KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Porvoo – Sadevesikourut estävät vettä päätymästä väärään paikkaan

Jos rakennuksessa ei ole kunnollista sadevesijärjestelmää, katolta valuvat sade- ja sulamisvedet voivat päätyä väärään paikkaan. Kun vedet valuvat räystäiltä suoraan alas, voi piha kastua ja liejuuntua. Talvella piha jäätyy, ja siitä voi tulla erittäin liukas. Osa vesistä imeytyy kiinteistön ulkorakenteisiin, jos räystäät vuotavat. Pahimmassa tapauksessa rakennuksen sisälle voi päästä litratolkulla vettä.

Jos maaperä kastuu oikein urakalla, voi kapillaarinen kosteus saavuttaa rakennuksen alaosat. Salaojat ovat olemassa siksi, että näin ei tapahtuisi, mutta salaojistakaan ei välttämättä ole apua, jos sadevesijärjestelmä uupuu tai on huonossa kunnossa. Peltikatolta, huopakatolta tai tiilikatolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä yhden sadejakson aikana, joten on helppo ymmärtää, miksi sadevesijärjestelmä on niin tarpeellinen. Vakuutusyhtiökin voi kieltäytyä maksamasta korvauksia sellaisista kosteusvaurioista, mitkä syntyvät esimerkiksi huonokuntoisten räystäskourujen takia.

Sadevesijärjestelmä kannattaa asentaa Porvoossa yhtä aikaa vesikaton kanssa. Sadevesijärjestelmä voi olla tehty muovista, teräksestä tai alumiinista. Muovikourut eivät ole erityisen kestäviä, joten nykyään suositaan teräs- ja alumiinikouruja. Teräskourut voivat kestää nelisenkymmentä vuotta, kun taas alumiinisille ränneille voi saada jopa 60 vuoden mittaisen puhkiruostumattomuustakuun.

Jotta rännit eivät ruostuisi etuajassa tai kärsisi jään muodostumisen aiheuttamista vaurioista, tulee vesikourut puhdistaa usein. Suosittelemme sadevesijärjestelmien puhdistamista joka kevät ja syksy. Tilaa matalan mökin tai korkean rakennuksen (kuten kerrostalon) vesikourujen puhdistus Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa ja Sipoossa meiltä, niin poistamme kaikki ylivuotoja, ruostevaurioita ja umpeen jäätymistä aiheuttavat roskatukokset. Varmistamme myös rännien ja alastuloputkien kunnon, sillä vedet voivat valua räystäskourujen laitojen yli myös sen takia, että kourujen kallistukset antavat väärään suuntaan. Myös auenneet saumat tai ruosteen tekemät reiät aiheuttavat vuotoja. Jos talon ulkorakenteet kastuvat, voi syntyä rapautumista, lahoa ja jopa hometta.

Uhkaako jääkuorma pudottaa rännit ja syöksytorvet? Ota silloinkin yhteyttä tähän kattopalveluun. Meidän tekemämme kattotyöt onnistuvat aina yhtä erinomaisesti, ja ne voi maksaa yhteistyökumppaniltamme saatavalla rahoituksella. Mökin ja omakotitalon omistajat voivat vähentää maksettavaksi jäävien kustannusten määrää kotitalousvähennyksen avulla, joskin hintamme ovat ilman tuota verovähennystäkin varsin edulliset.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Mitkä kaikki katot tarvitsevat rännien puhdistusta Porvoossa?

Aivan kaikki katot tarvitsevat rännien puhdistusta Porvoossa. Olipa kyseessä iso tai pieni katto, suosittelemme, että lehtien, neulasten, käpyjen ja muiden roskien muodostamat tukokset poistetaan kaksi kertaa vuodessa. Me olemme oivallinen valinta puhdistamaan korkean kerrostalon, rivitalon, pienen mökin, autotallin, aitan tai vierasmajan, rintamamiestalon tai vaikkapa paritalon vesikourut. Me olemme tottuneet liikkumaan kaikenlaisilla katoilla, ja meillä on käytössämme laadukas välinearsenaali. Turvavaljaat ja -köydet ovatkin tarpeen katoilla liikkuessa (niin, rännithän tulee puhdistaa katolta eikä nojatikkailta käsin, koska tikkailla heiluminen on paljon vaarallisempaa ja hitaampaa). Jos kyseessä on oikein korkea talo, puhdistamme vesikourut vaikka nosturiauton avulla.

