KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Turku – Kattovuoto voi aiheuttaa stressiä jo etukäteen

Kattovuoto voi aiheuttaa stressiä jo ajatuksen tasolla. Mitä voi tapahtua, jos katto vuotaa savupiipun kohdalta? Aiheuttaako kattovuoto kalliin laskun? Pitääkö katto uusia ennenaikaisesti, vai tuleeko koko rakennus purkaa maan tasalle?

Älä stressaa kattovuodosta etukäteen. Ota yhteyttä meihin kaikkien kattotöiden tiimoilta, niin me pidämme parhaamme mukaan huolen sitä, ettei katto vuoda edes kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta Turussa. Meiltä kannattaa tilata niin katon asennus, kaikki kattohuollot kuin katon paikkaukset ja tiivistyksetkin. Jos sattuu käymään niin, että katto vuotaa vaikkapa kattoluukun kohdalta, ota heti yhteyttä meihin. Mitä nopeammin kattovuotoa päästään korjaamaan, sitä pienempi korjauslaskusta tulee. Vaikka katto olisi ehtinyt vuotaa sen verran pitkään, että katon alle on jo ehtinyt syntyä kosteusvaurioita, ole silloinkin yhteydessä meihin. Me kunnostamme kaikki vauriot erinomaisella hinta-laatusuhteella. Tarjoamme kattoremonttia vain silloin, jos se on paras ratkaisu, kun otetaan huomioon katon ikä ja yleiskunto.

Meidän ammattilaisiltamme ei mene sormi suuhun minkäänlaisen kattovuodon edessä. Osaamme laittaa kuntoon niin myrskyvauriot kuin nekin vahingot, joita saattaa syntyä, kun katolta putoaa vauhdikkaasti lunta.

Mietimme aina myös sitä, miten voitaisiin estää se, että taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa. Kattovuoto voi johtua esimerkiksi normaalista kulumisesta, joten katon ehjyys ja tiiviys kannattaa tarkastaa puolivuosittain. Tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä, jotta kuluneet ja kunnoltaan heikentyneet kohdat tulisivat huomattua. Jos tiilikatolla, huopakatolla tai peltikatolla on heikkokuntoisia kohtia, annamme oivallisen tarjouksen niiden kunnostamisesta. Näin monet kattovuodot voidaan estää jo ennalta.

Kaikkia kattovuotoja ei voida estää Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa tai Ruskossa. Esimerkiksi äkillinen myrsky voi vaurioittaa satulakattoasi niin, että se alkaa vuotaa. Silloin on tärkeintä tilata katonkorjaajat paikalle heti. Me riennämme paikan päälle kiinnittämään irronneita kattopeltejä takaisin paikoilleen – tai korjaamaan revenneitä kattohuopia. Katon alla oleva aluskate estää katon vesivahingon, vaikka vesikatto olisikin tilapäisesti huonossa kunnossa. Aluskatteen kuntoa kannattaa siis seurata yhtä usein kuin vesikatteenkin tiiviyttä.

Kaikki kattokorjauksemme ja kattohuoltomme voi maksaa luotolla. Yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen hakeminen on todella helppoa. Helppoa on myös kotitalousvähennyksen hakeminen – samoin vuotavan katon korjaaminen, koska teemme kaiken avaimet käteen -pakettina.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Jos kattoluukku, kattoikkuna tai vaikka kattovalokupu aiheuttaa harmia, niin korjaamme, sekä tarvittaessa uusimme. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, eikä esimerkiksi huopakaton korjaus enää riitä, saat meiltä laadukkaat kattoremontit niin pelti-, tiili- kuin huopakatoille avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomiota, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – Kattokorjaukseen voidaan yhdistää jokin katon huolto

Meidän kattofirmamme laittaa kuntoon katon kuin katon. Ota ensimmäiseksi yhteyttä meihin, jos huomaat tiilikaton, huopakaton tai peltikaton vuotavan Turussa. Voit olla yhteydessä meihin, vaikka et olisi varma siitä, vuotaako katto vai ei. Me tulemme paikan päälle tarkastamaan tilanteen. Jos katto vuotaa, annamme saman tien korjaussuunnitelman ja hyvän tarjouksen sen panemisesta täytäntöön. Jos katto ei vuoda, saat kuulla huojentavia uutisia. Ehkä kattosi kaipaa jotain huoltoa, mikä auttaa sitä pysymään vieläkin paremmassa kunnossa? Silloin annamme pesunkestävän tarjouksen kyseisestä kattohuollosta.

