotöidemme hinnat edullisina, ja yksityisasiakas voi hakea omakotitalon tai kesämökin kattokorjauksesta kotitalousvähennystä.

Isossakyrössä, Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Kruunupyyssä, Laihialla, Luodossa, Maalahdessa, Mustasaaressa, Närpiössä, Pedersöressä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Vaasassa tai Vöyrissä tekemämme kattourakan voi maksaa myös kauttamme saatavalla rahoituksella.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa vanhemmiten?

Kaikkiin huopakattovuotoihin, peltikattovuotoihin ja tiilikattovuotoihin kannattaa puuttua nopeasti Pohjanmaalla. Katon vesivuodot ovat korjattavissa sitä nopeammin ja helpommin, mitä pikemmin piipunjuurivuotoihin, saumavuotoihin tai esimerkiksi kattovuotoihin läpiviennin kohdalta puututaan. Kun omakotitalon, rivitalon, luhtitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto tarkastetaan usein, voidaan kattovuodot tai potentiaaliset vuotokohdat (kuten huonokuntoiset jiirit) havaita tarpeeksi aikaisessa vaiheessa.

Asiakkaidemme ei tarvitse stressata kattotarkastusten kanssa, sillä me tarkastamme katon jiirit, saumat ja esimerkiksi katon pinnoitteen kunnon ilmaiseksi kaikkien kattourakoidemme yhteydessä. Riittää, että tilaat meiltä katon puolivuotishuollot. Katto pitäisi puhdistaa joka kevät ja syksy, ja samassa yhteydessä roskat tulisi poistaa myös sadevesijärjestelmästä (kattokaivoista tai vesikouruista, tilanteen niin vaatiessa myös alastuloputkista).

Katto kuin katto on alttiina kosteudelle, ja voi siksi alkaa vuotaa. Jos katto vuotaa kauan, myös sisäkatto voi alkaa vuotaa Pohjanmaalla.

Vanha katto on herkempi vuotamaan kuin uudehko, se on eittämätön tosiasia. Katto onkin hyvä uusia ennen, kuin se on liian vanha. Koska katto sitten on liian vanha? Yksi mittari on katemateriaalin tekninen käyttöikä. Tiilikaton tekninen käyttöikä on noin 70 vuotta, peltikaton noin 50 vuotta ja tavallisen huopakaton noin 40 vuotta. Nämä ovat kuitenkin maksimikäyttöikiä. Jos tiilikatolla on enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä tiiliä, on katto uusittava – vaikka tiilikatto olisi palvellut vasta 40 vuotta. Sama juttu pelti- ja huopakattojen kanssa. Peltikattoremontti voi koittaa jo 30 vuoden päästä, jos katto on päässyt ruostumaan pahasti. Huopakaton vaihto voi aikaistua jopa parillakymmenellä vuodella, jos katto halkeilee kuivuuttaan tai jos sammaleet haurastuttavan katteen (ja availevat vuotien saumoja johtaen katon alapuolisten osien kastumiseen).

Katon ikääntymistä voi hidastaa kattohuolloilla, kuten sammaleentuhokäsittelyillä ja huoltomaalauksilla. Tarkka selvyys siitä, koska katto on uusimiskunnossa, saadaan tekemämme kattotarkastuksen avulla. Jos vain mahdollista, suosittelemme katon korjausta ja/tai kattohuoltoa, emmekä kattoremonttia.

Muita syitä, mitkä voivat saada huopakaton, peltikaton tai tiilikaton vuotamaan, ovat talven ja myrskyn aiheuttamat rasitukset sekä esimerkiksi varomaton katolla käveleminen. Talvella katolla voi olla runsain mitoin lunta, mikä saattaa painaa esimerkiksi katon sisätaitetta niin, että se alkaa vuotaa. Lumen putoaminen alas katolta voi irrottaa kattotarvikkeita tai esimerkiksi kattotiiliä. Tällaisia vaurioita voi syntyä myös myrskyn takia. Myrsky voi irrottaa myös kattopeltejä, tai vaikka repiä huopavuotaa.

Vanhalla katolla kävellessä saa olla tarkkana, sillä varomaton astuminen hauraalle kattotiilelle voi särkeä koko tiilen. Kesän kuumuus voi pehmentää vanhan kattohuovan, jolloin se voi vaurioitua kattotarkastuksen tai esimerkiksi rännien puhdistamisen yhteydessä. Helleaallon aikana ja heti sen jälkeen kannattaakin välttää vanhalla bitumikatolla tallustelemista.