Tasakatto muodostaa poikkeuksen. Tasakatot, joita tehtiin etenkin 1960-luvulla, eivät omaa räystäskouruja ja alastuloputkia. Tasakatto on huopakatto, jolla on tarpeellinen määrä kattokaivoja. Jokainen kattokaivo tarvitsee läpiviennin. Kattokaivot ja niitä ympäröivät rakenteet tulee tarkastaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Samalla puhdistamme roskat kattokaivojen ympäriltä ja varmistamme, että mahdolliset lämpövastukset toimivat normaalisti.

Kattokaivot voivat mennä tukkoon samaan tapaan kuin sadevesikourutkin, jos roskia ei käydä säännöllisesti poistamassa. Silloin sade- ja sulamisvedet jäävät katon päälle, eivätkä edes tiivissaumakaton saumat kestä kovin kauaa seisovien vesimassojen alla. Katto voi alkaa vuotaa, ja tasakattovuoto voi johtaa erilaisten kosteusvaurioiden syntymiseen Porvoossa.

Me olemme luottokumppanisi myös kattokaivojen puhdistamisessa, uusimisessa ja kuntotarkastamisessa. Teemme vankalla ammattitaidolla myös muut tasakattotyöt. Olipa kyseessä tasa- tai satulakatto, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastamisen. Tuo kattotarkastus kertoo kaiken tarpeellisen omakotitalon, luhtitalon tai vaikka ulkorakennuksen katon kunnosta. Lopuksi tarjoamme mahdollisesti tarvittuja kattopaikkauksia (kuten rikkinäisten tiilien uusimista) tai kattohuoltoja (kuten sammaleiden poistamista katolta).

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus onnistuu vaihe kerrallaan

Meidän kattofirmamme ammattilaiset tekevät kaikki erilaiset kattohuollot, kattokorjaukset ja kattosaneeraukset tottunein ottein. Turha hoppuilu voisi johtaa epätoivottuun lopputulokseen, joten emme koskaan hosu suotta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vetäisimme lonkkaa työmaalla tai viivyttelisimme turhan takia. Se, että teemme jokaisen kattourakan huolellisesti ja keskittyneesti, voi tarkoittaa jopa urakan nopeutumista. Miksi? Siksi, että hoppuilu, hosuminen ja muu turha poukkoilu voi johtaa huolimattomuusvirheisiin, joiden korjaaminen vie aikaa.

Suhtaudumme keskittyneesti myös vesikourujen puhdistamiseen ja tukkeutuneiden syöksyputkien (eli syöksytorvien tai alastuloputkien) avaamiseen. Suunnittelemme urakan jo etukäteen, jotta meillä on riittävästi ammattilaisia, työvälineitä, työturvallisuustuotteita ja kalustoa oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Etenemme vaihe kerrallaan saavuttaaksemme erinomaisen lopputuloksen. Käytämme aikaa myös kaupan päälle tarjottavaan kuntotarkastukseen.

Jos alastuloputkissa on pelkkiä roskia, poistamme roskatukokset tilanteen edellyttämällä tavalla. Jos syöksytorvet ovat tukossa sen takia, että ne ovat jäätyneet umpeen, on aika aloittaa jään sulatus kuumalla vesihöyryllä. Jäätä ei koskaan pidä poistaa hakkaamalla tai potkimalla, sillä moinen voisi vaurioittaa omakotitalon, kerrostalon tai vaikka mökin sadevesijärjestelmää Porvoossa.

Kuuma vesihöyry on nopea, turvallinen ja tehokas tapa jään poistamiseen, olipa jää sitten alastuloputkissa, vesikouruissa, kattokaivoissa tai vaikka katon reunalla. Jään muodostuminen kannattaa ehkäistä jo ennalta, ja siinä auttaa sadevesijärjestelmän puhdistaminen ja kuntotarkastaminen ihan syksyn lopussa.