Vaikka olemmekin ansioituneita katonkorjaajia, voi meiltä tilata minkä tahansa kattohuollon. Huollamme yhtä taitavasti niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin. Seuraavaksi kerromme kattohuolloista, joilla omakotitalon, kerrostalon, paritalon, rivitalon tai vaikkapa jonkin piharakennuksen kattoa voidaan estää vuotamasta Turussa. Saat kattotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien tekemiemme kattotöiden (niin vuotokorjausten kuin vaikkapa vesikourujen puhdistuksenkin) yhteydessä, ja tuon kattotarkastuksen päätteeksi suosittelemme juuri sinun kattosi kaipaamia huoltotoimenpiteitä.

Tiilikaton tärkeimmät huollot liittyvät pakkasrapautumisen ehkäisemiseen. Rapautuminen rikkoo tiiliä, ja katto voi alkaa vuotaa rikkinäisen tiilen kohdalta. Jotta tiilet pysyisivät koossa, kannattaa katto harjata kaksi kertaa vuodessa. Näin katto voi kuivua jokaisen sateen jälkeen sen sijaan, että siihen sitoutuisi kosteutta pitkäksi aikaa. Sammal sitoo kosteutta erityisen paljon. Jos katolla kasvaa sammaleita, voi olla, että kate on märkä kuukausikaupalla. Sammaleet vaikuttavat myös siihen, kuinka hyvältä katto näyttää naapureiden, ohikulkijoiden ja mahdollisten ostajaehdokkaiden silmiin. Sammaleista kannattaa siis hankkiutua eroon. Kulunut pinnoite on hyvä uusia, sillä se saa tiilikaton hylkimään sekä kasvustoja, kosteutta että epäpuhtauksia. Samalla katon väri tasoittuu ja syvenee.

Myrsky ei voi irrottaa tiilikattoa, mutta yksittäisiä tiiliä voi irrota tai hajota. Siksi tiilikaton kunto kannattaa tarkastaa myrskyn jälkeen. Muistathan tarkkailla katon lumitilannetta, niin katto ei ala vuotaa esimerkiksi liitoskohdistaan. Tiilikatto voi tarvita lumenpoistoa ennemmin kuin huopakatto, sillä tiilikaton omakin paino on merkittävä.

Huopakattokin voi vaurioitua talvella. Se voi alkaa vaikka vuotaa, jos katon reunalle tai kattokaivoihin syntynyttä jäätä ei poisteta. Jää voi estää veden poistumisen katolta, ja seisovan veden aiheuttama paine voi saada aikaan saumavuodon. Jäätä ei kannata poistaa mekaanisesti, joten ota yhteyttä jään höyrysulatuksen tiimoilta.

Totta kai huopakatto voi alkaa vuotaa myös myrskyn takia, mutta myrskyvaurioiden todennäköisyyttä voidaan pienentää tarkistamalla katon saumat ja kattotarvikkeiden kiinnitykset usein. Jos saumat ovat tiiviit, ei tuuli (tai kosteus) pääse vuotien alle. Mitä paremmin kattoturvatuotteet ja muut kattotarvikkeet ovat paikoillaan, sitä epätodennäköisempää on, että myrskytuuli repisi ne mukaansa.

Huopakatto kovettuu vuosien ja vuosikymmenien saatossa. Mitä vähemmän bitumikate joustaa, sitä helpommin siihen voi syntyä halkeamia. Sammaleet voivat ”syödä” kattoon reikiä. Vaurioita voi aiheuttaa myös kermikerrosten väliin päässyt kosteus, mikä näkyy ensi alkuun ilmakuplina. Anna meidän paikata katon vauriot ennen kattovuotoa sekä ehkäistä uusien vaurioiden syntyminen esimerkiksi sammaleentuhoaineemme avulla. Myös puolivuosittainen puhdistus sekä kuluneen pinnoitteen uusiminen auttavat pitämään huopakattosi paremmassa kunnossa.