Tarkkana kannattaa olla vanhalla peltikatollakin, mutta lähinnä sen takia, että huomaisi mahdolliset ruostevauriot ja katosta törröttävät naulat (tai ruuvien kuluneet tiivisteet). Ruodelaudat voivat työntää naulat ylös puusta jatkuvan kosteuselämisen takia, ja naulanreiästä voi päästä vettä katon alle. Ruuvi ei niin vain ala törröttää, mutta vuosikymmenet kuluttavat parhaitakin tiivisteitä. Kattovuodolta voidaan välttyä uusimalla ruuvit tai vaihtamalla vanhat naulat uusiksi kateruuveiksi.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla ei yllätä kattoammattilaista

Savupiipun kohdalta alkanut kattovuoto ei yllätä kattoammattilaisiamme, sillä tiedämme piipun juuren olevan suhteellisen tavallinen paikka kattovuodolle. Osaammekin etsiä kattovuotoa nimenomaan piipun kohdalta, jos asiakas kertoo sisäkaton tummumisesta tai esimerkiksi yläpohjan ummehtuneesta tuoksusta. Monesti kattovuoto löytyykin juuri piipun kohdalta, mutta jos tuo läpivienti on tiivis, emme suinkaan lopeta etsimistä. Tarkastamme kaikki muutkin läpiviennit sekä esimerkiksi jiirit. Jos vesikatto on tiivis, löytyy selitys ummehtuneisuudelle ja kosteusvaurioille kondensoitumisesta.

Meillä on takataskuissamme parhaat konstit erilaisten kattovuotojen korjaamiseen ja kondensoitumisilmiön torjuntaan. Voit luottaa siihen, ettei piipunkaan juuresta alkanut kattovuoto jää korjaamatta. Toteutamme Pohjanmaalla asianmukaisen kattokorjauksen, minkä jälkeen katto on jälleen tiivis.

Aikaisessa vaiheessa (kattokorjausten toteuttaminen jo varhaisessa vaiheessa on mahdollista säännöllisten kattotarkastusten avulla) korjattu piipunjuuri ei ehdi aiheuttaa sanottavampaa vahinkoa. Kevyimmillään riittää, että tiivistämme piipun ja vesikatteen liitoksen. Jos juuripellitys on vääntynyt, kunnostamme sen.

Koko piipun pellitys antaa paremman suojan vesivuodoilta ja pakkasrapautumiselta kuin pelkkä juuripellitys. Piipunpellityksen tiimoilta sinua palvelevat mestarilliset kattopeltiseppämme. Kattopeltiseppä on ammattilainen paikallaan myös piipunhattua asennettaessa tai uusittaessa. Piipunhattu on erityisen tärkeä varuste katolla. Piipunhattu estää sade- ja sulamisvesien pääsyn hormiin, missä ne pahentaisivat hormin rapautumista – ja lisäisivät nokipalovaaraa.

Jos piipun juuresta katon alle valunut vesi on saavuttanut kattorakenteet ja yläpohjan eristeet, on aluskate rikki tai väärin asennettu. Aluskatteen tulisi ottaa vastaan kaikki ulkokaton läpi tihkuva kosteus vieden sen pois katon alta (räystäiden kautta). Tällaisessa tilanteessa kunnostamme kastuneet kattorakenteet, tarkoittipa se sitten rakenteiden kuivattamista tai uusimista. Märät eristeet tulee aina vaihtaa, eli niitä ei kuivateta sen paremmin pyykkinarulla kuin lämpöpuhaltimellakaan. Kun vaihdamme kastuneiden villojen tilalle kuivat villat, vältyt yläpohjan homevauriolta.

Jotta kattorakenteet olisivat turvassa myös tulevaisuudessa, korjaamme aluskatteen piipun kohdalta. Käytännössä tämä voi tarkoittaa samaa kuin aluskatteen osittainen uusiminen savupiipun kohdalta.

Kun teemme kattovuodon korjausta savupiipun kohdalta Pohjanmaalla, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Näin esimerkiksi jiirin kohdalta hajonneisiin kattotiiliin tai huopakatolla kasvaa rehottaviin sammaleisiin voidaan puuttua hyvissä ajoin, ja katon tulevaisuus on näiltäkin osin turvattu.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – toivottavasti aluskate on kunnossa

Omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon katon käyttöikä on tyypillisesti useiden kymmenien vuosien mittainen. Katon kunnon ja tiiviyden säilyttäminen ei vaadi tohtorinhattua. Olennaisinta on muistaa puhdistaa ja tarkastaa katto joka kevät ja syksy. Kattotarkastus kertoo katon todellisista tarpeista – niistä, mitkä jäisivät huomaamatta, jos kattoa ei tarkastettaisi lähietäisyydeltä. Voit toki pyytää mökkinaapuriasi tarkastamaan, että katto on talven jäljiltä yhä paikallaan, mutta jos katolle ei nousta, voi monta huomiota vaativaa seikkaa jäädä havaitsematta. Katolla voi olla lumen alla vuotamaan ruvenneita läpivientejä. Katto voi vuotaa piipun juuresta tai kattoikkunan kohdalta. Vesi voi päästä sisään myös kattoluukun tai kattovalokuvun kohdalta.

