KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Laadukkaat kattohuollot ovat terveen katon perusta

Kolmiorimakaton remontti huolto ja korjausKaton tehtävänä on suojata taloa ja sen asukkaita Suomen vaihtelevilta sääolosuhteilta. Tämä on haastava tehtävä, sillä vuoden mittaan katto saa kestää kaatosateet, myrskytuulet, lumen painon ja auringon voimakkaan uv-säteilyn. Jotta katto pystyy hoitamaan tehtävänsä parhaalla mahdollisella tavalla, täytyy sitä huoltaa säännöllisesti.

Joskus käy niin, että katon huoltaminen jää vuosikausiksi unholaan. Jos katolla ei ole havaittavissa mitään akuutteja ongelmia, säännölliset huollot eivät ehkä tunnu niin tärkeiltä. Kuitenkin esimerkiksi kosteusvaurio saattaa alkaa kehittyä pienen pienestä reiästä ja edetä todella salakavalasti, aiheuttaen lopulta suuria vaurioita.

Meiltä saat kaikki kattosi toimintaa tukevat sekä elinikää pidentävät kattohuollot kokeneen kattoammattilaisen tekemänä. Meillä on laaja tietämys kaikista eri kattomateriaaleista ja niiden ominaisuuksista. Koska olemme työskennelleet pitkään suomalaisten kattojen parissa, kiinnitämme automaattisesti huomiota jokaisen katon yksityiskohtiin ja mahdollisiin riskitekijöihin. Tiedämme, millaista huolenpitoa katto tarvitsee, jotta sen käyttöiästä saataisiin mahdollisimman pitkä ja jotta se saisi käyttöönsä kaiken potentiaalinsa.

Kun tilaat kattohuollon meiltä, voit luottaa saavasi laadukasta ja asiakaslähtöistä palvelua. Teemme jokaisen työn avaimet käteen -periaatteella, eikä sinun huolehdittavaksesi jää mitään. Tuomme aina kaiken tarvittavan tullessamme ja siivoamme jälkemme ennen kuin lähdemme.

Mitoitamme jokaisen huollon katon tarpeiden mukaan. Emme tee koskaan turhaa työtä tai keksimällä keksi korjattavaa, vaan kerromme sinulle aina realistisen näkemyksen kattosi yleiskunnosta.

Säännöllisiin kattohuoltoinen panostaminen on järkevä sijoitus, sillä ne pidentävät huomattavasti katon käyttöikää. Kun kattoa huolletaan säännöllisesti, olet koko ajan selvillä kattosi tilanteesta ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Katto pysyy siistinä ja toimivana vuodesta toiseen tuoden turvaa koko rakennukselle sekä sen asukkaille.

Kaikkiin ammattilaiselta tilattuihin kattotöihin on saatavissa verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Voit myös tarvittaessa hakea rahoitusta kätevästi verkkosivujemme kautta.

Säännölliset kattohuollot ylläpitävät katteen toimintaa

Monet katon huoltotoimenpiteet olisi hyvä tehdä kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Keväällä tarkastetaan, miten katto on selviytynyt talven lumista ja pakkasista ja valmistellaan se ottamaan vastaan kesän porottava aurinko. Syksyllä katto valmistetaan talven tuloon.

Katto tulisi puhdistaa säännöllisesti roskista ja lehdistä. Loivalla peltikatolla roskat eivät yleensä ole ongelma, mutta tiili- ja huopakatoille ne saattavat tarrata kiinni. Jos roskat jätetään katolle, niiden keräämä kosteus aiheuttaa ajan kanssa ongelmia katon pinnoitukselle.

Myös vesikourujen eli rännien säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, sillä sadevesijärjestelmän esteetön toimivuus ehkäisee tehokkaasti vesivahinkojen muodostumista. Samalla tarkistetaan, että rännien kiinnitykset ovat kunnossa ja kaato on sopivassa kulmassa.

Katohuoltoon kuuluu myös kaikkien läpivientien, saumausten ja jiirien tarkastus ja tiivistys. Tämän lisäksi kaikki kattotuotteet käydään huolellisesti läpi; ovatko kattoturvatuotteet ehjät ja hyvin kiinnitetty, ovatko lumi- ja pieneläinesteet kunnossa, onko piipunpellitys ehjä ja niin edelleen. Kaikkien kattotuotteiden toimivuus on tärkeää katon kokonaisuuden kannalta.

