KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Pohjanmaa – Katolta putoava lumi voi olla vaarallista, joten toimi ajoissa

Toimi ajoissa, niin katolla olevat lumimassat eivät putoa alas aiheuttaen vahinkoa tai vaaraa. Jos katolla on lunta, minkä putoamista pitää pelätä, tilaa lumenpudotus omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen tai taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) katolta. Me teemme lumenpudotukset myös korkeilta katoilta kaikkialla Pohjanmaalla. Tiedämme, että kattolumitöiden toteuttamisella on usein kiire, emmekä siksi viivyttele turhia. Kiiruhdamme paikalle toteuttamaan lumenpoiston. Lumenpudottajamme ovat alansa huippuosaajia, joten heillä pysyvät joka urakan langat tiukasti hyppysissä. Jokainen kattolumityöurakka etenee yhtä suunnitelmallisesti, hallitusti ja turvallisesti. Tiedämme myös sen, miten tehdä lumenpudotus huopakatolta, tiilikatolta tai peltikatolta mahdollisimman kattoystävällisesti.

Toinen syy tilata kattolumitöitä Isossakyrössä, Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Kruunupyyssä, Laihialla, Luodossa, Maalahdessa, Mustasaaressa, Närpiössä, Pedersöressä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Vaasassa ja Vöyrissä on kattolumen paino. Pakkaslumi ei paina paljoa, mutta kevään vesisateet muuttavat tilanteen – niiden myötä lumesta tulee vettynyttä ja tiivistynyttä suojalunta.

Jos katolla on liikaa lunta sen rakenteiden kantokykyyn nähden, voi katto painua luokalle. Kattolumitöillä voidaan välttää kattorakenteiden vaurioituminen, sekä myös monet kattovuodot. Jos esimerkiksi jiirin päälle kasautuu lunta, voi jiiri kuormittua niin, että seuraus on kattovuoto jiirin kohdalta. Kattolumen paino voi saada katon vuotamaan myös kattoikkunan tai jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta.

Kun lumet pudotetaan harja- tai esimerkiksi tasakatolta tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, ei ehdi syntyä mitään peruuttamatonta. Talonomistaja tai taloyhtiö voi estää lumen putoamisesta mahdollisesti syntyviä vaurioita ja vaaratilanteita myös lumiesteiden avulla. Lumiesteiden asennus onkin pakollista, jos huopakaton tai esimerkiksi konesaumakaton kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Me palvelemme Pohjanmaalla myös lumiesteiden huollon ja korjauksen tiimoilta.

Myös talviset kattolumityömme ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia urakoita. Kotitalousvähennystä onkin helppoa hakea, sillä antamamme lasku on selkeä, ja se pitää sisällään kaikki tarvitut tiedot. Jos vielä etsit lumenpudotukselle rahoitusta, kannattaa tutustua yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen, mikä löytyy kotisivujemme kautta.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta on lyhyen ja pitkän tähtäimen kattoystävällinen teko

Lumenpoisto katolta on tärkeä huoltotyö niin välittömiä, kuin pitkäaikaisia seurauksia ajatellen. On kuitenkin tärkeää, että lumenpudotus tehdään oikein ja kattoystävällisesti. Lumenpoisto katolta voi mennä totaalisella tavalla pieleen, jos lumet pudotetaan katolta tottumattoman henkilön toimesta. Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto voi vaurioitua lumenpudotuksen aikana Pohjanmaalla. Vielä ikävämpää on, jos lumenpudottaja loukkaa itsensä. Katolta voi pudota, sillä katto saattaa olla liukas. Liukastumisvaaran lisäksi on otettava huomioon tasapainon menettäminen ja horjahdusriski. Vaikka tekisi tasakaton lumenpudotusta, saattaa katolta horjahtaa alas lumikuorman mukana. Siksi lumenpudottajan on varmistettava oma turvallisuutensa turvavaljaiden ja -köysien avulla. Tarvittaessa teemme lumen pudotuksen ja jääpuikkojen poiston Pohjanmaalla nosturiautolla – se helpottaa etenkin kerrostalon kattolumitöiden suorittamista.

