KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Sipoo – Kattovuoto ei ole jokaisen katon kohtalo

Kattovuotoja voidaan torjua muun muassa huoltamalla kattoa säännöllisesti. Esimerkiksi sammaleenpoistolla voidaan estää se, että omakotitalon, mökin, paritalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Sipoossa. Sammaleet pahentavat katon rapautumista, minkä lisäksi ne voivat availla saumoja. Sammaleentuhokäsittely poistaa sammaleet ja niihin liittyvät ongelmat pois päiväjärjestyksestä.

Sammaleenpoisto ei kuitenkaan estä sitä, että katto vuotaa savupiipun kohdalta. Läpivientivuotoja syntyy muun muassa lumen painon takia, sillä lumi rasittaa läpivientejä. Läpivientien tiivisteet kuluvat myös esimerkiksi ulkolämpötilojen vaihtelun takia, joten kattosi voi vuotaa myös kattoikkunan kohdalta. Katto voi vuotaa myös kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, jos niiden tiivisteitä ei ajoissa uusita. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton läpivientien tiivisteitä kannattaakin seurata säännöllisesti, jotta läpivientivuodoilta voitaisiin välttyä.

Myös myrsky voi saada katon vuotamaan Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai Mäntsälässä. Myrsky voi irrottaa katolta muun muassa kattoturvatuotteita ja kattopeltejä.

Kattovuoto ei ole jokaisen katon kohtalo. Kattovuotoja voidaan ehkäistä kattohuolloilla, eikä aina satu niin runsaslumisia talvia tai kovia myrskyjä, että katto voisi alkaa vuotaa. Kannattaa kuitenkin olla valppaana, sillä kattovuotojen ehkäiseminen tai hiljattain alkaneiden kattovuotojen korjaaminen on helpompaa kuin pitkään jatkuneen kattovuodon korjaus. Valppaus tarkoittaa vesi- ja aluskatteen säännöllistä kuntotarkastamista. Vesikatteen kulumat, repeämät ja huoltotarpeet kannattaa kartoittaa joka kevät ja syksy. Samalla on hyvä käydä katon alla, jos sinne vain pääsee (esimerkiksi katolle asennetun kattoluukun kautta). Aluskatteen merkitys katon vesivahinkojen torjunnassa on valtavan suuri. Jos ulkokatto vuotaa tai katon alle tiivistyy kondenssivettä, ohjaa aluskate kosteuden pois kattorakenteiden kimpusta. Aluskatteen avulla voidaan välttää monet laho- ja homevauriot.

Tilaa kattotarkastukset, kattohuollot, kattopaikkaukset ja kattovuotojen paikkaukset meidän spesialisteiltamme. Kattosi laitetaan kuntoon mitä parhaimmalla hinta-laatusuhteella, ja saat kaupan päälle katon tiiviystarkastuksen. Omakotitalon tai mökin vuotavan katon korjaus on kotitalousvähennyskelpoinen urakka, eikä rahoituskaan ole kiven alla. Yhteistyökumppanimme myöntää lainoja erilaisille kattokorjauksille, ja tuon rahoituksen hakeminen onnistuu sähköisesti. Klikkaa kotisivuillamme olevaa linkkiä, niin saat lisätietoa katon korjauksen rahoittamisesta.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Jos kattoluukku, kattoikkuna tai vaikka kattovalokupu aiheuttaa harmia, niin korjaamme, sekä tarvittaessa uusimme. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, eikä esimerkiksi huopakaton korjaus enää riitä, saat meiltä laadukkaat kattoremontit niin pelti-, tiili- kuin huopakatoille avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomiota, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa? Älä heitä hanskoja tiskiin

Älä heitä hanskoja tiskiin, vaikka huopakattosi, peltikattosi tai tiilikattosi vuotaisi Sipoossa. Katto kannattaa korjata saman tien, sillä näin estetään tilanteen paheneminen, kuten kosteuden leviäminen omakotitalon, mökin tai paritalon muihin rakenteisiin. Kattovuodon korjaaminen on sitä edullisempaa, mitä aikaisemmassa vaiheessa työt aloitetaan, joten ota saman tien yhteyttä timanttisiin ammattilaisiimme. Kiirehdimme paikan päälle tarkastamaan kattosi, peittämään vuotavan kohdan ja antamaan hyvän tarjouksen katon korjaamisesta avaimet käteen -periaatteella. Vuotava katto kannattaa korjata ensi tilassa, vaikka katto olisi vanhempikin, sillä näin voidaan välttyä kosteusvaurioilta. Aikanaan koittava kattoremonttikin etenee edullisemmin, kun katon alta ei löydy kattovuodon aiheuttamia laho- tai homevaurioita.

