KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Sipoo – Rännien kunnossa pitäminen vaatii vain muutamaa asiaa

Mitä rännien ennakoiva kunnossapito Sipoossa vaatii? Se vaatii vain muutamaa asiaa, ja niidenkin tiimoilta voit kääntyä puoleemme. Ota yhteyttä ja tilaa kaikki rännihuollot Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai esimerkiksi Mäntsälässä meiltä, niin sadevesijärjestelmäsi pysyy hyvässä kunnossa pitkään.

Sadevesijärjestelmän huoltaminen vähentää ruostevaurioiden ja jäätymisvaurioiden (kuten vääntymien) syntymistä. Sadevesijärjestelmä pysyy ehjempänä ja paremman näköisenä, kun sitä huolletaan säännöllisesti. Et joudu tilaamaan jääpuikkojen poistamista, jäätyneiden rännien sulattamista tai rännien korjausta. Voi olla, että vesikourut ja alastuloputket uusitaan vasta kattoremontin yhteydessä.

Vielä tärkeämpää on, että sadevesijärjestelmä vetää kaikissa olosuhteissa. Sadevesijärjestelmää ei huolleta vain sadevesijärjestelmän, vaan koko rakennuksen kunnon, arvon ja asuinkelpoisuuden takia. Jos sadevesijärjestelmä täyttyy roskista tai alkaa vuotaa siihen syntyneiden vaurioiden vuoksi, sade- ja sulamisvedet päätyvät väärään paikkaan. Räystään vuotaminen on kiusallista räystästä alittavalle henkilölle, mutta vaarana on myös talon rakenteiden kastuminen. Jos räystäs vuotaa (tai alastuloputket valuttavat sisältönsä ihan kivijalan viereen), voivat talon rakenteet kastua. Sokkeli ja esimerkiksi alimmat hirret voivat kastua jo roiskeveden takia, mutta kosteus voi siirtyä rakenteisiin myös maaperän kautta. Edes salaojiin ei ole luottamista, jos sadevedet (joita voi tulla kerralla tuhansia ja taas tuhansia litroja) imeytyvät maahan aivan talon vieressä.

Mitkä sitten ovat ne huollot, joilla sadevesijärjestelmän toiminta voidaan varmistaa? Ensimmäinen on omakotitalon, paritalon, kesämökin, rivitalon, kerrostalon, autotallin tai jonkin muun kiinteistön vesikourujen puhdistus. Toinen on rännien kunnon tarkastaminen. Kuntotarkastus tehdään yhtä aikaa sadevesijärjestelmien puhdistuksen kanssa.

Meiltä luonnistuvat myös korkeiden talojen vesikourujen puhdistukset, joten ota yhteyttä ja tilaa rännien huolto – tai niiden korjaus tai asennus. Voimme myös asentaa sadevesijärjestelmääsi sulanapitokaapelit tai lämpövastukset.

Omakotitalon ja kesämökin rännihuollot ovat kotitalousvähennyskelpoisia töitä. Tämä verovähennysmahdollisuus kannattaa hyödyntää, samoin kuin mahdolliset matkakuluvähennyksetkin. Sekä kotitalousvähennyksen että kattotöiden rahoituksen hakeminen on helppoa, sillä annamme (edullisen) laskun, miltä löydät kaikki tarvitsemasi tiedot. Rahoitusta voi hakea yhteistyökumppaniltamme. Klikkaa linkkiämme (kotisivuillamme), niin pääset testaamaan rahoituksen hakemisen helppoutta.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen korjaus– sekä remonttitaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattokaivojen ja rännien puhdistamista Sipoossa erottavat asiat

Tasakatot eivät ole enää kovin yleisiä, mutta kyllä niitä tapaa edelleen. Jos haluat, voimme selvittää mahdollisuudet muokata tasakatostasi jokin kaltevampi katto, kuten esimerkiksi pulpettikatto. Ennen kuin kattoremontti on ajankohtainen asia, tulee kattoa huoltaa. Myös sen sadevesijärjestelmää tulee huoltaa säännöllisesti, sillä jos kattokaivot menevät tukkoon, voi tasakatto vuotaa. Tasakattovuoto voi kastella katon alla olevat vanerit ja muut rakenteet, mikä kasvattaa jonkin verran aikoinaan aloitettavan kattoremontin tai kattovuodon korjauksen kustannuksia.