Katolla voi olla myös rikkinäisiä tiiliä, naarmuja ja kohta irtoavia kattovarusteita, joten katto olisi hyvä tarkastaa lähietäisyydeltä niin talven jälkeen kuin myös ennen uutta talvea. Varsinkin tasakaton tarkastus kannattaa teettää ammattilaisillamme, sillä tasakaton alle ei pääse mahdollisia vuotojälkiä etsimään. Tasakaton kunnosta ja vedenpitävyydestä on muodostettava käsitys pelkän vesikatteen kunnon perusteella.

Tarkastamme asiantuntevasti myös kaltevat katot. Kattotarkastuksesta ei periä maksua, jos teetät meillä samalla jonkin muun kattotyön. Teetä vaikka rännien puhdistus tai katon kevät- tai syyshuolto, niin saat katon kuntotarkastuksen kaupan päälle.

Kattotarkastuksen aikana tutustumme erityisellä huolellisuudella katon läpivienteihin. Jos kattoikkuna, kattovalokupu tai vaikka kattoluukku vuotaa Pohjanmaalla, sääsuojaamme kohdan ja annamme hyvän tarjouksen katon kunnostamisesta.

Toivoa sopii, että aluskate on kaikin puolin kunnossa, sillä siinä tapauksessa kattorakenteet eivät ole kastuneet kattoikkunan tai muun kattoläpiviennin vuotamisesta huolimatta. Aluskatteen tehtävä on kuljettaa kosteus oikopäätä pois katon alta, ja silloin tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotokohdan korjaus on yksinkertaisimmillaan.

Meiltä saat kokonaisvaltaista ja asiantuntevaa palvelua silloinkin, kun aluskate on pettänyt. Silloin korjaamme aluskatteen ja kunnostamme mahdolliset kosteusvauriot katon alta. Tarvittaessa korjaamme myös läpiviennin suojapellitykset ja eristeet. Voimme myös poistaa kattoikkunan tai kattovalokuvun katolta – tai vaihtaa sen uuteen.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla ei katso ikää

Lähes joka katolla on läpivientejä. Tavallisimpia läpivientejä ovat antennien, ilmanvaihtoputkien ja savupiippujen läpiviennit. Katolta voi löytyä myös kattoikkuna tai vaikka aurinkopaneeleita, joiden johdotukset tarvitsevat omat läpivientinsä.

Tiilikatto, peltikatto, palahuopakatto tai huopakatto voi vuotaa läpivientien kohdalta Pohjanmaalla. Kattovuoto antennin tai esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta ei katso katon tai läpiviennin ikää. Toki on tavallisempaa, että läpivienti vuotaa vasta pitkän ajan päästä sen asennuksesta. Vuodet kuluttavat läpiviennin tiivisteitä, jolloin se saattaa alkaa vuotaa sateella.

Myös aivan hiljattain asennettu läpivienti voi vuotaa Pohjanmaalla. Silloin kyse voi olla asennusvirheestä.

Läpivientejä ei kannata vältellä, sillä niistä on paljon hyötyä. Antenni mahdollistaa monipuolisen TV-tarjonnan. Ilmanvaihtoputket, liesituulettimien putket, huippuimurien putket ja viemärintuuletusputket huolehtivat sisäilman raikkaudesta. Kosteutta syntyy niin ruokaa laittaessa kuin ihan vain hengittäessäkin, ja tuo kosteus on saatava pois sisätiloista. Ilmanvaihtoon liittyvät putket huolehtivat myös hajujen ja ilman epäpuhtauksien poistamisesta.

Kattoikkunan avulla sisällä saadaan nauttia kauniista luonnonvalosta, ja aurinkopaneelien avulla kodin sähkölaitteet toimivat ilmaisella ja uusiutuvalla energialla.

Tässä kaksivaiheinen ohjelma läpivientivuotojen ehkäisemiseksi.

Ensimmäinen vaihe: asennuta rivitalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon läpiviennit ammattilaisillamme. Me asennamme, tiivistämme, eristämme ja suojapellitämme kaikenlaiset läpiviennit luotettavalla asiantuntemuksella. Asennamme niin palahuopakattojen kuin vaikkapa konesaumakattojenkin läpiviennit.

Toinen vaihe: tarkasta (tai anna ammattilaistemme tarkastaa) kaikki katon läpiviennit usein. Parasta olisi, jos läpiviennit ja muut katon yksityiskohdat tarkastettaisiin kahdesti vuodessa. Keväällä tehty katon kunnon tarkastus kertoisi lumen painon rasittamista läpivienneistä. Kevättarkastuksen ansiosta kattoläpiviennit voitaisiin tiivistää jo ennen kesää ja kesän sateita. Tarvittaessa tarjoamme aluskatteen korjausta katon läpiviennin kohdalta.