Peltikattokin on hyvä putsata joka kevät ja syksy, sillä tämä vähentää ruostevaurioiden syntymistä. Ruostetta vastaan kannattaa taistella myös maalaamalla katto aina tarvittaessa. Ruoste voi saada peltikaton vuotamaan, mutta sama lopputulos voi syntyä myös siitä, että peltikattonaulat irtoavat paikoiltaan. Ruodelautojen normaali kosteuseläminen pumppaa naulat pikkuhiljaa pois paikoiltaan, joten peltikatot asennetaan nykyään kateruuveja käyttämällä. Tästä on sekin hyvä puoli, että ruuveja kiinnittäessä ei ole vaarana, että vasara osuu sivuun tehden katteeseen vettä keräävän lommon. Ruuvien huono puoli on se, että niidenkin tiivisteet voivat kulua. Jotta peltikatteen alle ei pääsisi kosteutta, kannattaa ruuvien tiivisteiden kunto varmistaa jokaisen kattotarkastuksen yhteydessä. Tarvittaessa vaihdamme naulat tai ruuvit uusiksi ruuveiksi, joissa on ensiluokkainen tiiviste.

Se, että kattopellit ovat kunnolla paikoillaan, ehkäisee kattopeltien irtoamista kovalla tuulella, mutta varmemmaksi vakuudeksi voimme asentaa katolle kattopeltien lisäkiinnityksiä. Kattosi voi tarvita myös lumiesteitä. Kun katon reunalla on oikein mitoitettu ja asennettu rivi (tai kaksi) lumiesteitä, voi talon vieressä liikkua huolettomasti myös kevättalvella. Lumiesteet ylläpitävät myös peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kuntoa. Jos katolla olleet lumet putoavat äkisti alas, voivat ne irrottaa kattoturvatuotteita, ilmanvaihtohormeja tai vaikkapa vesikourut, ja tällaisesta aiheutuvat vauriot voivat saada katon vuotamaan.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla on enemmän kuin vain kiusallinen ongelma

Vuotaako kattosi piipun juuresta Turussa? Tämä kiusallinen ongelma piinaa monia talonomistajia. Kyse on itse asiassa vakavammastakin asiasta kuin vain kiusallisesta ongelmasta. Jos savupiipun kohdalta alkanut kattovuoto laitetaan pian kuriin, ei isompia pulmia ehdi syntyä, mutta jos tilanne jatkuu pidempään, voi katon alle syntyä kosteusvaurioita. Kosteusvauriot voivat aiheuttaa hankaluuksia lahon ja homeen kanssa. Puurakenteet alkavat nimittäin lahota kastumisensa seurauksena, ja yläpohjaan asennetut villat rupeavat ennen pitkää homehtumaan.

Kosteus voi levitä muihinkin rakenteisiin. Jos piipun juuresta vuotavaa kattoa ei pian huomata ja korjata, voi sisäkattokin tummua, ja siitä saattaa tihkua vettä lattialle.

Avainsana onkin tuo huomaaminen. Kattovuoto alkaa piipun juuresta yleensä vaivihkaa. Tiivisteiden kuluminen tapahtuu hiljaa, eikä kattovuotoa voi havaita, ellei kattoa tarkasta lähietäisyydeltä.

Muistathan tarkastaa tai tarkastuttaa kattosi usein Turussa. Tämä on ainoa tapa huomata piipunjuurivuoto, jiirivuoto tai esimerkiksi vuotava kattoreikä jo varhaisessa vaiheessa. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta kattovuodot voidaan saada jopa ehkäistyä.

Meiltä saat ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun teetät meillä jonkin kattotyön, joten tilaa vaikka katon puolivuosittaiset puhdistukset. Kaikki katot tulee puhdistaa joka kevät ja syksy, ja samalla saat kattosi tarkastettua niin piipun juuren kuin vaikkapa saumojenkin osalta. Jos piipun suojapellitys on vääntynyt tai piipun juuren tiivisteet pitäisi uusia, annamme tarvittavia kattotöitä koskevan tarjouksen. Tarkastamme myös sen, pitääkö peltikaton tai tiilikaton aluskatetta korjata piipun kohdalta. Meiltä hoituisi tällainenkin toimenpide, ja sen yhteydessä voisimme tehdä myös piipun pellityksen peltisepäntyönä. Kun koko piippu on pellitetty, muuttuvat piipunjuurivuodot entistäkin epätodennäköisemmiksi. Pellitys parantaa myös piipun ulkonäköä – sekä suojaa piipun ulkopuolen rapautumiselta. Hormin rapautumista torjutaan piipunhatulla, mikä saisi olla joka ikisen savuhormin suojana.