Keväällä ja syksyllä tehtävien kattohuoltojen lisäksi katto kaipaa toki huomiota myös talvella. Silloin suoritetaan tarvittaessa lumenpudotukset sekä jäänsulatukset. Lumien pudottaminen täytyy tehdä turvallisesti, oikeilla välineillä ja oikealla tekniikalla, jotta rakennuksen lähellä liikkuville ihmisille ei koidu vaaraa eikä katto saa vaurioita painavasta lumesta. Myös ränneihin kertynyt jää sulatetaan.

Kattohuollon yhteydessä suoritetaan tarvittaessa myös korjaustöitä. Peltikatolla naulat voidaan vaihtaa kateruuveihin tai kateruuvit uusiin ruuveihin. Jos kyseessä on huopakato, saumaukset tarkastetaan ja tarvittaessa saumataan uudestaan. Tiilikatolla rikkinäiset tiilet vaihdetaan uusiin.

Muita tarpeen mukaan tehtäviä huoltotoimenpiteitä ovat katon peseminen, sammaleenpoisto suojakäsittelyineen sekä pinnoitus- ja maalaustyöt.

Lisäksi vesikaton alapuoliset rakenteet, eli yläpohja, tarkastetaan. Jos vesikaton alapuolisiin rakenteisiin on esteetön pääsy, tarkistetaan rakenteet, aluskate sekä eristeet silmämääräisesti esimerkiksi vuotojen varalta.

Miten huopakaton, tiilikaton tai peltikaton huolto suoritetaan?

Eri katemateriaalit kaipaavat erilaista huolenpitoa. On tärkeää suorittaa kaikki huoltotoimenpiteet katteen vaatimalla tavalla, sillä vääränlainen huolto saattaa pilata koko katon.

Esimerkiksi huopakaton huollossa on otettava huomioon, ettei sille kannata kiivetä kuumana kesäpäivänä, sillä lämmön pehmittämä katto antaa helposti periksi. Huopakatto puhdistetaan yleensä varovasti ilmapuhaltamalla, ettei katon pinnalla oleva sirote lähde irtoamaan. Erilaiset sammalkasvustot alkavat helposti kasvaa huopakaton huokoisella pinnalla, siksi sille kannattaa tehdä säännöllisesti sammaleentuhokäsittely sekä sammaleen kasvua estävä suojakäsittely.

Tiilikatto kestää harjausta ja vedenpainetta, mutta katon peseminen on silti tärkeää suorittaa oikealla tekniikalla. Myös tiilikatto alkaa helposti kasvaa sammalta, joten sekin kaipaa säännöllistä suojakäsittelyä.

Myös peltikaton pesussa oikea tekniikka ja oikeanlaiset välineet ovat tärkeitä. Peltikaton voi pestä harjaamalla tai painepesurilla, mutta siten, ettei katolle tule naarmuja eikä maalipinta vaurioidu. Peltikatto ei yleensä vaadi sammaleenpoistoa, mutta sen sijaan sille saattaa joskus ilmaantua ruostetta. Ruoste täytyy poistaa huolellisesti, minkä jälkeen kate suojamaalataan.

Kaikkien kattojen pinnoite täytyy välillä uusia. Tiili- ja huopakatot pinnoitetaan katetyypille sopivalla pinnoitteella ja peltikatto maalataan.

Koska eri katemateriaalien huollossa täytyy ottaa huomioon niin monta asiaa, kannattaa työ jättää ammattilaisen vastuulle. Meidän kokeneet kattoammattilaisemme tietävät kaikkien eri kattomateriaalien ominaisuudet sekä oikeat tavat niiden huoltamiseen. Meillä on aina tiedossa kustannustehokkain ja järkevin toimintatapa, ja meidän kauttamme saat katollesi hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit ja kattotuotteet.