On monia syitä sille, miksi tiilikatto, huopakatto tai peltikatto voi alkaa vuotaa Sipoossa. Yksi ilmeisimmistä syistä on ikääntyminen. Kerromme seuraavaksi, miten ikääntyminen näkyy erilaisilla katoilla, ja miten ikääntymisestä johtuvia kattovuotoja voi torjua. Avullamme kattosi voi saavuttaa katemateriaalikohtaisen enimmäiskäyttöiän.

Tiilikattovuodot johtuvat usein rikkinäisistä tiilistä. Tiiliä menee rikki sitä enemmän, mitä enemmän tiilet imevät vettä. Veden imeminen lisääntyy tiilien vanhetessa. Talven pakkaset saavat tiilien sisällä olevan veden jäätymään, ja jään muodostuminen kuluttaa tiilen rakennetta vähän kerrallaan. Tiilikaton harjaus ja sammaleenpoisto aina tarvittaessa vähentävät kosteuden sitoutumista tiilikattoon. Kun tiilikatto on päässyt noin 70 vuotta kestävän käyttöikänsä puoleen väliin, voidaan tiilet pinnoittaa uudestaan. Uusi pinnoite saa tiilet hylkimään vettä ja kasvustoja. Samalla paranee koko rakennuksen ulkonäkö, eihän kattoa suotta kutsuta rakennuksen viidenneksi julkisivuksi. Jätä kaikki tiilikattohuollot meille, sillä me osaamme liikkua vanhallakin tiilikatolla niin, ettei tiiliä mene rikki. Olemme nappivalinta myös lumen pudottamiseen tiilikatolta.

Huopakatto on tiivis katto niin kauan, kun se on joustava ja suojattu hyväkuntoisella pinnoitteella. Vuosikymmenet saavat huopakaton kuivumaan ja kovettumaan. Aika kuluttaa myös bitumikaton pinnoitteen. Vanha huopakatto voi reagoida erilaisiin rasituksiin halkeilemalla – ja vuotamalla. Huopakattosi kuntoa voidaan ylläpitää poistamalla roskat kahdesti vuodessa ilmapuhaltamalla. Harjoja ei kannata käyttää, ei edes sammaleita poistettaessa. Sammaleentuhokäsittely kannattaa tehdä kemiallisesti biohajoavalla aineella. Parikymppinen huopakatto voidaan pinnoittaa, jotta se kestäisi halkeilematta vielä toiset parikymmentä vuotta (noin 40 vuotta on bitumikatteen maksimikäyttöikä).

Peltikattovuodot johtuvat usein ruostevaurioista tai siitä, että myrsky repii osan katosta mukaansa. Ruostumisen torjuminen lähtee katon harjaamisesta puolen vuoden välein. Samalla huomataan mahdolliset naarmut tai kulumat kattopeltien maalipinnassa. Tarvittaessa pesemme ja/tai maalaamme katon.

Kaikki katot on hyvä kuntotarkastaa puolivuosittain. Peltikaton kuntotarkastuksen yhteydessä keskitytään muun muassa katon kiinnikkeiden kuntoon. Jos naulat törröttävät, irtoavat kattopellit helpommin kovalla tuulella. Myös kattovuotoja voi esiintyä, jos naula ei ole kunnolla paikoillaan (tai kattopelti on lommoutunut nauloja vasaroitaessa). Naulojen sijasta kattopellit kannattaa kiinnittää kateruuveilla, mitkä pysyvät ruodelaudoissa paremmin kiinni. Ruuvit eivät kohoa paikoiltaan, vaikka ruodelaudat kosteuselävät kaiken aikaa. Ruuvitkin pitää toki tarkastaa, sillä vuosikymmenet kuluttavat niiden tiivisteitä. Moni peltikattovuoto johtuu siitä, ettei ruuveissa ole enää ehjiä tiivisteitä.