Äsken jäi kertomatta, miksi on niin tärkeää, että aluskate on kunnossa piipun kohdalta. Jos piipunjuuri kaikesta huolimatta alkaa vuotaa, aluskate estää katon vesivahingon, jos se on tiivis ja oikein asennettu. Aluskate vie kaiken kosteuden pois katon alta, kunnes kattovuoto huomataan ja korjataan. Katon korjaaminen ei ole kovinkaan iso urakka, jos ei – kiitos aluskatteen – tarvita muuta kuin tiilikatteen, huopakatteen tai peltikatteen sekä piipun liitoskohdan tiivistys.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Kaksi tapaa tällaisen ehkäisemiseen

Onko talon katolla kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku? Kaksi ensimmäistä lisäävät sisätilojen valoisuutta. Kattoluukku helpottaa puolivuosittaisia kattotarkastuksia. Se voi myös toimia hätäuloskäyntinä, joten kattoluukku on hyvä olla olemassa. Katollasi voi olla myös muita läpivientejä ilmanvaihtohormeista antenneihin.

Katto voi vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta, mutta tämän tiedon ei ole tarkoitus pelotella sinua. Katolle voi ja kannattaa asentaa erilaisia läpivientejä. Seuraavaksi kerromme, miten tiilikatto, peltikatto tai huopakatto pidetään tiiviinä, vaikka se olisi aivan täynnä erilaisia läpivientejä.

Ensimmäinen tapa estää se, että katto vuotaa kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, on kiinnittää huomiota siihen, kuka ne asentaa. Kun haluat katollesi uusia läpivientejä, ota yhteyttä meihin. Me asennamme erilaiset läpiviennit Turussa ensiluokkaisella tavalla, olipa sinulla palahuopakatto, konesaumakatto tai vaikka savitiilikatto. Tilaa meiltä myös läpivientien uusiminen.

Jos katollasi on läpivientejä etkä tiedä, kuka ne on asentanut, tilaa meidät tarkastamaan niiden kunto. Tarvittaessa tiivistämme tai eristämme läpiviennin uudestaan. Tarkastamme myös sen, onko aluskate asennettu oikein. Näemme usein aluskatteita, joiden ylösnostot puuttuvat. On tärkeää, että aluskatteen ylösnostot on toteutettu oikein, sillä muuten aluskate ei anna riittävää suojaa, jos katto alkaa vuotaa vaikkapa kattoikkunan kohdalta.

Mikä on se toinen tapa ehkäistä kattovuoto kattovalokuvun tai vaikka kattoluukun kohdalta? Se on katon säännöllinen kuntotarkastus – muistathan siis tarkastuttaa kattosi puolen vuoden välein. Kattotarkastajamme huomaavat haurastuneet tiivisteet ja muut ongelmat, ja antavat hyvän tarjouksen ennakoivasta kattopaikkauksesta – tai kattovuodon korjaamisesta, jos esimerkiksi lumen paino on jo ehtinyt saada katon vuotamaan kattoläpiviennin kohdalta.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla vaatii pikaista paikkaamista

Kaikki tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vauriot kannattaa paikata pikaisesti. Tämä neuvo pätee myös silloin, kun katto vuotaa antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta Turussa. Tilanne huomataan jo aikaisessa vaiheessa, jos katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Meidän tekemämme kattotarkastus on erittäin perusteellinen. Huomaamme kaikki muutokset katon kunnossa, ja suosittelemme niihin puuttumista – esimerkiksi antennin tiivistämistä uudelleen tai aluskatteen korjaamista ilmanvaihtoputken kohdalta.