Olipa sinulla siis tiili-, huopa- tai peltikatto, me suoritamme sille laadukkaat huoltotoimenpiteet. Kun kattoa huolletaan katemateriaalin ominaisuuksien mukaan, katon käyttöikä pitenee ja katon ulkonäkö pysyy kauniina ja siistinä. Toimiva ja hyvännäköinen katto pitää asunnon arvon kohdallaan ja on ilo silmälle vuodesta toiseen. Kerromme sinulle mielellämme lisää eri katemateriaalien ominaisuuksista.

Peltikaton huolto

Peltikaton huollolla katon elinikä pysyy odotetun mukaisena. Onko kattosi pinta kulunut tai jo ruostunut? Onko rännit täynnä roskaa ja katto alkanut kasvamaan sammalta, jäkälää tai muuta kasvustoa? Repsottaako kattoturvatuote tai onko tiivistyksissä sanottavaa? Meiltä saat kaikki kattohuollot rännien puhdistuksesta läpivientien paikkaukseen ja katon suojakäsittelyyn. Jos kattopellit on kiinnitetty nauloilla tai ruuveilla, tarkistamme että kiinnitykset pitävät eivätkä ole irronneet. Tiivisteet ja läpiviennit tarkistetaan ja uudelleentiivistetään, mikäli puutteita esiintyy. Tunnemme peltikatot kuin omat taskumme ja saat meiltä varmasti parasta mahdollista huoltoa juuri Sinun kattoasi ajatellen.

Katolla voi tapahtua kaikenlaista pientä, mikä voi aiheuttaa myöhemmin suurtakin vahinkoa. Esimerkiksi katollasi oleva roska ja kasvusto voi estää veden siirtymisen ränneihin ja tällöin aiheuttaa kulumista sekä ruostumista josta myöhemmin seuraisi reikä. Jos rännit ovat tukossa, siirtyy vesi aivan jonnekin muualle kuin pitäisi. Säännöllisillä huolloilla ja katon tarkastuksilla katto pysyy hyvässä kunnossa vuodesta toiseen. Jos et ole varma missä kunnossa peltikattosi on, ota yhteyttä ja pyydä meidät kattotarkastukseen. Ammattilaisemme harjaantunut silmä löytää pienimmätkin viat ja piilevät ongelmat. Käymme kattosi täydellisesti läpi tutkien kaikki ongelmakohdat. Jos katolta sanottavaa löytyy, saat meiltä kaikki huolto- ja korjauspalvelut vikojen korjaamiseen. Suosittelemme, että kattotarkastus ja perushuolto tehdään katolle keväisin ja syksyisin. Tällä varmistetaan katon pitkä elinikä ja toimintakunto aina seuraavan vuodenajan haasteita varten.

Kun tarvitset rautaista osaamista peltikattosi huollossa, ota yhteyttä!

Tiilikaton huolto

Onko tiilikattosi kunnossa vai onko lumimassat murentaneet tiiliä tai ehkä irrottaneet ne katosta kokonaan? Tiilikaton huolto on kotisi kannalta yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Rikkinäinen ja huonokuntoinen katto voi helposti aiheuttaa vesivahingon sekä hengitysilmaongelmia. Tiilikatto ei ole niin kestävä kuin esimerkiksi peltikatto, joten säännölliset kattotarkastukset ja huollot ovat vieläkin tärkeämmässä asemassa toimivan katon kannalta. Meiltä saat kaikki tiilikaton huoltopalvelut kattopesusta, sammaleen poistoon ja rännien puhdistukseen huippuosaamisella.

Tiilikatto ei aina kerro suoraan päällepäin kaikista ongelmista, vaan tiilen alapuolinen katto on aivan yhtä tärkeässä tehtävässä kotisi suojaamisessa kuin sen päällä olevat tiilet. Selvä huollon- tai korjaustarpeen merkkejä ovat rikkinäiset, vääntyneet ja tippuneet tiilet, mutta katolla voi olla huomaamattomampia ongelmia. Vain kokenut kattoalan ammattilainen pystyy paikallistamaan pienet ja piilevät ongelmat, jotka pikkuhiljaa aiheuttavat voivat aiheuttaa suurenkin tuhon katollesi. Siksi on tärkeää panostaa kattosi hyvinvointiin säännöllisillä kattotarkastuksilla. Parhaat ajankohdat tarkastuksille on kevät ja syksy. Meiltä saat kätevät ja laajat kevät sekä syystarkastukset avaimet käteen -palvelulla. Ota yhteyttä, niin sovitaan tarkastusaika.