Edellä jo viitattiin siihen, että myrsky voi saada kattopellit irtoamaan. Myrsky voi koetella niin peltikattoja, tiilikattoja kuin huopakattojakin – katon iästä riippumatta. Huopakatolla ei ole kattopeltejä, mitkä voisivat irrota, mutta vuodat voivat repeytyä (ainakin, jos tuuli pääsee puhaltamaan vuotien alle). Tiilikatolta voi irrota tiiliä tai kattoturvatuotteita. Kattoturvatuotteita, rännejä, aurinkopaneeleja ja hormia voi irrota miltä katolta tahansa.

Kattotarvikkeet voivat pudota katolta myös lumen mukana. Lumiesteet ovat suureksi avuksi katon vaurioitumisen ja henkilö- sekä omaisuusvahinkojen torjumisessa. Lumiesteistä huolimatta kannattaa seurata katon lumitilannetta, sillä jos lunta on liian paljon tai se on jakaantunut epätasaisella tavalla, on lumimassoja pudotettava katolta. Näin voidaan välttää katon vuotaminen esimerkiksi liitoskohtien paikkeilta tai jopa katon painuminen. Oikein runsaat lumimassat voivat pudota itsekseen lumiesteistä huolimatta, joten lumenpudotusta voidaan tarvita myös talon asukkaiden ja ohikulkijoiden turvaamiseksi.

Myös jäänsulatus on kattovuotoja ja omaisuus- sekä henkilövahinkoja ehkäisevä toimenpide. Jää voi pudota alas tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta. Tämän lisäksi on mahdollista, että jää estää sulamisveden poistumisen kaltevalta katolta. Jos lumen ja vesikaton välissä on pienen Pielisen verran vettä, voivat uudenkin katon saumat vuotaa. Tasakatto voi tarvita jäätyneiden kattokaivojen sulattamista, sillä jos sulamisvesi ei pääse poistumaan, voi katto vuotaa. Samasta syystä kattokaivot pitää puhdistaa ainakin kaksi kertaa vuodessa.

Rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai vapaa-ajan rakennuksen katto voi vuotaa myös kattoläpivientien takia. Seuraavaksi paneudumme tarkemmin kattoikkunan, savupiipun tai vaikka viemärintuuletusputken kohdalta alkaviin kattovuotoihin.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla on todennäköisempää, jos suojapellitys vääntyy

Suojapellityksen vääntyminen kasvattaa piipunjuurivuodon todennäköisyyttä. Piipunjuuripellitys on olemassa siksi, että se suojaisi vesikaton ja piipun liitoskohtaa esimerkiksi sulamisvesiltä. Katto kannattaakin tarkastaa usein piipun kohdalta. Suosittelemme, että piipun juuri (ja muut tiilikaton, peltikaton sekä huopakaton yksityiskohdat) tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa. Näin pellitykset osataan korjata ajoissa, eivätkä piipun juuren tiivisteetkään jää kunnostamista vaille.

Tilaa katon kunnon tarkastus tai savupiipun kohdalta alkaneen kattovuodon korjaus Sipooseen meiltä. On melko tavallista, että katto vuotaa piipun juuresta. Meille onkin ehtinyt kertyä pitkä kokemus savupiipun kohdalta alkaneiden kattovuotojen korjaamisesta.

Katon kunnon tarkastus (saat sen ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä) voi kertoa aluskatteen korjaustarpeista. Tiilikaton tai peltikaton aluskate voi tarvita korjaamista esimerkiksi savupiipun kohdalta Sipoossa. Aluskate kannattaa korjata saman tien, sillä vain ehjä aluskate auttaa, jos savupiippu alkaa (kaikesta huolimatta) vuotaa. Kattovuoto savupiipun kohdalta ei aiheuta katon vesivahinkoa, jos aluskate on valmiina ottamaan vuotovedet vastaan. Tällaisessa tapauksessa vuotavan piipunjuuren korjaaminen on nopea ja edullinen keikka kokeneiden ammattilaistemme ollessa asialla. Tuolloin riittää, että tiivistämme piipun ja talon ulkokaton liitoskohdan. Tarvittaessa kunnostamme myös suojapellityksen.

Jos aluskate on rikki tai asennettu väärällä tavalla, pääsevät piipun juuresta katon alle valuvat sade- ja sulamisvedet kastelemaan kattorakenteet ja yläpohjan lämpöeristeet. Tällaisessakin tilanteessa kannattaa luottaa meidän katonkorjauspalveluumme. Tulemme joutuin paikalle kuivattamaan tai uusimaan kattorakenteet, vaihtamaan märät villat ja korjaamaan vesi- sekä aluskatteen piipun kohdalta.

