KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Porvoo – Aluskate on kaukana turhakkeesta

Aluskate on kaukana turhakkeesta, sillä se estää kattorakenteiden kastumisen esimerkiksi silloin, jos katto vuotaa Porvoossa. Mikä muu voisi kastella aluskatteen? Kondenssivesi, mitä voi syntyä asunnon sisältä kohoavasta lämmöstä ja kosteudesta. Aluskatteella on siis tärkeä tehtävä omakotitalon, kesämökin, paritalon tai taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) kattorakenteiden suojaajana. Jos aluskatetta ei ole tai tiilikaton aluskatetta ei ole ajoissa korjattu, voi katon alle syntyä kosteusvaurioita. Emme halua pelotella, mutta on mahdollista, että kosteusvauriot leviävät rakenteesta rakenteeseen. Näin ollen myös sisäkatto ja jopa lattiat saattavat kastua, kun katto vuotaa.

Aluskate tulee asentaa kattoremontin tai uuden katon rakentamisen yhteydessä, eikä sen kuntoa saa jättää seuraamatta. Vaikka nykyaikaisten aluskatteiden kestävyys onkin huippuluokkaa, on mahdollista, että peltikaton aluskatetta pitää vielä jonain päivänä korjata. Katon alla kannattaa siis käydä kaksi kertaa vuodessa, jotta aluskatteen, kattorakenteiden tai eristeiden kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin voisi reagoida nopeasti. Aluskatteessa voi olla reikä ja kattorakenteissa merkkejä kondenssivedestä – vaikkei tällainen olisikaan kovin todennäköistä, on huojentavaa, että tietää asioiden olevan varmasti oikealla tolalla. Entä eristeet – millaisia muutoksia yläpohjan villoissa voi tapahtua? Villoissa voi olla kosteutta tai hometta, minkä lisäksi niiden päällä saattaa olla linnunkakkaa. Jos pienet eläimet käyvät repimässä ja likaamassa eristeitäsi, kannattaa räystäiden tuuletusaukkoihin asentaa lintuverkot.

Jos aluskatteessasi on reikiä tai muita vaurioita, tilaa aluskatteen reikien paikkaaminen meiltä Porvooseen, Askolaan, Loviisaan, Myrskylään, Pornaisiin tai Sipooseen. Me tiedämme, miten tiilikattojen tai peltikattojen aluskatteet korjataan. Tarvittaessa vaihdamme omakotitalon, mökin, paritalon tai taloyhtiön aluskatteen osittain. Paikan päällä selviää myös aluskatteen korjauksen hinta, mitä ei tarvitse etukäteen jännittää. Hinnoittelemme kaikki kattotyömme kilpailukykyisesti, joten myös aluskatteen ylösnostojen korjaus tai revenneen aluskatteen korjaus sujuu kukkaroystävällisesti. Jos kyse on nimenomaan omakotitalon tai kesämökin aluskatteesta, voit hakea Verohallinnolta kotitalousvähennystä, minkä avulla voit keventää maksettavaksesi jäävää osuutta. Huomasithan jo, että pahvisen aluskatteen korjauksen tai minkä tahansa muun kattotyön voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella?

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Aluskatteen osittainen uusiminen Porvoossa sopii niin pientaloille kuin taloyhtiöillekin

Edellä kerroimme, että aluskate on hyvä kuntotarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Samalla kannattaa tarkastaa vesikaton kunto. Erityishuomiota vaativat ainakin katon läpiviennit, kiinnikkeet, jiirit sekä vanhat paikkauskohdat. Ammattilaisemme tekevät katon kuntotarkastuksen ilmaiseksi jokaisen meiltä tilatun kattotyön yhteydessä. On hyvä idea tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot, sillä silloin saat kattosi ja sadevesijärjestelmäsi puhdistettua ammattilaistemme toimesta. Kaupan päälle tuleva kattotarkastus kertoo, onko vesi- tai aluskatteessa jotain korjattavaa, tai pitäisikö esimerkiksi lumiesteet uusia.

Aina katon alle ei ole mahdollista päästä purkamatta rakenteita, ja silloin tämä työvaihe jää väliin. Jos tilanne on sellainen, että välikaton kunto tulisi ehdottomasti tarkastaa (eli katto on vuotanut, ja katon alle saattaa olla kosteusvaurioita), sovimme asiakkaan kanssa rakenteiden avaamisesta ja katon alla vierailemisesta.

