KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Turku – Kaikkien aluskatteiden kuntoon kannattaa panostaa

Jos kattosi vuotaa, et edes harkitse sen jättämistä korjaamatta. Jos tuuli irrottaa vesikourut, ilmanvaihtohormit tai kattotikkaat paikoiltaan, olet varmasti valmis tilamaan paikalle kattofirman. Tiedät varmasti myös sen, miten tärkeää peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaaminen on Turussa. Aluskate on poissa silmistä ja siten se saattaa olla poissa myös mielestä, mutta rohkaisemme tarkastamaan tai tarkastuttamaan aluskatteen kunnon usein Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa ja Ruskossa.

Jos käynti välikatolla osoittaa, että taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatetta on korjattava, ota yhteyttä meihin (ellemme ole jo valmiiksi paikalla, sillä meiltä voi tilata myös kuntotarkastuksia). Me annamme hyvän tarjouksen aluskatteen korjauksen hinnasta, ja aloitamme työt mahdollisimman pian. Paikan päällä selviää, miten omakotitalon, kesämökin, paritalon tai jonkin muun rakennuksen aluskate kannattaa korjata. Koko aluskatetta ei ruveta vaihtamaan, mutta aluskatteen osittainen vaihto voi tulla kyseeseen. Jos aluskatteen reikien paikkaaminen riittää, ei ole syytä aloittaa sen isompaa urakkaa. Meillä on tietotaitoa myös pahvisen aluskatteen korjaamiseen.

Revenneen tai reikiintyneen aluskatteen korjaus on tärkeää, koska aluskate toimii vain silloin, jos se on tiivis ja oikein asennettu. Miten aluskatteen sitten kuuluisi toimia? Siten, että se ohjaisi katon alta pois kaiken kosteuden, mikä voisi muussa tapauksessa alkaa aiheuttaa kosteusvaurioita. Aluskate on olemassa sekä kattovuotojen että kondensio-ongelman varalta. Katto voi vuotaa mitä erilaisimpien syiden takia. Katto voi vuotaa harjatiilen kohdalta, sisätaitteen luota tai siksi, että katteeseen on ilmestynyt reikiä ja halkeamia. Katon tiiviyttä voidaan ylläpitää kattohuolloilla ja ennakoivilla kattopaikkauksilla, mutta esimerkiksi myrsky tai katolta putoava lumi voi rikkoa kattoa ilman ennakkovaroitusta.

Kondenssivesi on vettä, mitä voi tiivistyä asunnosta karkaavasta lämmöstä ja vesihöyrystä. Mitä paremmin välikatto tuulettuu, sen epätodennäköisempää kondensoituminen on, mutta aluskate on silti tarpeen.

Aluskatteen kuntoon kannattaa siis panostaa, olipa se sitten omakotitalon, kerrostalon, huvilan tai vaikka paritalon ulkokatteen alla. Tilaa kaikki aluskatteeseen liittyvät työt meiltä, niin saat paikan päälle kokeneet ja osaavat ammattilaiset, jotka osaavat hinnoitella palveluksensa kohtuullisesti! Jos olet yksityisasiakas, voit hakea kotitalousvähennystä urakan valmistuttua. Saatat miettiä myös urakan rahoittamista. Jos laina tulee kyseeseen, voit hakea remonttilainaa yhteistyökumppaniltamme, jonka verkkopalveluun pääsee meidän nettisivuillamme olevan linkin kautta.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kattoikkunat, kattovalokuvut, kattoluukut sekä muut kattotuotteet korjataan ja uusitaan ammattitaidolla. Kun katto on saneerauskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Olemme erityisen kiinnostuneita ja taitavia korjaamaan huopakattoja sekä remontoimaan niitä. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Aluskatteen osittainen uusiminen Turussa tarjoaa nopean ratkaisun ikävään pulmaan

Jos aluskatteesi on vioittunut tai väärin asennettu, pitää tilanne korjata mahdollisimman pian. Ota yhteyttä meihin, niin ammattilaisemme tulevat paikan päälle turhia viivyttelemättä. He tarkastavat tilanteen ja antavat hyvän tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä. Työt voidaan aloittaa nopealla aikataululla, ja ne tehdään aukottomalla ammattitaidolla. Meiltä saat siis nopean ratkaisun ikävään pulmaan.