Lumenpudottajan on osattava huomioida myös se, mitä alas pudotetut lumimassat voivat saada aikaan, ja miten mahdolliset vahingot voidaan estää. Jos on vaarana, että joku ohikulkija voisi jäädä harjakatolta tai vaikka aumakatolta pudotettavan lumen alle, järjestämme vaaralliselle alueelle valvojat. Valvojat huolehtivat siitä, että koiranulkoiluttajat, juoksulenkkeilijät ja kiinteistössä asioida tahtovat ovat turvassa kattolumitöidenkin aikana. Valvojat ohjaavat myös autoilijat kiertotielle, sekä parkkeeraamaan ajokkinsa riittävän kauas talosta. Katolta pudotettava lumi voi singota yllättävän kauas, joten turvaetäisyydestä on syytä huolehtia.

Entäpä katon kunto? Miten teemme lumenpudotuksen niin, ettei katto ala sen seurauksena vuotaa saumoista, jiireistä, kattoikkunan kohdalta tai vaikkapa rikki menneiden tiilien kohdalta? Salaisuutemme on kouliintuneissa otteissa. Osaamme vähentää lumimassat joka katolta niin, ettei lumentyönnin osu katteeseen. Näin ei ole vaaraa naarmuista, halkeamista tai repeämistä. Työvälineen ja vesikatteen väliin jätetään noin vaaksan verran lunta, mikä toimii jatkossa kätevänä lisäeristeenä.

Kun valitset rivitalon, omakotitalon, kerrostalon, vapaa-ajan rakennuksen tai jonkin saunamökin kaltaisen ulkorakennuksen kattolumien pudottajaksi meidät, onnistuvat kattolumityöt parhaalla mahdollisella tavalla. Katto säilyttää kuntonsa ja tiiviytensä, samalla kun se vapautetaan lumitaakan alta. Talon asukkaat ja talon vieressä liikkuvat ihmiset ovat turvassa koko urakan ajan, eikä sen jälkeen enää tarvitse pelätä jäävänsä katolta putoavan lumen ja jään alle.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – tiedostamme siihen liittyvät riskit

Katolta putoava lumi voi aiheuttaa henkilövahinkoja, autojen ja esimerkiksi terassikatosten kärsimistä vaurioista puhumattakaan. Jos lumen seassa on jäätä, ovat lumimassat erityisen vaarallisia – puhumattakaan siitä, että katolta putoava tavara on pääsääntöisesti pelkkää jäätä. Jos katon reunalla on jäätä, kannattaa se poistattaa Pohjanmaalla mitä pikimmin. Tarkoitamme nyt sekä lumen sulamisvesien jäätymisestä muodostuneita jääpaanteita että räystäiltä ja ränneistä riippuvia jääpuikkoja.

 

Jääpaanne voi pudota alas, minkä lisäksi se saattaa muodostaa padon. Uudet sulamisvedet voivat jäädä tuon padon taakse, mikä voi saada aikaan saumavuodon. Jääpuikot eivät uhkaa niinkään katon kuntoa kuin kerrostalon tai esimerkiksi luhtitalon läheisyydessä liikkuvien ihmisten turvallisuutta. Jääpuikot voivat indikoida jäätyneitä rännejä, mitkä on syytä sulattaa sekä sadevesijärjestelmän kunnon että yleisen turvallisuuden takia. Jää voi vaurioittaa joka talon sadevesikouruja ja alastuloputkia, minkä lisäksi jäätyneet rännit voivat pudota alas katon reunalta.

Miten jäänsulatus katolta ja ränneistä sitten tapahtuu Pohjanmaalla? Ota yhteys meihin, jotka tiedostamme työhön liittyvät riskit, ja osaamme siten tehdä urakan mahdollisimman turvallisesti. Emme syyllisty jään mekaaniseen poistoon (paitsi silloin, kun työn alla on jääpuikkojen poistaminen), vaan sulatamme jään höyrytyslaitteestamme peräisin olevalla kuumalla vesihöyryllä. Vesihöyryllä tehtävä jäänsulatus on fiksun valinta! Lisäksi muistamme käyttää asianmukaisia henkilösuojaimia.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.