Keväällä tehty kattotarkastus voi kertoa myös kattoturvatuotteista, joiden kiinnikkeet ovat löystyneet. Kiinnikkeet tulee kiristää, jotta kova tuuli ei saisi niitä irtoamaan. Kevättarkastus voi kertoa myös maalipintaan syntyneistä naarmuista, pakkasrapautumisen rikkomista tiilistä tai lumen painon alla vuotamaan ruvenneista kattoikkunoista. Kattotarkastuksen aikana tulee käydä myös katon alla, jos se suinkin on mahdollista. Näin saadaan kartoitettua myös kattorakenteiden, lämpöeristeiden ja aluskatteen kunto.

Jos katon alla on kosteutta, vaikka katto ei vuoda minkään sisätaitteen, läpiviennin tai sauman kohdalta, voi kyse olla kondenssivedestä. Lämmin ja kostea sisäilma voi tiivistyä kosteudeksi, kun se kohtaa kevättalven pakkasten viilentämän välikaton. Kondenssiveden aiheuttamat vauriot tulee korjata yhtä nopeasti kuin ne kosteusvauriot, joita on syntynyt, kun katto on vuotanut viemärintuuletusputken tai esimerkiksi IV-putken kohdalta. Jotta kondensio-ongelma ei enää aiheuttaisi ongelmia, parantelemme välikaton tuuletusta tai tuomme yläpohjaan lisää eristeitä. Tarvittaessa korjaamme aluskatteenkin.

Seuraavan kerran tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunto on tarkastettava syksyllä, sillä kesän aikana on voinut syntyä vaikkapa ruostevaurioita. Saat kattotarkastuksen ilmaiseksi esimerkiksi katon syyshuollon, eli ulkokatteen ja vesikourujen puhdistuksen yhteydessä. Jos jokin suojapellitys on vääntynyt, jokin sauma irvistää tai jokin naula törröttää, saat mukavan tarjouksen katon kunnostamisesta talvea varten. Myös syystarkastuksen yhteydessä kiinnitetään huomiota kaikkiin katon läpivienteihin sekä yläpohjarakenteiden kuntoon.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta? Sisätaitteen tiiviys varmistettava usein

Mitä kaikkea kattotarkastajamme tutkivat tehdessään paritalon, kesämökin, kerrostalon, rivitalon tai vaikka jonkin ulkorakennuksen kattotarkastusta Turussa? Kattotarkastajamme tutustuvat koko kattokokonaisuuden kuntoon, mutta on joitain yksityiskohtia, joiden kuntoon kiinnitetään erityishuomiota. Tällaisia ovat muun muassa vanhat paikkaukset, kiinnikkeet, läpiviennit ja jiirit (eli katon sisätaitteet). Kattotarkastajat käyvät mahdollisuuksien mukaan myös katon alla, sillä läpiviennit ja jiirit on tarkastettava myös alakautta. Aluskatteen kunto ei paljastu kuin vasta välikatolta käsin. Jos aluskatteen kunto ei ole sellainen kuin sen pitäisi olla, saat tarjouksen aluskatteen tiivistämisestä, kuten aluskatteen korjaamisesta jiirin kohdalta. Jos katto alkaisi vuotaa jiirin tai vaikka jonkin läpiviennin kohdalta, aluskate ohjaisi vuotovedet ulos ennen katon vesivahinkoa. Siksi aluskatteen kunto tulee tarkastaa usein ja huolellisesti.

Myös vesikatteen ja sen yksityiskohtien tarkastamiseen tulee panostaa. Näin huomataan se, jos vanhoihin paikkauksiin ei enää voi luottaa. Katon tarkasteleminen lähietäisyydeltä voi kertoa myös törröttävistä peltikattonauloista tai ruuveista, joiden tiivisteet ovat kuluneet. Huonokuntoiset kiinnikkeet altistavat kattovuodoille, törröttävät naulat myös myrskyvaurioille. Läpivientivuodoille olemmekin jo uhranneet paljon palstatilaa, mutta todettakoon vielä kerran se, että kuluneet tiivisteet kannattaa uusia niin pian kuin mahdollista.

Kattotarkastajamme huomaavat myös katon sisätaitteen kuntoa uhkaavat tekijät. Tarjoamme jiirin paikkausta, mikä pitää katon tiiviinä myös sisätaitteen osalta. Tarvittaessa laadimme avaimet käteen -tarjouksen jiirin kohdalta vuotavan katon korjaamisesta. Siihen sisältyy myös mahdollisten kosteusvaurioiden kunnostaminen Turussa.