Usein välikatolle pääsee ilman purkutöitä. Voi olla, että kattoluukun avaaminen riittää. Katon alla voi olla merkkejä kosteudesta. Ehkä kattorakenteissa on tapahtunut värimuutoksia, tai kenties välikatolta löytyy jääpuikkoja? Tällaisiin asioihin tulee tarttua. Pitää selvittää, mistä kosteus on peräisin, kuinka laajalle kosteusvauriot ovat levinneet, ja mitä niille kannattaa tehdä. Me olemme mitä parhain kattofirma tähän työhön Porvoossa.

Jos kyse on kondenssivedestä, selvitämme, miten välikatolle tunkeutuvan lämmön ja kosteuden määrää voitaisiin rajoittaa, ja miten välikaton tuulettumista voitaisiin tehostaa. Esimerkkejä erilaisista ratkaisuista ovat höyrynsulkujen uusiminen, katon lisäeristys ja uusien ilmanvaihtokanavien asentaminen. Pakettiin kuuluu tietenkin myös kosteusvaurioiden korjaaminen Porvoossa.

Jos kosteus on peräisin taivaalta (eli katto on vuotanut talvella ja/tai vesisateella), paikallistamme ja paikkaamme vuotavan kohdan huopa-, pelti- tai tiilikatossa. Jo syntyneet kosteusvauriot kunnostetaan tilanteen sanelemalla tavalla. Laitamme kuntoon myös aluskatteen – jos se olisi ollut kunnossa, ei katon alle olisi syntynyt kosteusvaurioita.

Aluskatteen tiivistys voi tarkoittaa samaa kuin aluskatteen osittainen uusiminen jiirin eli sisätaitteen kohdalta. Koko aluskatetta ei tarvitse uusia, jos siinä on vain yksi tai muutama vaurio. On melko yleistä uusia aluskate osittain läpivientien kohdalta, sillä tapaamme usein aluskatteita, joiden asentamista ei ole tehty tarkoituksenmukaisella tavalla. Ylösnostot voivat puuttua, ja silloin aluskate ei anna riittävää suojaa esimerkiksi läpivientivuodoilta. Aluskatteen osittainen uusiminen viemärintuuletusputken, kattoluukun tai vaikka kattovalokuvun kohdalta laittaa kuntoon niin taloyhtiön kuin pientalonkin aluskatteen.

Joskus aluskate uusitaan osittain kattoikkunan tai esimerkiksi savupiipun kohdalta siksi, että se on kulunut ja vaarassa alkaa vuotaa. On hyvä muistaa, että vesikatto voi kestää yhtä soittoa esimerkiksi 70 vuotta. Tuona aikana katon alle voi päästä kosteutta, mikä kuluttaa aluskatetta, joten tilannetta kannattaa pitää silmällä.

Aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Porvoossa – Olemme kumppanisi kaikissa aluskatteeseen liittyvissä töissä

Aluskatteet yleistyivät vasta viime vuosisadan lopussa. 1900-luku muistetaan monista muistakin muutoksista kattoalalla, sillä silloin betonitiilikatot syrjäyttivät savitiilikatot ja bitumikatteet kehittyivät huippuunsa. 1900-luvulla kokeiltiin erilaisia kattokaltevuuksia, ja asbestikin oli vahvasti kuvassa mukana.

Betoni on tällä hetkellä yksi eniten käytetyistä materiaaleista maailmassa. Betoni on edullista ja kestävää, joten betonitiilet ovat hyvä vaihtoehto savitiilille. Savitiilet ovat edelleen kestävämpiä kuin betonitiilet, mutta noin 70 vuoden mittainen käyttöikä on monen mielestä ihan riittävä. Hintavertailussa vaaka kallistuu selkeästi betonitiilien puolelle, sillä paljon käsityötä vaativat savitiilet ovat melko hintavia.

Bitumikattojen historia alkaa tervalla ja hiekalla sivellyistä paperiarkeista. 1900-luvun alussa huopakatot valmistettiin raakahuovasta, vuosisadan puolivälissä lasikuituhuovasta. 70-luku muistetaan muun muassa musiikistaan, mutta myös kumibitumikatteiden yleistymisestä. Kumibitumikatteesta saatiin vihdoin tarpeeksi luotettava vesikatto myös pohjoisiin olosuhteisiimme.

Huopakatot ovat niin tiiviitä, että ne sopivat myös tasakatoille – joita ei enää juuri rakenneta. Tasakattojen kulta-aikaa oli 1960-luku. 1970-luvulla suosittiin loivia kattoja ja umpiräystäitä. Nykytaloissa suositaan kaltevampia kattoja, joilta vesi ja lumi poistuvat helpommin. Asbestia käytettiin rakentamisessa 1990-luvulle asti. Nykyään sen käyttäminen on kiellettyä, eikä asbestia sisältäviä kattoja saa edes korjata.