Soitto vain meille, niin tulemme huoltamaan tiilikattosi!

Huopakaton huolto

Miltä huopakattosi näyttää? Onko huovat ehjät ja puhtaat vai näkyykö repeämiä, pullistumia tai kerääntyykö vesi tiettyihin paikkoihin päätymättä maahan? Huopakatto on hiljainen kattomateriaali, joka eristää hyvin tuulet ja tuiskut. Jotta huopakaton suojauskyky säilyy ja kotisi on turvassa Suomen vaativilta sääolosuhteilta, on tärkeää tehdä katolle säännöllisesti kattotarkastuksia ja huoltoja. Huopakatto on hyvä pitää puhtaana, jotta vesi valuu esteettä, eikä sammaletta tai muuta kasvustoa ilmaannu. Me pesemme, harjaamme ja käsittelemme kattosi suoja-aineella. Jos rännit pursuavat, soitto vain, niin tulemme puhdistamaan kattosi sadevesijärjestelmän. Me tunnemme kaikki huopakattojen oikut ja ammattilaisemme pystyvät tarjoamaan parasta mahdollista huoltoa kaikissa huopakattosi tarpeissa.

Säännölliset huollot ja kattotarkastukset ovat avain ehjään ja toimivaan huopakattoon. Kun epäilet kattosi kuntoa, on apu lähellä. Soitto vain meille, niin miehemme hyppäävät autoon ja kiipeävät katollesi. Katsastamme kattosi tarkasti kattohuovista läpivienteihin ja sadevesijärjestelmään. Jos mistään löytyy sanomista, saat meiltä kaikki huoltopalvelut saman katon alta.

Huopakattosi parhaaksi saat meiltä rautaiset ammattilaiset

Säännölliset kattohuollot auttavat huomaamaan ongelmat ajoissa

Aina ei voi tietää missä kunnossa katto on. Katon katsastaminen vain päällisin puolin ja harjaantumattomin silmin ei välttämättä anna oikeaa kuvaa katon sen hetkisestä kunnosta. Siksi suosittelemme, että katto tarkastetaan ammattilaisen toimesta kaksi kertaa vuodessa, keväisin kun lumet ovat sulaneet ja syksyisin ennen pakkasia. Säännöllisillä kattotarkastuksilla voidaan tehokkaasti välttää pieniä ja piileviä ongelmia, jotka ajan kanssa aiheuttaisivat suuret vahingot katollesi. Kokeneet kattoammattilaisemme osaavat paikallistaa kaikki kattosi viat, heikkoudet ja piilevät ongelmat. Jos vikoja ilmenee, saat meiltä kaikki tarvittavat korjaus-, huolto-, ja remonttipalvelut saman katon alta.

Me panostamme aina asiakaslähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen palveluun. Joka kerta kun liikumme katollasi, pistämme merkille sen yleisilmeen. Vaikka olisit tilannut meiltä vain rännien tyhjentämisen, katsastamme katon tilanteen samalla veloituksetta.

Säännöllisistä kattohuolloista on paljon hyötyä. Kun katon tilannetta silmäillään säännöllisin väliajoin ammattilaisen toimesta, kaikkiin mahdollisesti piileviin ongelmiin pystytään puuttumaan heti, eikä niistä ehdi muodostua suurempia vaurioita. Esimerkiksi kosteusvaurio saattaa lähteä liikkeelle katteessa olevasta erittäin pienestä reiästä, mutta jos reikä huomataan ajoissa, ongelmia ei ehdi syntyä. Koska säät vaihtelevat Suomessa vuoden mittaan hellejaksoista paukkupakkasiin ja myrskytuulista lumikinoksiin, katto kohtaa paljon haasteita. Siksi ongelmat saattavat alkaa edetä katolla melko nopeastikin.

Kun kaikkiin ongelmiin puututaan ajoissa, säästetään ajan myötä huomattavasti aikaa ja rahaa. Kosteusvauriot voivat pahimmillaan aiheuttaa vakavia vaurioita talon rakenteissa sekä muodostaa homeongelman, joka uhkaa talon asukkaiden terveyttä.