Mikä se ratkaisu voi olla? Tämä riippuu täysin tapauksesta. Voi olla, että aluskatteen reikien paikkaaminen riittää, tai ehkä Turussa ei tarvita muuta kuin läpivientikappaleiden uusiminen. Me jos ketkä osaamme korjata aluskatteen ylösnostot. Onkin hyvin tärkeää, että aluskatetta on nostettu kaikkia läpivientejä vasten, sillä muuten aluskate ei anna riittävän hyvää suojaa mahdollisilta läpivientivuodoilta.

Koko aluskatetta ei tarvitse uusia, vaikka aluskatteessa olisi isompikin reikä – tai vaikka niitä olisi useampi kappale. Aluskate voidaan uusia osittain esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta tai jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta. Aluskatteen osittainen vaihto on kustannustehokas, nopea ja ennen kaikkea luotettava ratkaisu aluskatteen vaurioihin.

Samalla kun uusimme aluskatteen osittain esimerkiksi läpivientien kohdalta, voimme tehdä monia muitakin kattotöitä. Aluskatteen osittainen uusiminen kattoluukun kohdalta yhdistyy näppärästi vaikkapa katon harjaamiseen. Samalla kun uusimme aluskatteen osittain vaikkapa kattovalokuvun kohdalta, voimme hoitaa vaikka rikkinäisten tiilien vaihtamisen ja katon sammaleentuhokäsittelyn. Ehkä aluskatetta on uusittava kattoikkunan kohdalta? Samalla voisi hoitua vaikka jiirin kunnostus tai lumiesteiden asennus. Piipun pellitys on helppo tehdä samalla, kun uusimme aluskatteen osittain savupiipun kohdalta.

Mitä ikinä tarvitsetkin, saat sen tältä kattofirmalta. Kaupan päälle tuleva kattotarkastus kertoo kaikista tiilikaton, peltikaton tai huopakaton tarpeista, joten mikään korjaus- tai huoltotarve ei jää huomaamatta. Laitamme kattosi kerralla sellaiseen kuntoon, että se on valmis kohtaamaan rankkasateet, rajuilmat, pakkastalvet ja kaikki muut rasitukset.

Aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta palauttaa kattorakenteiden suojauksen

Vaikka aluskatteesi olisi huippulaadukas, voi se jossain vaiheessa tarvita korjaamista esimerkiksi savupiipun tai kattoikkunan kohdalta. Aluskate kuluu siinä kuin kaikki muutkin rakenteet ja materiaalit. Etenkin kosteus kuluttaa aluskatetta Turussa, ja siksi saatat tarvita aluskatteen korjausta esimerkiksi läpiviennin tai jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta. Tilaa aluskatteen taitekohtien korjaus Turkuun meiltä, niin saat parasta palvelua tämän tärkeän asian tiimoilta.

Jos aluskatetta ei korjata kattoluukun kohdalta, ei siitä ole suurtakaan hyötyä, jos katto alkaa vuotaa tai kondensio-ongelma kiusaa. Rikkinäinen tai väärin asennettu aluskate ei ohjaa kosteutta pois katon alta, joten kattorakenteet ja yläpohjan eristeet voivat kastua. Mitä tapahtuu, jos yläpohjarakenteet kastuvat kattovuodon tai kondenssiveden takia? Ne voivat alkaa lahota, ja – kuten hyvin tiedämme – laho heikentää puurakenteet. Lahonneet kattorakenteet ja painava katto eivät ole hyvä pari…

Entä mitä tapahtuu omakotitalon, kerrostalon tai vaikka mökin eristeille, jos ne joutuvat tekemisiin kosteuden kanssa? Eristeet, joiden tehtävä on estää lämmintä ilmaa karkaamasta sisältä, voivat homehtua hyvinkin nopeasti kastumisensa jälkeen. Jos katon alla on hometta, voi rakennuksen sisäilman laatu heiketä.

Emme halua, että katon alle syntyisi laho- tai homevaurioita. Siksi kannattaa seurata vesi- ja aluskatteen kuntoa. Tarvitsitpa sitten vesikaton paikkausta tai aluskatteen korjausta viemärintuuletusputken kohdalta, ota yhteyttä meihin.

