KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattohuolto Porvoo – Huolehdimme kattosi kunnosta harjaantunein ottein

Huoltamaltamme katolta voi odottaa paljon. Katon huollot lisäävät katon kykyä kestää erilaisia rasituksia aina auringon porotuksesta nopeasti tapahtuviin ulkolämpötilavaihteluihin. Kattohuollot vaikuttavat myös siihen, miltä katto näyttää, ja katon ulkonäkö vaikuttaa koko rakennuksen yleisilmeeseen.

Jotta kattosi voisi säilyttää ulkonäkönsä, rasituksensietokykynsä ja pitkäikäisyytensä, kannattaa sitä huoltaa uudesta pitäen. Tilaa peltikaton, tiilikaton ja huopakaton huollot meiltä Porvooseen, Askolaan, Loviisaan, Myrskylään, Pornaisiin tai Sipooseen, niin saat varmasti asiantuntevaa palvelua jokaisen kattohuollon tiimoilta.

Meidän ammattilaisemme tekevät katon säännölliset huollot, eli roskien poiston katolta ja sadevesijärjestelmästä. Roskat kannattaa poistaa kahdesti vuodessa. Porvoossa tarvitaan myös muunlaisia kattohuoltoja – sellaisia, mitkä tehdään tarpeen eikä kalenterin mukaan. Tällainen on esimerkiksi lumenpoisto katolta. Lumenpudotusta tarvitaan joko siksi, että katolla on liikaa lunta tai siksi, että kattolumet uhkaavat pudota katolta enemmän tai vähemmän vaarallisella tavalla. Lumenpoisto on siis sellainen kattohuolto, mikä ehkäisee sekä katon vaurioitumista että lumen putoamisesta mahdollisesti aiheutuvia omaisuus- ja henkilövahinkoja.

Meihin voit luottaa myös muiden talvisten kattohuoltojen tiimoilta, joten tilaa vaikka jääpuikkojen poistaminen tai rännien sulatus vesihöyryllä. Kesällä tarvittaviin kattohuoltoihin kuuluu esimerkiksi sammaleenpoisto tiili- tai huopakatolta. Tarve sammaleenpoistolle on voinut selviä katon kevätharjauksen yhteydessä. Aina kun teemme jonkin kattohuollon, tarkastamme tasakaton, aumakaton, mansardikaton tai esimerkiksi harjakaton kunnon ilmaiseksi. Näin osaamme kertoa asiakkaalle, onko katto kaikin puolin kunnossa, vai tarvitseeko se esimerkiksi sammaleentuhokäsittelyä, rikkinäisten tiilien vaihtoa, kattoreikien paikkausta tai aluskatteen osittaista uusimista.

Kaikki kattotyömme voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja Verohallintoon kannattaa olla yhteydessä kotitalousvähennyksen tiimoilta. Kotitalousvähennystä voi saada esimerkiksi omakotitalon kattolumitöistä tai mökin sammaleenpoistosta.

Meiltä saat kattohuoltojen ohella myös muutkin kattotyöt. Sen lisäksi, että puhdistamme vesikourut sekä pudotamme lumet katolta, löytyy meiltä pitkän linjan osaaminen kattojen korjauksiin. Paikkaamme kattovuodot, korjaamme aluskatteet, kunnostamme kattoikkunat sekä muut kattotuotteet ja tarvittaessa uusimme koko katon avaimet käteen -kattoremontilla. Erityisen tarkkaa ja pitkänlinjan osaamista meillä on huopakattojen korjauksista sekä huopakattojen remontoinnista, mutta käsiemme kautta kunnostuvat kaikki muutkin katemateriaalit viimeisen päälle tarkasti.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai muusta kattotyöstä!