Jotkut ajattelevat säästävänsä rahaa ja tekevänsä kattohuollon ja mahdolliset korjaukset itse. Emme kuitenkaan suosittele katolla työskentelyä muille kuin ammattilaisille. Katolla liikkuminen on aina vaarallista, ja siihen tarvitaan asianmukaiset turvavälineet. Katon toimivuus on myös hyvin monitahoinen asia, jossa täytyy ottaa huomioon kokonaisuus sekä lukemattomat pienet yksityiskohdat. Jos esimerkiksi katto pestään väärällä tekniikalla, se saattaa pilata koko katon. Kun jätät kaikki kattotyöt ammattilaisen vastuulle, tiedät varmasti, että toimenpiteet suoritetaan oikein ja turvallisesti. Lisäksi kun ammattilainen hoitaa kattoasi, kaikki takuut pysyvät voimassa.

Ammattilaisen silmät ovat harjaantuneet näkemään jokaisen katon tilanteen realistisesti ja valitsemaan fiksuimman toimintatavan huoltotoimenpiteisiin. Kokenut kattotyöntekijä osaa laittaa katon kerralla kuntoon, eikä sinun tarvitse olla huolissasi sen toimivuudesta.

Meiltä voit tilata kaikki pienet ja suuret kattotyöt. Tulemme esimerkiksi mielellämme pudottamaan lumet katolta turvallisesti tai tyhjentämään rännit syksyn lehdistä.

Kun huolto ei enää riitä, saat laadukkaan kattoremontin meiltä

Vaikka kattoa huollettaisiin säännöllisesti, jossain vaiheessa paraskin katto tulee ikävä kyllä käyttöikänsä päähän. Kun vuosia tai vuosikymmeniä kuluu, kattohuopa alkaa venymään ja repeilemään, peltikatto ruostuu ja vääntyy ja tiilikaton tiilet murenevat. Jos arki alkaa täyttyä pienistä kattokorjauksista toinen toisensa perään, kannattaa katon uusiminen ottaa vakavaan harkintaan.

Meiltä saat kokonaisvaltaisen kattoremontin laadukkaana takuutyönä ja avaimet käteen -periaatteella. Sinun ei tarvitse huolehtia mistään, vaan ne teemme aivan kaiken; kun olemme vastaanottaneet tarjouspyyntösi, tulemme paikan päälle tarkistamaan katon lähtötilanteen. Keskustelemme kanssasi kattoremonttiin liittyvistä kysymyksistäsi ja toiveistasi, ja teemme keskustelumme sekä kattotarkastuksen pohjalta tarkan remonttisuunnitelman. Toteutamme koko remontin alusta loppuun, tilaamme tarvittavat materiaalit ja toimitamme ne paikalle, suojaamme tarvittaessa pihapiirisi ja lopuksi siivoamme jälkemme sekä toimitamme purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi. Myös tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä.

Meiltä saat kattoremonttisi tekijöiksi vakaan ammattitaidon omaavat kattoammattilaiset, jotka pistävät kattosi kerralla kuntoon. Myös laskutus on meidän kanssamme selkeää ja helppoa. Tekemäämme tarjoukseen sisältyvät kaikki kattoremontissa tarvittavat materiaalit ja työt. Kustannukset eivät siis nouse salakavalasti remontin aikana.

Uusi katto nostaa talosi arvoa. Kun kattoremontin kustannukset jakaa katon edessä oleville käyttövuosille, hinta on aina yllättävän edullinen. Kustannuksissa auttaa jo aiemmin mainittu kotitalousvähennys. Lisäksi jos taloudelliseen tilanteeseesi sopii paremmin remontin maksaminen erissä, voit hakea rahoitusta helposti verkkosivustomme kautta.

Olipa tarpeenasi siis katon huolto, korjaus tai kokonaisvaltainen remontti, ota meihin yhteyttä! Kohtaamme jokaisen katon ja jokaisen asiakkaan yksilöinä, ja mitoitamme remontin aina kohteen mukaan. Jos osittainen kattoremontti näyttää järkevimmältä vaihtoehdolta, toteutamme mielellämme sen. Meille pääasia on, että jokainen saa asua turvallisen, kauniin ja toimivan katon alla, joka toimii naapuruston kaunistajana vuodesta toiseen.