KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Porvoo

Tiilikattoremontti, huopakattoremontti, palahuopakattoremontti tai peltikattoremontti on oiva tilaisuus päivittää katon varustelua. Jokainen katolla oleva varuste pitää purkaa, tarvittaessa korjata tai uusia, välivarastoida ja asentaa uudelle katolle. Jos vanhalla katolla oli mielestäsi liikaa kattovarusteita, voidaan niiden määrää karsia. Tässä vaiheessa tulee kuitenkin muistaa se, että osa kattoturvatuotteista on pakollisia, ja että monet kattotarvikkeet (kuten kattoluukku ja ilmanvaihtoputket) ovat olemassa elämän helpottamiseksi.

Ehkä vanhalla katolla ei ollut riittävästi erilaisia läpivientejä tai kattotarvikkeita? Kerro tästä meille, niin asennamme kaikki toivomasi tarvikkeet omakotitalon, paritalon, autotallin tai vaikka kesämökin uudelle katolle. Muistathan, että monet kattotarvikkeet ja kattoläpiviennit voidaan jälkiasentaa, joten sinun ei tarvitse jäädä odottelemaan sitä, että pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi aumakatto on aika uusia.

Uudelle tai vanhalle katolle voidaan asentaa esimerkiksi kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku. Kattoikkuna ja kattovalokupu tuovat sisälle valoa ja tunnelmaa. Kattoluukku helpottaa välikaton kunnon tarkastamista. Se on kätevä kulkureitti vesikatolta välikatolle ja toisin päin.

Meidän asentamamme kattoläpiviennit ovat tiiviitä ja hyvin eristettyjä, mutta niidenkin kunto saattaa tulevina vuosikymmeninä heikentyä. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut ja muut kattoläpiviennit kannattaa tarkastaa usein siltä varalta, että ne on aika korjata tai uusia Porvoossa. Parhaassa tilanteessa katto kaikkine yksityiskohtineen tarkastetaan joka kevät ja syksy.

Jos kattoläpivientiä aletaan kunnostaa jo varhaisessa vaiheessa, voi riittää tiivisteiden uusiminen, mutta muussa tapauksessa urakkaan saattaa liittyä myös kattoläpivientiä ympäröivien rakenteiden kosteusvaurioiden korjaamista. Sen lisäksi, että voimme uusia tai korjata kattovalokuvut sekä kattoikkunat, voimme uusia ja korjata myös niiden höyrynsulut ja eristeet. Tarvittaessa tiivistämme myös peltikaton tai tiilikaton aluskatteen läpivientien kohdalta Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa tai Sipoossa. Aluskate voi tarvita ylösnostojen korjausta tai osittaista uusimista, jotta se voisi toimia paremmin tehtävässään kattorakenteiden suojaajana.

Kaikki kattokorjauksemme painuneen katon oikaisemisesta kattoluukun uusimiseen ja kattoreikien paikkaamisesta aluskatteen osittaiseen vaihtoon voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Jos olet yksityisasiakas, olet varmasti enemmän kuin kiinnostunut siitä, saako edullisista kattokorjauksistamme vielä kotitalousvähennystäkin. Vastaus on kyllä – teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, ja lopuksi voit hakea kotitalousvähennystä antamamme laskun perusteella! Muistathan myös ilmaisen kattotarkastuksen. Se on erottamaton osa kaikkia omakotitalojen, mökkien, kerrostalojen ja esimerkiksi rivitalojen kattokorjauksia.

Kattotuotteiden kunnostuksen lisäksi, korjaamme katot kokonaisuudessaan. Erikoisosaamisen alueinamme ovat mm. huopakattojen ja palahuopakattojen korjaustyöt sekä niiden remontointi. Paikkaamme kattovuodot ja korjaamme aluskatteet sekä huollamme katot tarjoten katollesi pitkäikäisyyttä vesikourujen puhdistuksella ja talvisilla lumenpudotuksilla. Kattoremontit sekä muut kattotyöt toteutetaan kaikille katetyypeille, materiaaleille ja rakennuksille laadukkaana avaimet käteen -pakettina.

Pyydä tarjous mistä tahansa kattotyöstä!

Meiltä saat kattotuotteiden korjaukset ja uusimiset sekä muut kattotyöt viimeisen päälle priimalaadulla. Ota yhteyttä!