Kun katto ja vesikourut ovat täynnä roskaa, kattotuotteet repsottaa tai lumikuorma painaa, pyydä tarjous! Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalien salat ja metodit tehokkaaseen huoltamiseen.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Katon puhdistus Porvoo – Roskat estävät aurinkoa kuivattamasta sateen jälkiä

Sateen jälkeen paistaa aina aurinko. Aurinko kuivattaa sateen jäljet. Jos omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katolta on säännöllisesti poistettu neulaset ja muut roskat, kuivuu vesikattokin nopeasti. Jos katolla on paksu kerros roskia (kenties myös sammaleita), voi mennä todella pitkään, ennen kuin katto kuivuu. Kosteus ja kosteudessa aivan liian hyvin viihtyvät sammaleet kuluttavat kattoa. Katto saattaa kulua niin paljon, ettei se enää pysty toteuttamaan alkuperäistä tehtäväänsä, mikä on sadevesien pitäminen rakennuksen ulkopuolella. Katto voi siis alkaa vuotaa, eikä katon alle pääsevä kosteus tee hyvää kattorakenteille tai rakennuksen muille osille.

Katto kannattaa puhdistaa usein, jotta kosteus ei alkaisi vaikuttaa katon kuntoon. Samalla vaalitaan katon ja koko rakennuksen ulkonäköä. Kun katto on siisti ja sen alkuperäinen väri näkyy, saa rakennuksesta ihan erilaisen kuvan kuin silloin, jos katto on pinttyneen likainen, sammaleinen ja roskainen.

Tiilikatot, peltikatot ja huopakatto kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa niin Porvoossa kuin muuallakin Suomessa. Ensimmäisen kerran lehdet ja neulaset kannattaa puhdistaa keväällä – mieluiten heti, kun katolla ei enää ole lunta ja jäätä. Samalla tulee tehdä vesikourujen puhdistus. Näin katto sadevesijärjestelmineen on valmis ottamaan vastaan uuden kesän kaikkine sateineen.

Toisen kerran aumakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi taitekatto tulee puhdistaa syksyn tullen. Tämänkin kattohuollon yhteydessä tehdään sadevesikourujen puhdistus. Nyt talvi saa tulla, eikä esimerkiksi rännien jäätymisestä ole huolta! Katon puhdistuksen yhteydessä veloituksetta tekemämme kuntotarkastus kertoisi niin väänteistä ränneistä, vuotavasta piipunjuuresta kuin esimerkiksi rikki menneistä tiilistä. Kattotarkastuksen jälkeen tarjoaisimme tarvittavia kattokorjauksia.

Tiedämme, miten erilaiset katot paikataan – ja miten ne puhdistetaan. Vaikka tiilikaton voikin harjata (ei ole reipasta harjausta parempaa tapaa puhdistaa tiilikatto!), ei huopakattoa kannata puhdistaa harjaamalla. Jos bitumikaton harjaaminen olisi välttämätöntä, tulisi se harjata erittäin kevyesti, mutta suosimme huopakaton ilmapuhallusta. Ilmapuhallin poistaa roskat katolta vaurioittamatta sen pinnoitetta.

Peltikatonkin voi puhdistaa ilmapuhaltamalla, mutta yhtä hyvin aaltopeltikaton, tiilikuvioisen peltikaton, lukkosaumakaton tai vaikka konesaumakaton voi puhdistaa harjaamallakin. Tärkeintä on se, että peltikatto puhdistetaan Porvoossa säännöllisesti, ja että samalla muistetaan puhdistaa myös rännit.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Porvoo – Biohajoavalla sammaleentuhokäsittely onnistuu katon iästä riippumatta

Sammaloituminen on ikävä ongelma. Sammaleet vanhentavat kattoa ja siten koko rakennusta. Ne saavat talon vaikuttamaan hoitamattomalta ja huonokuntoiselta. Sammaleista on muutakin kuin kosmeettista haittaa: ne ovat vakava uhka vesikaton ja sitä kautta koko rakennuksen kunnolle. Sammaleet sitovat kattoon paljon kosteutta, ja niiden juuret tunkeutuvat aina vain syvemmälle rapauttaen ja haurastuttaen kattoa. Tiiliä voi mennä rikki normaalia enemmän, ja huopakaton saumat saattavat alkaa vuotaa. Kattovuoto voi johtaa kosteusvaurioihin Porvoossa.