Aluskatteen paikkaus (esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta) on kattotyö, mikä yleistyi vasta 1900-luvulla. Miksi? Siksi, ettei aluskatteita juurikaan käytetty ennen 1900-lukua. 1900-luvulla tapahtui monia muutoksia, joista aluskatteiden yleistyminen ja kattojen loiventuminen ovat hyviä esimerkkejä. Tasakatot tai hyvin loivat katot eivät ole enää kovin suosittuja, mutta aluskatteet – onneksi – ovat. 1900-luvun muutoksista voidaan mainita myös raakahuopakattojen korvaaminen ensin lasikuituhuopakatoilla ja sitten kumibitumikatoilla. Mitä tapahtui tiilikatoille? Muun muassa se, että betonitiilikatot kiilasivat suosiossa savitiilikattojen ohi, sillä betonitiilet ovat edullisempia. Jos tarkastellaan kestävyyttä, savitiilet pesevät betonitiilet mennen tullen. Betonitiilikatto voi kestää 70 vuotta, mikä on monilla talonomistajille ihan riittävästi, mutta savitiilikaton käyttöikä voi olla jopa 30 vuotta pidempi. Myös konesaumakatot voivat kestää sadan vuoden ajan. Kuparikatto on kaikista pitkäikäisin katto, sillä se voi kestää satoja vuosia.

Miksi aluskatteita ei keksitty käyttää jo aiemmin? Yksi selitys on se, ettei aluskatteille ollut niin suurta tarvetta ennen 1900-lukua. Katot ovat aina voineet vuotaa, mutta kondensio-ongelma muuttui merkittäväksi ongelmaksi oikeastaan vasta 1900-luvulla. Taloista alettiin tehdä aiempaa paremmin eristettyjä, mikä tarkoitti sitä, että välikatolle alkoi karata aiempaa enemmän lämpöä. Aikaisemmin iso osa lämmöstä karkasi jo seinien läpi, eikä asunnoissa muutenkaan ollut erityisen lämmin talvella. Nykyihminen ei voisi kuvitellakaan asuvansa talossa, minkä sisälämpötila laskisi aamulla pakkasen puolelle.

Toinen iso muutos oli se, että pyykkiä alettiin kuivata sisällä, ja että myös peseytyminen ja saunominen siirtyivät sisätiloihin. Normaalista asumisesta aiheutuu tänä päivänä paljon vesihöyryä. Pariskunta voi tuottaa sitä jopa 7 litraa päivässä. Vaikka eristeet ja höyrynsulut olisivat kunnossa, karkaa lämmintä ja kosteaa ilmaa aina jonkin verran välikatolle. Jos aluskate uupuu tai on rikki, voi katon alle tiivistyä ja jäädä kondenssivettä, mikä voi tuhota kattorakenteet ja saada eristeet homehtumaan.

Aluskatteen paikkaus Turussa – Miten se osataan aloittaa oikeaan aikaan?

Jos tiilikaton aluskatteen paikkausta ei tehdä ajoissa, voi yllättävä kattovuoto johtaa katon alla olevien rakenteiden kastumiseen. Vesi voi tulla läpi jopa sisäkatosta. Myös peltikaton aluskate pitää paikata ajallaan, mutta mistä tietää, että aluskatetta on paikattava viemärintuuletusputken, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta?

Ainoa tapa pysyä kärryillä aluskatteen kunnosta on tarkastaa se säännöllisin väliajoin. Tämä edellyttää sitä, että katon alle on jonkinlainen kulkureitti. Välikatolla kannattaa käydä, vaikka ei olisikaan kiinnostunut aluskatteen kunnosta, sillä muuten eristeiden ja kattorakenteiden kunto jää selvittämättä. Vasta välikatolle mentyään näkee, onko eristeitä tarpeeksi ja ovatko ne edelleen kuivat. Jos välikatolle pääsee lintuja, näätiä ja muita pieneläimiä, voivat eristeet olla likaiset ja revityt. Silloin ne pitää uusia joko kokonaan tai osittain. Kattorakenteissa voi olla merkkejä kosteudesta. Silloin on selvitettävä, vuotaako katto, vai onko kyse huonosti toimivasta tuuletuksesta.

Jos kattotarkastaja huomaa aluskatteen olevan rikki tai väärin asennettu, saat tarjouksen aluskatteen paikkaamisesta kattovalokuvun, kattoikkunan tai vaikka savupiipun kohdalta. Myös revenneen aluskatteen paikkaus hoituu meiltä kokenein ottein Turussa. Meiltä saat myös puolivuosittaiset kattotarkastukset, joiden yhteydessä tarkastetaan niin aluskatteen kuin vaikkapa kattoturvatuotteidenkin kunto.