Näin meillä kattotyö etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, mutta ei pitkään

Tiilikattovuoto, peltikattovuoto tai bitumikattovuoto on ikävä yllätys, mutta kattovuoto ei kestä kauaa, kun otat yhteyttä meihin. Me riennämme paikalle paikallistamaan ja sääsuojamaan vauriokohdan. Sitten annamme reilun tarjouksen paritalon, rivitalon, mökin, ulkorakennuksen tai vaikka kerrostalon kattovuodon korjaamisesta.

Paikan päällä selviää se, mikä on paras tapa korjata vuotava katto Porvoossa. Kyse voi olla vaikka vuotavasta kattoikkunasta tai kattovalokuvusta. Sokkona on vaikea sanoa, pitääkö kattoikkuna/kattovalokupu uusia, vai riittääkö tiivisteiden uusiminen. Sokkona (eli siis ennen katon tarkastamista) emme voi sanoa sitäkään, onko kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta alkanut kattovuoto jo vaikuttanut ympäröivien rakenteiden kuntoon.

Kun olemme nähneet kattosi ja käyneet sen alla, osaamme antaa työsuunnitelman ja tarjouksen katon korjaamisesta avaimet käteen -pakettina. ”Kevyimmillään” se tarkoittaa kattoikkunan/kattovalokuvun ja vesikaton liitoskohdan tiivistämistä.

Tarvittaessa uusimme kattoikkunan tai kattovalokuvun eristeineen ja höyrynsulkuineen päivineen. Tarvittaessa tekisimme myös aluskatteen osittaisen uusimisen, kastuneiden kattorakenteiden kuivattamisen, lahovaurioiden kunnostamisen ja yläpohjan eristevillojen vaihtamisen.

Lopputulos on aina yhtä erinomainen, eikä hintakaan hirvitä. Kaupan päälle tuleva kattotarkastus kertoo, missä kunnossa muu kattokokonaisuus on. Tarvittaessa annamme hyvän tarjouksen esimerkiksi kattomaalauksesta, rikkinäisten tiilien vaihtamisesta tai muusta kattotyöstä, minkä jälkeen kattosi kunto on paremmalla tolalla.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Nyt jos koskaan on tarvetta aluskatteelle!

Rivitalon, kerrostalon, rintamamiestalon ja paritalon ulkokaton alta löytyvä aluskate taistelee kosteusvaurioita vastaan. Jos kattosi vuotaa kattoluukun (eli tarkastusluukun) kohdalta, korostuu aluskatteen rooli. Aluskate (mikä on ehjä ja asennettu oikealla tavalla myös läpivientien kohdalta) ottaa vastaan vesikaton läpi valuvat sade- ja sulamisvedet. Vedet valutetaan saman tien katon räystäille, joten vuotava kattoluukku, jiiri, sauma tai muu kohta ei kastele lainkaan kattorakenteita tai yläpohjan villoja.

Aluskate auttaa torjumaan myös kondenssiveden aiheuttamat laho- ja homevauriot. Kondenssivettä syntyy silloin, kun lämpimät ilmamassat kohtaavat viileät rakenteet. Kondenssivettä esiintyy erityisen paljon kevättalvisin, sillä silloin ulkona voi olla jopa -30 astetta, mutta sisällä saadaan nauttia +20 asteen lämpötilasta. Lämpöä (ja vesihöyryä, mitä syntyy esimerkiksi kokatessa) karkaa aina jonkin verran välikatolle – siitäkin huolimatta, että höyrynsulkumuovit ja eristeet olisi asennettu vasta hiljattain, ja ne olisivat siten nykymääräysten mukaiset. Välikaton tulee tuulettua hyvin, jotta lämpö ja kosteus saadaan pihalle. Aluskatteen ansiosta vesipisaroita ei muodostu ainakaan vesikaton alapinnalle, mistä niiden olisi aivan liian helppo kastella eristevillat. Nykyaikaiset aluskatteet hengittävät, joten liika kosteus haihtuu niiden läpi – mikä hieno keksintö.

Jotta aluskate olisi asennettu oikein niin kattoluukun kuin esimerkiksi viemärintuuletusputkenkin kohdalta, tilaa uusien läpivientien asennus Porvooseen aina meiltä. Ota yhteyttä myös silloin, kun haluat tarkastuttaa kattosi ja kattoläpivientiesi kunnon. Olemme luotettava kattofirma myös aluskatteen paikkaamiseen kattoluukun kohdalta, tai vuotavan kattoluukun tiivistämiseen (tai uusimiseen). Summa summarum: tilaa kaikki kattoluukkua ja muita kattoläpivientejä koskevat kattotyösi Porvooseen tästä osoitteesta.