Niin, ne aluskatteet. Niiden merkitys kasvoi 1900-luvulla, koska asumistavat muuttuivat niin, että normaalista asumisesta alkoi syntyä huomattavasti enemmän vesihöyryä. Neljän hengen perhe voi tänä päivänä tuottaa jopa 15 litraa vesihöyryä per päivä, mikä tekee kuukaudessa jo 450 litraa. Tämä selittyy sillä, että pyykkääminen sekä peseytyminen tapahtuu nykyään asuintiloissa. Vesihöyryä karkaa välikatolle, samoin hukkalämpöä. Talot rakennetaan nykyään niin tiiviiksi, ettei lämpöä juuri karkaa seinien tai ikkunoiden läpi. Hyvin tuulettuva välikatto ja ehjä aluskate (mikä on tarvittaessa korjattu niin viemärintuuletusputken kuin savupiipunkin kohdalta) ehkäisevät kondensio-ongelmaa välikatolla.

Me olemme luottokumppanisi kaikissa aluskatteeseen liittyvissä töissä Porvoossa. Tilaa aluskatteen asennus, kuntotarkastus tai vaikka aluskatteen taitekohtien korjaus meidän kokeneilta ammattilaisiltamme. Aluskatteen korjaus läpiviennin (kuten kattoluukun tai kattoikkunan) kohdalta voi tarkoittaa aluskatteen osittaista vaihtoa. Silloin vesikatetta pitää jonkin verran avata, mutta meille tämä ei ole temppu eikä mikään. Ota yhteyttä myös silloin, kun tarvitset aluskatteen paikkausta kattovalokuvun kohdalta tai aluskatteen korjausta jiirin eli sisätaitteen kohdalta. Teemme urakan avaimet käteen -pakettina, ja kaupan päälle saat ilmaisen kattotarkastuksen.

Aluskatteen paikkaus Porvoossa voi olla ohi nopeammin kuin luulit

Tiilikaton aluskatteen paikkaus voi olla ohi paljon nopeammin kuin ensin luulit. Myös peltikaton aluskatteen paikkaus saattaa edetä odotettua nopeammin. Meillä on pitkä kokemus erilaisista aluskatteen paikkaustöistä, ja siksi urakka etene jouhevasti. Tiedämme, mitä tehdä, ja miten työt kulloinkin kannattaa suorittaa. Tiedämme tämän siksi, että niin aluskatteen paikkaus viemärintuuletusputken kuin kattoluukunkin kohdalta alkaa paikan päällä tehtävällä tarkastuskäynnillä. Kaikki muutkin tiili-, pelti- ja huopakattotyömme alkavat siitä, että tarkastamme tilanteen, kartoitamme sattuneet vahingot ja suunnittelemme tulevan kattourakan. Samalla selviää myös kattourakan hinta.

On monta tapa saada huonokuntoinen aluskate kuntoon, mutta ammattilaisemme osaavat valita niistä sen parhaan. Revenneen aluskatteen paikkaus saattaa tarkoittaa aluskatteen osittaista vaihtoa, sillä aluskate voidaan uusia kattotuoliväli kerrallaan. Aluskatteen paikkaus savupiipun tai kattoikkunan kohdalta Porvoossa voi tarkoittaa aluskatteen ylösnostojen korjausta. Kun ylösnostot ovat kunnossa, antaa aluskate parhaan mahdollisen suojan mahdollisen piipunjuurivuodon tai muun läpivientivuodon varalta. Joskus aluskatteen paikkaus kattovalokuvun on tehtävissä paikkaamalla pienet reiät.

Vielä yksi kysymys: mistä sitten tietää, koska aluskatetta pitää paikata läpiviennin kohdalta? Niinpä – aluskate ei ole näkyvissä, joten sen paikkaustarpeet voivat jäädä huomaamatta. Ainoa tapa huomata aluskatteen kunnossa tapahtuneet muutokset tai aluskatteen puutteet tarpeeksi aikaisessa vaiheessa on kattotarkastus, minkä aikana vieraillaan myös katon alla.

Meidän kattofirmamme palvelee Porvoossa myös kattotarkastusten tiimoilta. Voit tilata vesi- ja aluskatteen kuntotarkastuksen koska tahansa. Voit myös tilata jonkin muun kattotyön, kuten omakotitalon katon harjauksen, ja saada kattotarkastuksen kaupan päälle.