Kun kattoa korjataan savupiipun kohdalta, kannattaa harkita piipun pellittämistä – siis jos piippua ei ole vielä pellitetty peltisepäntyönä. Koko piipun pellittäminen antaa paremman suojan piipunjuurivuodoilta kuin pelkkä juuripellitys. Mittojen mukaan tehty piipunpellitys suojaa piippua säiltä ja ulkolämpötilavaihteluilta, ja tietenkin piipunpellitys kohentaa koko rakennuksen yleisilmettä. Peltiseppämme palvelevat sinua muidenkin peltitöiden tiimoilta. Voit luottaa asiantunteviin peltiseppiimme esimerkiksi konesaumakaton asentamisen tai korjaamisen suhteen.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Kattokorjausten kaava on sama, mutta jokainen työ räätälöidään yksilöllisesti

Meidän kattofirmamme tekemät kattokorjaukset etenevät samaa kaavaa pitkin, mutta jokainen työ räätälöidään katon yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kaava etenee seuraavasti: yhteydenotto-alkutarkastus ja tarjouksen laatiminen-kattokorjaus-lopputarkastus ja -siivous.

Olipa kyse vuotavasta kattoikkunasta tai vaikka myrskyn irrottamista kattopelleistä, kaikki alkaa yhteydenotostasi. Soita tai laita viestiä sähköisesti, niin tiedämme tulla paikan päälle tilannetta tarkastamaan.

Paikallistamme kattovuodon, suojaamme huonokuntoisen kohdan säiltä (näin vuotava kattoluukku tai kattovalokupu lakkaa kastelemasta katon alla olevia rakenteita) ja annamme hyvän tarjouksen katon korjaamisesta avaimet käteen -pakettina. Avaimet käteen -paketti tarkoittaa sitä, että huolehdimme myös loppusiivouksesta ja työmme jälkien tarkastamisesta.

Lopuksi saat kilpailukykyisen laskun, mikä on niin selkeä ja informatiivinen, että kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa. Halutessasi voit maksaa kattovuodon korjauksen tai jonkin muun kattotyön yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella.

Se, miten vuotava kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku korjataan Sipoossa, riippuu täysin tapauksesta. Jos aluskate on ollut ehjä koko kattovuodon ajan, voi riittää pelkkä vesikaton tiivistys. Varmistamme, missä kunnossa esimerkiksi kattoikkuna on – tarvittaessa annamme tarjouksen sen uusimisesta.

Jos aluskate ei ole kunnossa, paikkaamme sen kattoikkunan, kattoluukun tai kattovalokuvun kohdalta. Aluskatteen huonokuntoisuus viittaa siihen, että katon alle on voinut päästä kosteutta. Tarkastamme tilanteen ja teemme tarvittavat korjaukset. Jos kattoikkunan eristeet pitää uusia tai kattovalokuvun höyrysulut korjata, teemme myös tällaiset toimenpiteet. Periaatteemme on aina sama: katto kerralla kuntoon. Siksi kartoitamme ja toteutamme kaikki katon korjaustarpeet. Rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai huvilan katto voi kaivata myös jotain huoltoa, ja siinä tapauksessa teemme tarvittavat huoltotoimenpiteetkin – olivatpa ne sitten sammaleentuhokäsittelyjä tai vaikka paikkamaalauksia.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla on melko tavallinen ilmiö

On melko tavallista, että katto vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta jossain vaiheessa vuosikymmenten pituista elinkaartaan. Peltikattohan voi kestää jopa 50 vuotta, ja betonitiilikatolla voi tulla ikää 70 vuoden edestä. Konesaumakatto voi suojata taloasi säiltä yhtä soittoa jopa 100 vuoden ajan. Tuona aikana voi sattua kaikenlaista – esimerkiksi kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta. Vaikka konesaumakaton läpiviennit ovatkin hyvin tiiviitä, koska ne on saumattu kiinteästi kattoon, voi läpivientivuotoja esiintyä harvakseltaan.

Jos tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton läpivienti vuotaa Sipoossa, ota yhteyttä. Korjaamme ammattitaitoisesti kaikki kattovuodot. Samalla teemme ilmaisen kattotarkastuksen, jotta voisimme huomata kaikki katon kunnossa tapahtuneet muutokset. Voi olla, että jonkin läpiviennin tiivisteet ovat niin kuluneet, että se voisi alkaa vuotaa seuraavaksi – silloin tarjoamme kyseisen läpiviennin nopeaa kunnostamista. Tarkastamme myös aluskatteen kunnon, sillä aluskate estää vuotavaa läpivientiä kastelemasta katon alla olevia rakenteita. Aluskatteen ansiosta kattovuodon korjaaminen on helpompaa ja huokeampaa.