Sammaloitumista kannattaa mahdollisuuksien mukaan ehkäistä. Tässä auttaa omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, ulkorakennuksen tai vaikka kerrostalon säännöllinen puhdistaminen. Kun katot vanhenevat, sammaloituvat ne herkemmin. Sammaleita ja jäkäliä saattaa esiintyä, vaikka katto olisi putsattu joka kevät ja syksy.

Miten sammaleet kannattaa poistaa huopakatolta tai tiilikatolta? Koska sammaleenpoisto katolta voi vaurioittaa kattoa, ei ole samantekevää, miten kasvustoista hankkiudutaan eroon. Esimerkiksi painepesu kannattaa unohtaa, koska se voisi saada katon entistä huonompaan kuntoon. Harjauskaan ei ole hyvä idea, sillä huopakattoa ei kannata harjata, eivätkä harjakset poista tiilien sisään luikerrelleita juuria ja itiöitä. Vaikka tiilikatto vaikuttaisi harjauksen jälkeen puhtaalta, voisi se kotvan kuluttua vihertää ihan entiseen malliin.

Vastauksemme on sammaleentuhokäsittely biohajoavalla aineella– se poistaa sammaleet katolta tehokkaasti, mutta kattoa vaurioittamatta. Tällainen sammaleenpoisto katolta onnistuu katon iästä riippumatta, sillä se ei riko vanhojakaan tiiliä tai vuotia. Meiltä kannattaa tilata muutkin vanhan katon huollot Porvooseen, sillä osaamme liikkua vanhoilla katoilla niin, ettei vaurioita synny. Vanhalla tiilikatolla pitää katsoa, mihin astuu, ja huopakatolta kannattaa pysyä kokonaan poissa kesähelteiden aikana. Kuumuus on voinut pehmentää vuodat niin, etteivät ne väliaikaisesti oikein kestä kävelemistä.

Tiilikaton harjaus Porvoossa tapahtuu monen monta kertaa

Tiilikatto on yksi pitkäikäisimmistä katoista, sillä betonitiilikatto voi kestää 70 ja savitiilikatto jopa 100 vuotta. Tiilikatto pysyy hyvässä kunnossa pitkään, kun sitä huolletaan asianmukaisesti, ja tämä tarkoittaa muun muassa tiilikaton harjaamista joka kevät ja syksy. Tiilikatto harjataan siis monen monta kertaa Porvoossa, ennen kuin se on aika uusia!

Tiilikatto kannattaa nimenomaan harjata, sillä se on kaikista parhain tapa poistaa roskat ja pintasammal tiilikatteelta. Harjaaminen on tarpeeksi hellävaraista ja turvallista. Samaa ei voida sanoa painepesusta, mikä voi kuluttaa katon pintaa aivan liikaa. Painepesuria ei tarvita sammaleiden poistoonkaan. Jos katolla kasvaa sammaleita, mitkä eivät pintasammaleen tavoin lähde harjaamalla, kannattaa tilata meiltä sammaleentuhokäsittely Porvooseen.

Harjauksen yhteydessä teemme aina myös vesikourujen puhdistuksen. Tiilikatolta poistetut roskat – tai ainakin osa niistä – voivat kertyä vesikouruihin. Vesikourut eivät vedä, jos niissä on paljon roskia, ja silloin sadevesien ohjaus on retuperällä.

Tiilikaton kevät- ja syysharjaukset tarkoittavat myös ilmaista kattotarkastusta. Tiilikatto(kin) kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, voihan jokin tiili olla rikki tai jonkin läpivienti siinä kunnossa, että se voisi pian alkaa vuotaa. Jos kaikki ei ole kunnossa, saat mainion tarjouksen tiilikaton korjaamisesta tai muusta katon kuntoa tukevasta toimenpiteestä.