KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Sipoo – Lumenpoistojen sesonkia on kevättalvi

Kattolumitöiden sesonkiaikaa Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa ja Mäntsälässä on kevättalvi. Kevättalvella lumi alkaa muuttua vetiseksi suojalumeksi, minkä paino koettelee kattorakenteita ihan toisella tavalla kuin pakkaslumi. Sulava lumi voi myös lähteä ”vesiliirtoon”, eli syöksyä äkisti alas katolta.

Olemme varautuneet lumenpudotuksiin Sipoossa, joten ota yhteyttä heti, kun tarvitset harja- tai vaikka tasakaton lumenpudotusta. Tulemme nopeasti paikalle, onhan kattolumitöillä yleensä kiire. Laskemme mainion hinnan lumenpudotukselle matalalta tai korkealta katolta, ja aloitamme urakan.

Ensin lumenpoisto on kuitenkin suunniteltava huolellisesti, sillä lumenpudotukseen tiilikatolta, huopakatolta ja peltikatolta liittyy monenlaisia riskejä. Suunnitteluvaiheen ansiosta nuo riskit voidaan ottaa huomioon, ja siten kattolumityöt etenevät turvallisesti.

Lumenpudotus on vaarallista paitsi lumenpudottajalle, myös kaikille talon läheisyydessä liikkuville. Lumenpudottajamme suojautuvat työturvallisuustuotteilla, ja tarvittaessa lumenpudotus tehdään nosturiautolla. Huolehdimme siitä, ettei kukaan sivullinen pääse vaaralliselle alueelle, ja tämä voidaan varmistaa esimerkiksi valvojien avulla.

Lumenpudotus voi viedä ojasta allikkoon, jos otteet ovat vääränlaiset. Lienet kuullut kauhutarinoita lumenpudotuksista, mitkä ovat saaneet katon vuotamaan. Me teemme kattolumityöt rakenteita rikkomatta, sillä osaamme käsitellä työvälineitämme ja varoa katon pinnoitetta sekä sen yksityiskohtia. Eräs tärkeä muistettava asia on se, ettei työväline saa osua katteeseen. Katolle pitää jättää jonkin verran lunta, mikä suojaa muun muassa pinnoitevaurioilta.

Lumenpoistoon voidaan yhdistää jääpuikkojen poistaminen, kattojään sulattaminen tai vaikka jäätyneiden rännien sulatus. Tilaa kattolumityöt ja muut talviset kattohuollot meiltä, niin kaikki menee nappiin! Omakotitalon ja mökin kattohuolloista voi hakea kotitalousvähennystä, ja tämä koskee myös lumen pudotusta sekä jään poistoa. Yhteistyökumppanimme rahoitusalalta on valmiina myöntämään kattotöillesi rahoituksen, ja tuosta rahoituksesta pääset lukemaan lisää verkkosivuillamme olevan linkin kautta.

Mikäli talven lumi on aiheuttanut tuhoja kattoikkunoissa tai kattoluukuissa, korjaamme ne rautaisella otteella. Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti. Jos esimerkiksi huopakatto vaatii korjausta tai palahuopakatto remonttia, ovat kattoammattilaisemme enemmän kuin valmiita näyttämään osaamisensa. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut varmistaaksemme veden esteettömän poistumisen katolta.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta pelastaa tilanteen esimerkiksi lumiesteiden väännyttyä

Kattolumitöitä ei tarvita jokaisena talvena, vaan ainoastaan kattolumen uhatessa joko katon kuntoa tai pihalla liikkujien turvallisuutta. Katot rakennetaan niin, että ne kestävät sekä oman painonsa että katolla olevan lumen painon. Jos lunta on todella paljon (etenkin, jos lumi on suojalunta), kattorakenteet voivat vaurioitua. Myös se, ettei lumi ole jakaantunut tasaisesti, kuormittaa tiilikaton, huopakaton ja peltikaton rakenteita. Kattolumitöitä tarvitaan esimerkiksi silloin, jos lumet ovat jakaantuneet toiseen päähän lapetta, ja jos lunta on kertynyt jiirin päälle enemmän kuin muualle.