Kattokaivojen ja vesikourujen (eli rännien) puhdistamisella on enemmän yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä. Suurin ero on luonnollisestikin se, että kattokaivot ovat tasakatolla olevia läpivientejä, kun taas rännit on asennettu kaltevan katon reunoille keräämään talteen katolta valuvat vedet.

Kattokaivojen ja rännien puhdistamista Sipoossa yhdistää moni muukin asia kuin se, että nuo molemmat kattohuollot kannattaa tilata meiltä. Esimerkiksi oikea ajankohta on molemmille töille sama. Niin kattokaivot kuin rännitkin tulee puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran sadevesijärjestelmä kannattaa puhdistaa keväällä, ja toisen kerran syksyllä.

Jos puhdistamme samalla myös vesikaton, poistamme roskat ensin katolta ja sitten vasta sadevesijärjestelmästä.

Myös se yhdistää rännien ja kattokaivojen puhdistamista, että molempien töiden yhteydessä saat ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen aikana selvitämme katon ja sen tarvikkeiden kunnon. Jos katto tai esimerkiksi lumiesteet tarvitsevat jotain huoltoa, huomaamme senkin. Lopuksi saat mainion tarjouksen huopakaton, peltikaton, tiilikaton tai kattotarvikkeiden tarpeiden täyttämisestä.

Tiesithän, että höyrysulatus sopii sekä vesikourujen että kattokaivojen sulattamiseen, jos ne ovat päässeet jäätymään Sipoossa? Höyrytyslaitteemme sulattaisi tuossa tuokiossa myös alastuloputket tai jalkarännit.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – Oikeat työvälineet jouduttavat kattourakan etenemistä

Kaikkiin eri askareisiin tarvitaan oikeita työvälineitä. Jos olet joskus Marie Kondon tavoin yrittänyt ruuvata ruuvia viivoittimella, olet varmasti miettinyt sitä, miten kätevästi työ sujuisi ruuvimeisselillä. Älä siis ruuvaa ruuveja viivoittimella tai hakkaa nauloja paistinpannulla – äläkä pese huopakattoa painepesurilla. Jos sadevesijärjestelmäsi on jäässä, ei kannata kaivaa esiin kirvestä tai vasaraa, vaikka kaverisi neuvoisi hakkaamaan jäät pois. Hakkaaminen voi vaurioittaa umpeen jäätyneitä syöksyputkia ja vesikouruja. Voi olla, että kouru putoaa alas katon reunoilta (jäineen päivineen).

Miten sitten kannattaa toimia, jos vesikourut tai syöksyputket ovat tukossa jään takia? Paras konsti on ottaa yhteyttä ja tilata jään höyrysulatus. Höyrytyslaitteemme höyryttää auki niin alastuloputket, rännit, kattokaivot kuin jalkarännitkin. Sen avulla voidaan sulattaa myös katon reunalla oleva jää, ennen kuin se putoaa alas (tai estää sulamisvesien poistumisen katolta).

Jotta sadevesijärjestelmä ei jäätyisi Sipoossa, kannattaa se sekä puhdistaa että tarkastaa loppusyksystä. Ota yhteyttä, niin tulemme poistamaan lehdet, neulaset ja muut roskat ränneistäsi. Jos roskat ovat tukkineet myös alastuloputket, suoritamme myös alastuloputkien avauksen Sipoossa. Normaalisti roskat kuitenkin pysyvät vesikouruissa.

Sadevesijärjestelmän puhdistuksen yhteydessä suoritettu kuntotarkastus saattaa paljastaa joitain rakenteellisia vikoja tai puutteita. Esimerkiksi vääntyneisiin kouruihin tai väärään suuntaan antaviin kallistuksiin kannattaa puuttua heti, koska moinen voi estää veden poistumisen ränneistä. Jos ränneissä on vettä pakkasten alkaessa, syntyy niihin jäätä.