Syksyllä uusittava kattotarkastus voisi kertoa kuluneista tiivisteistä, mitkä saataisiin näin kuntoon ennen talvea. Talvella katolla voi olla paljon lunta. Vesikatteen ja lumen välissä voi olla kerros sulamisvettä, ja tätä sulamisvettä voi alkaa tihkua katon alle, jos kaikki liitos- ynnä muut yksityiskohdat eivät ole aivan reilassa.

Katto vuotaa jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta – jiirivuoto voi alkaa niin mökin kuin kerrostalonkin katolla

Mikään katto ei ole sataprosenttisesti turvassa kattovuodoilta. Jopa tiiviydestään kuuluisa konesaumakatto voi alkaa vuotaa. Konesaumakattoon ei jää näkyviin yhtään ruuvinreikää, mikä vähentää sen vuotoalttiutta. Tavallinen peltikatto alkaa usein vuotaa juuri ruuvinreikien kohdalta, sillä ajan kanssa ruuvien tiivisteet haurastuvat. Silloin vesi voi löytää tiensä yläpohjarakenteisiin.

Konesaumakattovuodon voi laukaista ainakin katolle jumiin jäänyt vesi. Jos katon reunalle syntyy korkea jääkerros, voi se estää lumen sulamisesta syntyvän veden poistumisen katolta. Jääpaanne kannattaa sulattaa kuumalla vesihöyryllä. Jääpaanne kertoo usein rakennuksen sisältä karkaavasta lämmöstä, mihin kannattaa jo ympäristösyistä puuttua yläpohjan lisäeristyksellä. Me palvelemme Pohjanmaalla niin höyrysulatusten kuin lisäeristystenkin tiimoilta.

Meiltä saat apua myös jiirivuodon korjaamisessa. Jiiri on melko yleinen paikka, mistä katto voi alkaa vuotaa Pohjanmaalla. Niin kesämökin kuin kerrostalonkin jiiri voi alkaa vuotaa, sillä jiiri kuormittuu lumen, jään, veden ja lämpötilavaihteluiden toimesta. Jiirin päällä on usein enemmän lunta kuin muulla katolla, joten jiiri voi vuotaa ennen savupiipun juurta tai kattoikkunan läpivientiä.

Mikä on jiiri? Jiiri tarkoittaa sitä kohtaa, missä kaksi lapetta kohtaa. Jiiriä kutsutaan myös katon sisätaitteeksi. Aina kun katto tarkastetaan, kannattaa jiiriin kiinnittää suurta huomiota. Erityishuomiota vaativat myös katon läpiviennit, kiinnityskohdat sekä mahdolliset vanhat paikkaukset.

Kun tarkastamme kattoa, tarkastamme sen myös alakautta, mikäli mahdollista. Katon alla käyminen voi paljastaa tarpeen korjata aluskate jiirin kohdalta. Kun aluskate on toteutettu oikein jiirin kohdalta, ei satunnainen jiirivuoto pääse aiheuttamaan katon vesivahinkoa, eli kastelemaan katon alta löytyviä rakenteita.

Meiltä saat parhaan tarjouksen jiirin korjaamisesta sekä tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjaamisesta jiirin luota. Jotta jiirirakenne saataisiin oikealle tolalle, teemme tarvittaessa vaikka aluskatteen osittaisen uusimisen jiirin kohdalta.

Katon alla kannattaa käydä myös siksi, että voisi varmistua yläpohjan tuuletuksesta, kattorakenteiden kunnosta ja eristeiden kuivuudesta. Jos katon alla on merkkejä kosteudesta (kuten lahovaurioita tai tunkkainen tuoksu), voi kyse olla myös kondenssivedestä. Lämmin ja kostea ilma muuttuu vedeksi kohdatessaan viileämmän ilmanalan. Kondenssivettä muodostuu etenkin kevättalvisin, ja peltikattojen sekä tiilikattojen alapuoliset osat ovat tälle ilmiölle erityisen alttiita. Kunnostamme myös kondenssiveden aiheuttamat vauriot ja tehostamme katon tuuletusta. Tarpeen niin vaatiessa lisäämme eristeitä tai korjaamme höyrysulut, jotta katon alle ei enää pääsisi niin paljoa lämpöä ja kosteutta.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Jos kattoluukku, kattoikkuna tai vaikka kattovalokupu aiheuttaa harmia, niin korjaamme, sekä tarvittaessa uusimme. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, eikä esimerkiksi huopakaton korjaus enää riitä, saat meiltä laadukkaat kattoremontit niin pelti-, tiili- kuin huopakatoille avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomiota, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.