KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Porvoo – Lumenpoistossa punnitaan työntekijän ammattitaito

Lumenpudotus katolta on hankalaa, raskasta ja vaarallista. Virheaskel voi olla kohtalokas, jos ei käytä laadukkaita työturvallisuustuotteita. Katolta putoava lumi- ja jääkuorma voi aiheuttaa henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Vahinkoja voi käydä myös katolle. Voi olla, että katto alkaa vuotaa niiden vaurioiden takia, joita tottumattomasti tehty lumenpoisto sille aiheutti.

Jos katolla on liikaa lunta tai lumen äkillinen putoaminen on sekä todennäköistä että vaarallista, ei kattolumitöitä voi jättää tekemättäkään. Mieti kuitenkin kaksi kertaa, kenen annat katollesi nousta. Turvallisin vaihtoehto on ottaa yhteyttä ammattilaisiimme ja tilata lumenpudotus meiltä Porvooseen, Askolaan, Loviisaan, Myrskylään, Pornaisiin tai Sipooseen. Meidän lumenpudottajamme ovat timanttisia ammattilaisia, joilla on takanaan lukematon määrä lumenpudotusurakoita.

Osaamme liikkua katolla myös silloin, kun katolla on runsaasti lunta ja jäätä, mutta emme luota pelkkään tasapainoon tai tottumukseen. Jopa tasakaton lumenpudotus on vaarallista, sillä lumenpudottaja saattaa horjahtaa ja pudota reunan yli työntämänsä lumen mukana alas. Olipa kyse matalasta kesämökistä tai monikerroksisesta kerrostalosta, käytämme aina turvavaljaita ja -köysiä, emmekä työskentele katolla yksin.

Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Myös tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen lumenpudotukset pitää suunnitella hyvin Porvoossa, jotta itse urakka etenisi a) turvallisesti ja b) sujuvasti (lue: mahdollisimman nopeasti). Otamme siis jo etukäteen selvää siitä, kuinka monta lumenpudottajaa tarvitaan, tuleeko samalla tehdä jäänsulatus katolta ja ränneistä, ja miten talon asukkaat ja ohikulkijat pidetään turvassa. Valvojat ja liikenteenohjaajat huolehtivat siitä, ettei kukaan jää lumikuormien alle, ja että kattolumitöistä ei ole tarpeetonta haittaa kenellekään. Jos rakennus sijaitsee vilkkaasti liikennöidyllä alueella, on yksi mahdollisuus se, että teemme lumenpoiston yöllä.

Ammattitaitoiset lumenpudottajamme tietävät myös sen, miten helposti vesikatto tai katolle asennetut laitteet ja rakennusosat voivat vaurioitua. Katolla ei pidä heilua kuin heinämies, vaikka oma turvallisuus olisikin varmistettu turvavaljailla. Työvälineiden ei pidä osua katteeseen, jotta pinnoite tai tiivisteet eivät vaurioituisi. Muistamme jättää katolle noin vaaksan verran lunta, sillä tällainen kerros suojaa hyvin katetta lumitöiden aikana.

Ota yhteyttä meihin, niin saat parhaan tarjouksen kattolumitöistäsi! Omakotitalon ja mökin lumenpoistot oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä, eikä rahoituskaan ole (itäsuomalaisittain ilmaistuna) kadoksissa. Löydät yhteistyökumppanimme tarjoaman mainion rahoitusvaihtoehdon kotisivuiltamme, ja sitä voi hakea sähköisesti.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta on merkityksellinen kattotyö

Kattolumityöt Porvoossa tehdään vain silloin, kun niille on oikeasti tarvetta. Se, että katolla on muutaman kymmenen sentin verran (pakkas)lunta, ei vielä tarkoita sitä, että sinun tulisi tilata lumenpoisto. Katot on suunniteltu kestämään lumikuorman muodostama ylimääräinen paino – vuosikymmenestä toiseen. Jos katolla oleva lumi on keväistä suojalunta, voi kattolumitöille olla tarvetta. 10 senttiä ei vielä uhkaa katon rakenteita, mutta puolimetrinen suojalumikerros kannattaa jo poistaa. Suojalumi on vetistä ja tiivistynyttä lunta, minkä kuutiopaino voi olla useita satoja kiloja.

Tiilikaton ja tasakaton omistajien kannattaa olla valppaina koko talven ajan – tai ainakin valppaampina kuin kaltevien pelti- ja huopakattojen omistajien. Tiilikatto on painavampi kuin pelti- tai huopakatto, joten sen rakenteet ovat talvella kovemmalla koetuksella kuin muiden kattojen. Tasakatolta lumi ei putoa itsekseen, joten sille saattaa jemmautua merkittävästi enemmän lunta kuin esimerkiksi pulpettikatolle.

Myös silloin kannattaa tilata lumenpoisto, jos lumet ovat jakaantuneet epätasaisesti – esimerkiksi jiirin päälle kasaantuneet lumet voivat nimittäin johtaa kattovuotoon Porvoossa.

Kattolumitöillä on merkitystä sekä kattorakenteiden kunnolle että pihan turvallisuudelle. Tilaa lumenpudotus heti, jos vaikuttaa siltä, että lumimassat voisivat pudota pihalla liikkuvien ihmisten tai eläinten päälle. On vaarallista jäädä lumen alle – etenkin, jos lumen seassa on jäätä ja lumen katosta irrottamia kouruja, kattotikkaita ja muita kattovarusteita.

Kaikki kaltevat katot – katemateriaalista riippumatta – tulee varustella lumiesteillä. Lumiesteet on suunniteltu ennaltaehkäisemään lumen putoamista ja siitä aiheutuvia vahinkoja. Samalla ne suojaavat katon pinnoitetta naarmuilta ynnä muilta vaurioilta, joita voi syntyä lumimassojen liukuessa lapetta pitkin. Lumiesteet ovat pakollinen osa kattoasi, jos sen jyrkkyys on 1:8 (7°) tai suurempi. Meidän kattofirmamme on apunasi niin lumiesteiden asentamisessa, huoltamisessa kuin korjaamisessakin – sekä silloin, jos lumet meinaavat tulla alas ”karmit kaulassa” eli repien lumiesteet mukaansa. Lumiesteet eivät tietenkään vähennä lumikuormien painoa, joten liiat lumet joudutaan poistamaan katolta myös lumiesteiden asentamisen jälkeen.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Mihin H2O ei sopisi?

Kattolumi sulaa viimeistään keväällä, mutta sitä sulaa yleensä myös talven aikana. Asunnosta karkaava lämpö sulattaa lunta altapäin, joten lumen ja ulkokaton välissä voi olla vesikerros. Sulamisvesi valuu hiljalleen kohti räystäitä. Kun se tulee esiin eristävän lumikerroksen alta, se voi jäätyä katon reunalle muodostuvaksi jäävalliksi tai räystäiltä riippuviksi jääpuikoiksi. Jääpuikot ovat vaarallisia, ja jäävalli voi padota taakseen niin paljon vettä, että katto alkaa vuotaa Porvoossa.

Sadevesijärjestelmäkin voi jäätyä, jos siinä on rakenteellisia puutteita tai jos se on täynnä roskia. Sadevesijärjestelmä voi vaurioitua ja sen yli vuotavat sulamisvedet muuttaa pihamaan vaarallisen liukkaaksi.

Miten päästä eroon jääpuikoista ja jäästä? Ota yhteyttä meihin, niin katkomme jääpuikot (vaikka nosturiauton avulla) ja sulatamme jään kuumalla vesihöyryllä. Jään höyrystämiseen ei tarvita muuta kuin höyrytyslaite ja vettä (H20).