Toinen syy kattolumitöille (Sipoossa ja muualla) on pihan turvallisuuden varmistaminen. Lumet voivat pudota itsekseen katolta, ja joku voi jäädä lumen alle. Lumen putoaminen muuttuu vieläkin vaarallisemmaksi, jos lumen seassa on jäätä tai kattoturvatuotteita. Se, että lumen mukana voi pudota kattoturvatuotteita (tai esimerkiksi rännejä ja ilmanvaihtohormeja), tarkoittaa tietenkin sitä, että lumen äkillinen alas putoaminen voi vaurioittaa myös kattoa.

Lumen äkillistä alas putoamista voidaan estää kahdella tavalla. Ensimmäinen on hallitusti toteutettu lumenpudotus – ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous kattolumitöistä. Toinen keino on lumiesteiden asentaminen. Lumiesteet pitävät lumet paremmin katolla koko talven ajan. Niistä on niin suuri hyöty, että ne ovat pakolliset kattokaltevuuden ollessa 1:8 tai enemmän.

Lumiesteiden huolto- ja korjaustarpeet kannattaa tarkastaa usein. Vaikka tietäisit, että katon reunalla on rivi tai pari hyväkuntoisia lumiesteitä, on katon lumitilannetta silti hyvä seurata. Lumenpudotusta tarvitaan (lumiesteistä huolimatta), jos lunta on esimerkiksi erityisen paljon. Lumimassat voivat vaikka vääntää lumiesteet. Joskus lumiesteet voivat tulla alas lumen mukana. Seuraile siis tilannetta, ja tilaa tarvittaessa lumenpoisto katolta! Meiltä onnistuu niin kesämökin, omakotitalon, rivitalon kuin vaikkapa korkean kerrostalonkin lumenpudotus.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Suojalasien avulla jään poisto on turvallisempaa

Kaikissa kattotöissä tarvitaan oikeanlaisia varusteita, kemikaaleja ja työturvallisuustuotteita. Esimerkiksi sammaleiden poisto kannattaa tehdä kemiallisesti, vaikka painepesurikin on keksitty. Painepesuri voi rikkoa katon pintaa, joten sammaleet kannattaa poistaa sammaleenpoistoaineen avulla.

Jään poisto katolta tehdään yhdellä eniten käytetyistä kemikaaleista, eli vedellä. Vesi on tuolloin höyrystetty kuumaksi vesihöyryksi. Kuumalla vesihöyryllä on turvallista poistaa jää tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta. Höyrytyslaitteemme on mitä parhain apulainen myös silloin, kun halutaan avata umpeen jäätynyt sadevesijärjestelmä Sipoossa. Höyry sulattaa nopeasti ja vahinkoja aiheuttamatta niin rännit, kattokaivot kuin alastuloputketkin.

Jääpuikot katkomme käsin, mutta suojaamme silmämme suojalaseilla. Myös kypärä on hyvä olla olemassa, kun tehdään jääpuikkojen poistoa Sipoossa.

Totta kai kattotyöntekijämme käyttävät aina myös laadukkaita työturvallisuustuotteita. Turvavaljaat ovat tarpeen myös silloin, kun pudotetaan lunta tasakatolta. Tarvittaessa teemme lumenpoiston ja/tai jääpuikkojen poiston nosturiauton avulla.

Jotta rännit tai kattokaivot eivät jäätyisi, tulee ne puhdistaa ja tarkastaa joka syksy. Näin sadevesijärjestelmässä ei ole roskia ja seisovaa vettä, kun talven pakkaset alkavat.

Jääpuikot ja katon reunalla olevat jääpaanteet (mitkä voivat pudota alas) kertovat usein lämpöhukasta. Jää kannattaa poistaa myös sen takia, että katon reunalla olevan jään taakse saattaa patoutua sulamisvettä, ja tästä voi seurata kattovuoto. Miten lämpöhukkaan voi reagoida? Selvitämme, onko katon lisäeristys mahdollinen, ja millä edellytyksillä se voidaan toteuttaa. Yläpohjaan ei voida tunkea liikaa eristeitä, sillä ilman pitää yhä pystyä vaihtumaan. Mitä huonommin ilma vaihtuu katon alla, sitä helpommin sinne voi syntyä kondenssivettä ja sen aiheuttamia kosteusvaurioita. Yksi mahdollinen ratkaisu on katon korotus ennen sen lisäeristystä.