Jotta jokainen katon läpivienneistä olisi mahdollisimman tiivis loppuun (eli katon uusimiseen) asti, kannattaa antennin, ilmanvaihtohormit ja muut läpiviennit asennuttaa ammattilaisillamme. Kattoläpivientejähän voidaan asentaa missä vaiheessa tahansa, eli ei haittaa, jos jotain oleellista jäi asentamatta edellisen kattosaneerauksen yhteydessä.

Asennamme, tiivistämme ja eristämme uudet läpiviennit taidokkaasti, olipa kyse konesaumakatosta, palahuopakatosta, tiilikatosta, kolmiorimahuopakatosta tai vaikka aaltopeltikatosta. Kun eristeitä on oikea määrä, ei ilmanvaihtohormistakaan ala tippua kondenssivettä.

Tästä huolimatta suosittelemme puolivuosittaisia kattotarkastuksia Sipoossa. Kattotarkastuksia tarvitaan paitsi läpivientivuotojen, myös jiirivuotojen, kattoreikien sekä esimerkiksi maalaustarpeiden havaitsemiseksi. Jos tilaat meiltä vaikkapa puolen vuoden välein tarvitut rännien puhdistushuollot, saat katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi aina oikeaan aikaan.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Aistimme havaitsevat ongelmat katossa ja sen alla

Tämän kattourakoitsijan ammattilaisten aisteihin ja tarkkaavaisuuteen voi luottaa. Kun teemme katon kunnon tarkastusta Sipoossa, huomaamme kaikki katon ongelmat – muun muassa jiirivuodot. Menemme käymään myös katon alla, jos sinne pääsee kattoluukun tai esimerkiksi talon päädyssä sijaitsevan tarkastusluukun kautta. Jos yläpohjassa on joitain ongelmia, havaitsemme ne välittömästi, ja saat oivallisen tarjouksen katon kunnostamisesta.

Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, sillä näin ongelmiin päästään puuttumaan viimeistäänkin noin puolen vuoden päästä niiden syntymisestä. Kevättarkastus voi paljastaa esimerkiksi jiirivuodon. Jiirillä tarkoitamme katon sisätaitetta eli kohtaa, mikä altistuu lumen, jään ja veden painolle sekä liikkeille. Myös ulkolämpötilojen vaihteleminen syö jiirin tiiviyttä.

Jos aluskate on asennettu oikealla tavalla, on katon korjaaminen jiirin kohdalta näppärästi suoritettavissa. Jos aluskate uupuu, on rikki tai jos se on puutteellisesti asennettu, voi jiirivuoto kastella huopakaton tai esimerkiksi peltikaton alapuoliset osat. Tällöinkin pistämme parastamme, ja kattosi on taas pian erinomaisessa kunnossa.

Myös syystarkastus voi kertoa ongelmista katon sisätaitteen (tai esimerkiksi joidenkin läpivientien) kanssa. Hoidamme hommat kuntoon, joten sinä ja kattosi voitte ottaa uuden talven vastaan turvallisin mielin.

Näköaisti on paras aisti kattovuotojen ja katon vesivahinkojen havaitsemiseen. Me tiedämme, mihin kiinnittää silmämme huomataksemme kattovuodon. Joskus myös hajuaisti kertoo kattovuodosta tai katon alla tapahtuvasta kondensoitumisesta. Tunkkainen haju katon alla on merkki siitä, että siellä on kosteutta. Joskus tunkkaisuus leviää sisälle asti.

Myös välikatolla olevat jääpuikot, home- ja lahovauriot, värimuutokset ja valumajäljet kertovat siitä, ettei kaikki ole kunnossa. Selvitämme, onko kyse kattovuodosta vaiko siitä, ettei lämmin ilma poistu katon alta tarpeeksi nopealla temmolla. Tarvittaessa saat tarjouksen katon korjaamisesta tai kondensoitumisen torjumisesta esimerkiksi katon lisäeristyksen avulla. Myös katon IV-töiden avulla voidaan ehkäistä kondenssiveden syntymistä.